Connect with us

Politika

Oporba za opoziv Ćorića i Beroša

Objavljeno

-

Zastupnici oporbenih stranaka, desnih i lijevih, najavili su u srijedu da će se pridružiti inicijativi SDP-a, koji prikuplja potpise za pokretanje opoziva ministara gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića i zdravstva Vilija Beroša.

Potpredsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica izjavio je kako vjeruje da će njegova stranka dati potpise za opoziv Ćorića i Beroša.

Podsjetio je kako je Domovinski pokret već uputio interpelaciju o radu Vlade u vezi vjetroelektrane Krš-Pađene. To je skandal koji zaista treba izazivati zabrinutost kod hrvatskih građana, rekao je novinarima u Saboru.

“Zelene politike koštaju. One možda lijepo zvuče, ali ugovori u ovom slučaju su sklopljeni na 14 godina. Na leđima potrošača bit će šteta, kako je procijenjeno, preko dvije milijarde kuna zbog takvih ugovora“, upozorio je Bartulica dodavši da tu ima odgovornosti više Vlada i da je priča krenula još u vrijeme Vlade Zorana Milanovića.

No, poručuje, nesporno je da ministar Ćorić snosi glavnu odgovornost za ovo stanje pa će Domovinski pokret svakako podržati njegovu smjenu.

Što se opoziva Beroša tiče, kazao je da se ne može sakriti stanje u zdravstvu pa treba ozbiljno raditi što veći pritisak da se sustav što prije reformira. Koronakriza se tiče svih, a ne samo Hrvatske, to je novi izazov i ne bismo htjeli da to ispadne izgovor za nečinjenje onoga što je Hrvatskoj potrebno, kazao je Bartulica.

Orešković: Ćorić itekako zaslužuje smjenu

Najavio je i da će ići u Vukovar na obljetnicu pada, dodavši kako bi volio da bude jedna kolona ako je to ikako moguće jer bi, kaže, za stanje nacije bilo dobro da bar taj dan svi budu zajedno, a vjeruje i da bi gradonačelnik Ivan Penava bio najsretniji da bude jedna kolona.

Dalija Orešković (Klub SSIP, Pametno, GLAS) rekla je da će podržati zahtjev za opoziv Ćorića jer smatra da u njegovu javnom djelovanju postoje okolnosti koje itekako zaslužuju smjenu.

Da smo pravna država, onog trena kada se saznalo da se Ćorić nalazio u “famoznom ilegalnom klubu” zajedno s osobom nad kojom kao ministar ima određene ingerencije, iz pristojnosti, zadržavanja demokratkih standarda i činjenice da se nalazio u očitom skukobu interesa trebao je sam podnijeti ostavku, istaknula je.

Upitana hoće li podržati i zahtjev SDP-a da Beroš sam podnese ostavku jer će inače ići u njegov opoziv, Orešković je kazala kako misli da će se i u odnosu na Beroša pokretati zajedničke inicijative dijela oporbe u Saboru, u kojima će i oni sudjelovati.

Upozorila je kako je došlo do kolapsa zdravstvenog sustava te da se cijelo vrijeme skrivaju iza pandemije koronavirusa, a zapravo u zdravstvu ostaju strukturni problemi kojima se nitko nije bavio.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari