Pratite nas

Opterećenje za državni proračun – parazitske civilne udruge ili Crkva?

Objavljeno

na

Glas razuma – pokret za sekularnu Hrvatsku

Na društvenim mrežama pojavio se poziv na prosvjed „Raskinimo vatikanske ugovore“ koji bi se trebao održati 20. rujna 2014. na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Sporna su naime novčana sredstva koja se zbog potpisanih ugovora sa Vatikanom, izdvajaju za Crkvu.

glas razumaNo, zagrebimo malo ispod površine, pa pogledajmo tko to zapravo organizira ovakav prosvjed i zbog čega je tim ljudima Crkva najveći neprijatelj ove države.

U facebook događaju kao organizatori prosvjeda navedeni su „građanska inicijativa“ Glas Razuma, Inicijativa Nisam vjernik, Udruga Protagora.

U svom proglasu ističu kako njih nitko ne financira, počevši od države pa sve do Soroša kako im se spotiče. E pa, krenimo redom.

Predsjednica udruge Protagora je Vesna Mihoković Puhovski, žena Žarka Puhovskog koji je 1988. bio jedan od osnivača Udruženja za Jugoslavensku demokratsku inicijativu (UJDI grupa). Od 2000. godine bio je predsjednik Hrvatske nevladine organizacije Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava. Nakon sloma Hrvatskog proljeća 1972. djelovao je kao krunski svjedok optužbe protiv studenata.

Osim što je Vesna Mihoković Puhovski predsjednica Protagore, predsjednica je i Foruma za slobodu odgoja, te je članica Savjeta za razvoj civilnog društva i Izvršnog odbora Europskog foruma za slobodu odgoja.

Govore kako ih ne financira država ni Soroš. Pogledajmo donatore samo Foruma za slobodu odgoja na njihovim web stranicama. To su: Iskon Internet (2001. – 2013.), ASSIST American Secondary Schools for International Students and Teachers (2000. – 2013.), HMC The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference (2000. – 2013.), Europska unija (2002. – 2011.), Škole u RH (2008. – 2011.), Fakulteti u RH (2008. – 2009.), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (2003. – 2011.), Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (2007. – 2008.), Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (2004. – 2006.), Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (2005. – 2011.), Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (2001. – 2002.), Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske (2001. – 2011.), Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (2005. – 2009.), Zagrebačka županija (2010.), Bjelovarsko-bilogorska županija (2002.), Istarska županija (2005.), Osječko-baranjska županija (2002. – 2004.), Primorsko-goranska županija (2005.-2010.), Grad Zagreb (2004. – 2011.), Grad Rijeka (2002. – 2009.), Grad Velika Gorica (2002. – 2011.), Grad Bjelovar (2002.), Grad Bakar (2002.), Hrvatski pravni centar (2008.), Institut otvoreno društvo Hrvatska (2000. – 2006.), Open Society Institute New York (2000. – 2007.), Heinrich Böll Stiftung (2005.), Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske (2008.), Veleposlanstvo Kraljevine Švedske (2009.), Veleposlanstvo Švicarske Konfederacije (2005.), Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država (2005. – 2007.), United States Department of State (2001.), Veleučilište VERN, Zagrebački holding (2009.), Agencija za mobilnost i programe Europske unije (2011. – 2012.), NESsT (2011.).

Da, dobro vidite draga gospodo. Ovo je samo JEDNA od donatorskih listi mnogih organizacija kojom rukovodi jedan te isti kadar ljudi.

Pogledajmo sada civilne udruge koje podržavaju ovu inicijativu: Udruga “Centar za građansku hrabrost”, Udruga “David”, Ženska mreža Hrvatske, Udruga “Antares”.

Udruga „David“ poznata je po žestokim napadima na Crkvu. Boris Stanojević je predsjednik te udruge. Slavko Čiča je blagajnik, a 2013. ujedno i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Brodsko-posavske županije. Ana Hederić je dopredsjednica. Zanimljivo je kako se ova udruga navodno bori za ljudska prava, a kada pogledate Statut udruge članak 7., tada shvatite svu totalitarističku mržnju i diskriminaciju kojom se ova udruga vodi. Upitno je samo kako je ovakav Statut mogao stupiti na snagu obzirom na ustavna načela o zabrani rasne, nacionalne ili RELIGIJSKE diskriminacije?

Članak 7. Statuta udruge “David”

“Članom Udruge može postati svaka domaća i strana poslovno sposobna fizička osoba, koja se u pristupnoj izjavi obveže da će poštovati pravila Udruge, da će plaćati članarinu, da nije član crkve ili je iz crkve istupila, te nije pripadnik ostalih religijskih institucija. …”

Pitamo se kakva bi se hajka digla da u svoj Statut stavimo kako uvjetujemo članstvo samo punoljetnim građanima RH, koji nisu “obojani”? Tko je ovu lakrdiju dopustio?

Zanimljivo kako su iz udruge David članovi usko vezani sa organizacijama Iskorak, Građanska Akcija, Forumom za slobodu odgoja, te ostalim organizacijama koje podržavaju ovu inicijativu. Mnogi od njih su i članovi više organizacija, te preko odruštvenih mreža djeluju preko mnoštvo lažnih profila.

Pogledajmo koji portali pišu o tome koliko novca Crkva „pojede“. To su: H-alter, Forum.tm, Lupiga.com i sl. Upravo ti portali zadnjih godina redovito dobivaju bespovratna sredstva od Ministarstva financija, te bivaju jedni od najbolje ocjenjenih portala na natječaju Ministarstva, od strane „stručnog žirija“. Tako je 2013. godine na natječaju Ministarstva kulture za bespovratna sredstva, H-alter najbolje ocijenjen, te je „nagrađen“ sa 400.000,00kn. Na trećem mjestu je Forum.tm koji je nagrađen također sa 400.000,00kn, a Lupiga.com „izborio“ je 200.000,00kn. Rezultate tog natječaja možete provjeriti na web stranicama Ministarstva. Pogledajmo koji portali su najviše bodova osvojili ove godine na natječaju. Zanimljivo kako su ovi portali također podržavali inicijativu “Građani glasaju PROTIV” na referendumu o braku.

Neke stvari sada jasnije? Osim ovih portala, nepovratna sredstva redovito ostvaruju organizacije „Mladi antifašisti Zagreb“ sa svojom publikacijom: Nepokoreni grad, zatim lgtb portal Crol.hr, te mnogi drugi. Imate natječaje na stranicama ministarstava, samo malo dublje zagrebite ukoliko želite istinu.

Zbog čega ova inicijativa brutalno laže kako nema novčanih sredstava, kako ih nitko ne financira, te traže donacije od simpatizera i onih koji podupiru ovu inicijativu? Zašto se kriju iza fiktivne “Građanske inicijative” i podupiru je sa svojim poprilično bogatim udrugama? Zbog čega im je Crkva glavni neprijatelj u državi i po čijoj direktivi? Možda ne žele dijeliti “proračunski plijen” sa nekim drugim? Do kada će mnoge obitelji u ovoj državi paratizirati državni proračun organiziranjem raznoraznih udruga i fiktivnoj borbi za ljudska prava, te silovanjem društva nametanjem ekstremne liberalizacije dok im projekte između ostalog financira država i Veleposlanstva Nizozemske i SAD-a?  (urbanadesnica.hr)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Pater Ike Mandurić: Budi se jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje…

Objavljeno

na

Objavio

“Već duže vrijeme se stvara nekakav naboj, odnosno polarizacija oko domovinskih vrijednosti, pitanja domoljublja… i nekako kao da se budi jugonostalgičarski duh koji stvari iskrivljuje, unaprijed osuđuje, nije spreman na kritiku, dijalog, na analizu, nego se bavi etiketiranjem.”, komentirao je pater Ivan Ike Mandurić, u razgovoru za Narod.hr, masovno blokiranje Facebook stranica i profila koje ne prestaje otkako je Haški sud presudio šestorici.

Pater Ike na svojem Facebook profilu podijelio je ove misli:

“Gospodine, molim te za one koji su jučer uklonili svijeće zapaljene za Praljka!” Tako je jutros molila jedna djevojka na Misi. Molim Te i ja Gospodine za njih. Morali su poslušati zapovijed, kako bi sačuvali posao. Molim te i za njihove šefove. I njima je netko naložio. Molim te i za naše vlasti. Znam da tako moraju. Molim i za one koji će ih i dalje paliti. I oni moraju tako činiti. Drugačije ne mogu. Molim te za sve njih, i za sve nas. Mir nam daj Gospodine, onaj koji Ti daješ…”

Na temelju te objave, Facebook profil mu je blokiran na sedam dana.

“Po nekoj teoriji se provodila nekakva manira partizanštine u kojoj je bilo važno nekoga etiketirati, a onda ga javno linčovati, strijeljati. Nekako se te skupine mladih ljudi oduševljavaju na tim partizantskim idejama i na neki način u virtualnom obliku mijenjaju te diverzije, sabotaže, atentate i jako su sretni da mogu sebi tako umišljati da se bore po šumama i gorama i u ime naroda vrše egzekucije nepodobnih. Činjenica je da to nije nestalo danas, da taj duh nažalost živi među mladima”, rekao je pater Ike.

Žrtve su svi oni koji su protiv takve ideologije, podsjeća pater Ike, a to su svećenici, domoljubi i svi oni koji brane stajališta vjere, Crkve, slobodne Hrvatske…

Lijek protiv takvih etiketiranja i sabotaža pojedinaca jest taj da se mora o tome govoriti, smatra pater Ike. “To se mora raskrinkati. Ne smije biti nekažnjivo i dopustivo da se nekoga tako linčuje, odbacuje, isključuje.

Ako se ne bude reagiralo institucionalno, onda se mogu pojaviti i druge skupine te nastati huliganstvo poput onog kod navijačkih skupina.

Koliko god je Facebook privatna tvrtka, mora imati mehanizme da se određeni govor isključuje ali ne da svatko može suditi, te da oni agresivniji pobjeđuju.”, zaključio je pater Ike Mandurić.

Narod.hr

Pater Ike Mandurić: Fuj Haagu i svim svjetskim izdajnicima, ma kako bili ušminkani i uljudbeni

 

Pater Ike Mandurić: Idemo dalje stvarati našu Hrvatsku, ZAJEDNO, s ovim mladima

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Održano natjecanje Viribus Unitis u vojarni “Tuškanac” (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Natjecanje pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH (OS RH) i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) u crossfitu pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – “Viribus unitis”, održano je u petak, 15. prosinca 2017. godine, u sportskoj dvorani vojarne “Tuškanac” u Zagrebu, priopćio je MORH

Prestižno natjecanje Viribus unitis, na latinskom “zajedničkim snagama” održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice OS RH.

Na ovogodišnje treće natjecanje prijavilo se ukupno 76 pripadnica i pripadnika OS RH i MUP RH svih dobnih skupina.

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji od 18 do 30 godina osvojila je kadetkinja Lucija Safundžić, pripadnica Kadetske bojne, u kategoriji od 30 do 40 godina poručnica Ana Marija Kovačić, pripadnica Počasno zaštitne bojne, a u kategoriji od 45 godina na više časnička namjesnica Darinka Kotarski, također pripadnica Počasno zaštitne bojne.

U muškoj kategoriji od 18 do 30 godina, prvo je mjesto pripalo vojniku Martinu Rončeviću, pripadniku Gardijske mehanizirane brigade, u kategoriji od 30 do 40 godina pobijedio je vojnik Hrvoje Kardum, pripadnik Gardijske mehanizirane brigade, a u kategoriji od 45 godina na više stožerni narednik Dalibor Delić, pripadnik Počasno zaštitne bojne.

U ekipnom natjecanju prvo je mjesto osvojila Počasno zaštitna bojna, drugo mjesto Gardijska mehanizirana brigada, a treće je pripalo Kadetskoj bojni.

Cilj natjecanja je promicanje zdravog načina života, podizanje borbene spremnosti, bavljenja sportskim aktivnostima, poticanje zdravog natjecateljskog duha i razvijanje osobina kao što su upornost, dosljednost, izdržljivost, motiviranost i posvećenost cilju.

Natjecanje je posvećeno sjećanju na časničkog namjesnika Antu Malića, poginulog pripadnika 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Ante Malić bio je veliki poznavatelj i štovatelj borilačkih vještina, trenirao je boks, karate i jujutsu gdje je bio nositelj crnog pojasa. Vježbe snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti neumorno je trenirao, promovirao i uvodio u Oružane snage RH.

Ante Malić je izgubio život 26. lipnja 1995. u 22. godini života tijekom operacije “Skok-2”.

Foto: OSRH

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari