Connect with us

Komentar

Opoziv Oreškovića logičan slijed događaja, nakon preslagivanja Vlada može preživjeti

Objavljeno

-

Politolog Anđelko MilardovićPolitolog Anđelko Milardović kaže kako je očekivano to što je Karamarko najavio da HDZ pokreće postupak opoziva premijera Oreškovića.

[ad id=”93788″]

“To je bilo po meni očekivano kao logični slijed događaja, da će se prvo tražiti opoziv premijera a onda kasnije će se i testirati pozicija prvog potpredsjednika Vlade”, izjavio je za Hinu Milardović. 

Rekao je kako će se prema tom ishodu vidjeti hoće li se rekonstruirati Vlada ili kako oni kažu “presložiti” ili će predsjednica Grabar-Kitarović ići prema konceptu neke tehničke Vlade pa da se onda izbori, ako već nema drugoga izlaza “odigraju na dan održavanja lokalnih izbora jer to je daleko jeftinije”.

“Lokalni izbori se moraju odigrati u zakonskome roku, a prijevremeni parlamentarni izbori se ne moraju održati nekog strogog datuma, znači, moguće je spajanje prijevremenih parlamentarnih i lokalnih izbora”, istaknuo je. 

Na pitanje bi li se ova Vlada mogla održati četiri godine, Milardović je rekao da ako dođe do tog premoštavanja do ožujka sljedeće godine i ako na funkcionalnoj razini ne bude takvih turbulencija ili napetosti, onda su izgledi za produženje života ove Vlade mogući.

“Također, ako se u tome scenariju postignu reformski rezultati, onda su izgledi za održavanje takve Vlade znatno veći”, ustvrdio je Milardović koji kaže da bez tih pretpostavki Vladi nema života.  Istaknuo je kako je sada na potezu kao ustavni akter predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. “Prema njezinim potezima proces će ići dalje, jer se mora poštivati Ustavni okvir”, kaže Milardović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari