Connect with us

Nedjeljom u 14

Oporbu spaja mržnja prema HDZ-u’ i ljubav prema Putinu

Objavljeno

-

U lijevo-desnoj oporbi, koja se ujedinila u mržnji prema HDZ-u i u ljubavi prema Putinu, ne postoje alternativni politički i ljudski potencijali koji bi mogli Hrvatsku učiniti boljom zemljom, ali postoje opasni potencijali za rušenje teško stečenog međunarodnog ugleda Hrvatske, što eksplicite znači nipodaštavanje vizionarskog sna prvog nam predsjednika Franje Tuđmana i njegovog HDZ-a!

Da su danas parlamentarni izbori, HDZ bi bio uvjerljivi relativni pobjednik, a lijevo-desna oporba nema baš nikakve šanse stvoriti stabilnu parlamentarnu većinu, a još manje efikasniju i bolju vladu Republike Hrvatske! Dakle, na djelu je destabilizacija Hrvatske! Hrvatski branitelji, koje Milanović kupuje hrpetinom odličja, zasigurno neće sudjelovati u toj raboti.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Neokrunjeni kralj oporbe Zoran Milanović, deklarirani šef ujedinjene lijeve i desne oporbe, doveden je na Pantovčak na ruski pogon u sofisticiranoj uroti protiv Kolinde Grabar Kitarović i HDZ-a, kakva nije viđena u povijesti naših izbora. Topovska priprema za tu predstavu predsjedničke igre prijestolja, bilo je urotničko rušenje HDZ-a i Tomislava Karamarka u režiji duboke države i Mosta, koji su nakon toga kao koalicijski partner HDZ-a poput Trojanskog konja, po istom modusu operandi, pokušali  srušiti HDZ i Andreja Plenkovića. Ovo što danas radi ujedinjena oporba pod dirigentskom palicom Zorana Milanovića, samo je treći pokušaj, ili treća sreća, jedne te iste urotničke operacije. Bez imalo sumnje, operacija se provodi na ruski pogon, po modelu, „koliko rublji toliko muzike“!

Kako stvari danas stoje, pred našim zdravim očima događa se  smišljena politička pljačka, koja je već toliko silno naštetila Republici Hrvatskoj, da se ne može mjeriti ni s kakvim pljačkama stoljeća u INI, Agrokoru, ili sličnim lopovskim mučkama. Ili se ipak možda može mjeriti ova milijarda iz INE s milijardama štete koju nam je priskrbio Most u izgubljenim međunarodnim arbitražama, jer su tvrdili da ćemo izgubljene arbitraže s MOL-om dobiti? Danas svi zaboravljaju da je Republika Hrvatska zbog rušilačkog MOST-a izgubila barem peterostruko više milijardi nego u ovom zadnjem slučaju. Čak i više, jer milijarda iz INE u zadnjem slučaju uopće nije izgubljena i nitko neće biti oštećen! Naprotiv, efikasnom intervencijom državnih institucija, spriječena je pljačka milijardu kuna iz Ine, a preventivno je spriječen niz takvih svinjarija koje su možda u pripremi. Treba znati, da su lopovi uvijek korak ispred istražnih organa i institucija države!

Ono što je Republika Hrvatska izgubila rusofilstvom Zorana Milanovića i silnim uvrjedama na dnevnoj bazi uperenim prema EU i SAD-u, da ne spominjemo njegovu rušilačku politiku prema BiH, nikada se neće moći izmjeriti nikakvim matematičkim aršinima, niti egzaktno prikazati u milijardama bilo koje valute. Možemo se samo s tugom sjetiti njegove štetočinske vladavine u Banskim dvorima, kada nam je investicijski rejting bio u najdubljem smeću. Tko je tada i tko je danas od ovih pametnjakovića koji su ga doveli na Pantovčak na ruski pogon, uopće zbrojio štete koje su nastale za Hrvatsku u vrijeme Zoranove vladavine, kada su nas premrežile ruske obavještajne službe i kada smo postali ruska „veš mašina“ za pranje krajnje sumnjivog kapitala? BiH je još više u raljama tih politika! Na valovima Milanovićeve institucionalne moći, medijske rušilačke supremacije i obavještajnih marifetluka, SDP, Most, DP, Možemo i ostali oporbeni čimbenici zajedno sa svojim predsjednikom srljaju u ruski zagrljaj, ili u zagrljaj rusko-srpskog svijeta i tu se krije razdjelnica svih politika u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar Kitarović platila je glavom, jer je bila izrazito prozapadno orijentirana, a inicijativa Tri mora bila je nož u srce ruske imperijalističke politike i tek danas na lomljenju Ukrajine vidimo koliko je ta inicijativa bila vizionarska. HDZ i Andrej Plenković vode izrazito jaku prozapadnu politiku snaženja međunarodnog ugleda Hrvatske i to je ključni razlog zbog čega ga treba maknuti, a u Banske dvore dovesti nekoga od onih koji nisu ni pisnuli protiv Putinove brutalne agresije na Ukrajinu! Te aspirante nije teško pronaći u redovima anarhističkog Mosta, koji je proizveden u njedrima duboke države s jednom, jedinom zadaćom, da izbriše HDZ iz povijesnog pamćenja naroda, bez obzira tko mu bio čelnik. Takve i slične nasrtaje na HDZ pamtimo još iz vremena Franje Tuđmana i po tom pitanju se u Hrvatskoj nije baš ništa promijenilo! Sve što danas proživljava Andrej Plenković, na svojim plećima osjetili su Ivo Sanader, Jadranka Kosor i Tomislav Karamarko.

Kojekakve pljačke i pljačkice, kakvih na dnevnoj bazi od Barabe do danas ima diljem svijeta u svim državama i nitko se preventivno nije osigurao od sitnih i krupnih lopina i mafijaša, samo su filmski kadrovi za masovno  ispiranje mozga nacije i širenje histerije protiv vladajućih i jedino scenarist iz „Boljšoj teatra“ zna koja je glavna poanta filma. Glavna je poanta ove predstave, srušiti teško stečeni međunarodni ugled Hrvatske, odvojiti Hrvatsku od utjecaja Zapada, spriječiti ulazak Hrvatske u Schengen i zaustaviti konačan bijeg Hrvatske iz ove balkanske krčmetine. Za čiji račun, ako ne za račun istoka i Rusije i za račun onih koji nikada nisu željeli ni suverenu Hrvatsku, ni suverenu Bosnu i Hercegovinu u krilu NATO saveza, Europske unije i uljuđene demokracije?

Ostrašćena ujedinjena oporba u toj slici u svom sljepilu ne vidi Hrvatsku, već vidi samo svoje kratkoročne politikantske probitke pabirčenja šake glasova. Domovinski pokret grčevito se bori kako zaustaviti posrnuće svog rejtinga kada im je upitan prelazak izbornog praga, a Most već danas predlaže svog premijera u Banskim dvorima i predsjednicu na Pantovčaku u liku i djelu svog atraktivnog bračnog para. Do rasta rejtinga mogu doći jedini devastacijom HDZ-ovog biračkog tijela. Nismo li već gledali taj film s Most-ovim premijerom Oreškovićem, ili doista kao maloumnici bez ikakvog povijesnog pamćenja želimo gledati tu Most-ovu reprizu rastakanja Hrvatske za račun onih koji u klimi anarhizma i bezvlašća i nadalje jašu na valu mentalnokomunističke dogovorne ekonomije? Uvozni lobi, nastao na krilima udbaških reptila, financira te i takove politike i nakrcava parama mainstream medije preko velikih oglašivača, koji onda savjesno odrađuju svoj plaćenički posao bacanja cvijeća na „okupatorske tenkove“!

Ostrašćeni oporbeni piromani, koji kure pakao Zorana Milanovića, pod egidom demokratskog legitimiteta i prava na mirne prosvjede, zapravo ne ruše HDZ i Andreja Plenkovića. Oni ruše Hrvatsku s najvećim međunarodnim rejtingom u povijesti, oni ruše Hrvatsku s najboljom turističkom sezonom na svijetu u post covid vremenu, oni ruše 9 milijardi eura koje po najnovijem stoje Hrvatskoj na raspolaganju za prebroditi ovu svjetsku krizu, oni ruše Pelješki most, oni ruše sve što je pozitivno, a navodni HDZ-ov lopovluk tek im je smiješna isprika kojom prikrivaju svoj  neobuzdani rušilački nagon i tešku političku impotenciju. U lijevo-desnoj oporbi koja se ujedinila u mržnji prema HDZ-u i u ljubavi prema Putinu, ne postoje alternativni politički i ljudski potencijali koji bi mogli Hrvatsku učiniti boljom zemljom, ali postoje opasni potencijali za rušenje teško stečenog međunarodnog ugleda Hrvatske, što eksplicite znači nipodaštavanje vizionarskog sna prvog nam predsjednika Franje Tuđmana i njegovog HDZ-a!

Da su danas parlamentarni izbori, HDZ bi bio uvjerljivi relativni pobjednik, a lijevo-desna oporba nema baš nikakve šanse stvoriti stabilnu parlamentarnu većinu, a još manje efikasniju i bolju Vladu Republike Hrvatske! Dakle, na djelu je destabilizacija Hrvatske! Hrvatski branitelji, koje Milanović kupuje hrpetinom odličja, zasigurno neće sudjelovati u toj raboti.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari