Connect with us

Iz Svijeta

Oporba se ujedinjuje protiv Orbana na parlamentarnim izborima 2022.

Published

on

Mađarska oporba će po prvi puta osnovati jedinstveni front protiv premijera Viktora Orbana kako bi pokušala pobijediti na parlamentarnim izborima 2022., stoji u zajedničkoj deklaraciji objavljenoj u nedjelju.

Liberalna, ekološka, socijalistička i stranka krajnje desnice namjeravaju “vratiti naciji slobodu i prosperitet, obećane tijekom promjene režima” nakon pada komunizma, piše u tom tekstu.

Prvi put od povratka na vlast suverenista Viktora Orbana 2010., cijela oporba se spremna ujediniti protiv premijera. Stranke su se dogovorile da će imati jednu listu na državnoj razini i jednog kandidata u različitim izbornim jedinicama.

Viktora Orbana “međunarodne organizacije” i EU neprestano optužuju da potkopava demokraciju u zemlji koja se EU-u pridružila 2004.

Prema ispitivanju koje je u srijedu objavio institut Median, 41 posto birača glasat će na idućim izborima za oporbu, a 39 posto za Orbanovu stranku Fidesz.

Orbanu je” pala popularnost” zbog kritika na račun upravljanja koronakrizom i zbog otkrića da je njegov najbliži suradnik vodio dvostruki život nakon što je zatečen na gay zabavi u Bruxellesu.

Mađarska oporba se u zajedničkoj deklaraciji obvezala da nikada neće surađivati sa strankom Fidesz. (Hina)

Mađarska izmijenila ustav, onemogućila posvajanje djece istospolnim parovima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari