Connect with us

Vijesti iz regije

Orban: Europski i američki konzervativci moraju udružiti snage

Objavljeno

-

Foto: EPA

Konzervativci u Europi i Sjedinjenim Državama moraju se zajedno boriti kako bi “ponovno osvojili” institucije u Washingtonu i Bruxellesu od liberala koji prijete zapadnoj civilizaciji pred izbore 2024., rekao je u četvrtak mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je rekao da idući američki predsjednički izbori, na kojima bi Donald Trump mogao ponovno pokušati ući u Bijelu kuću, i izbori za Europski parlament čine tu godinu važnom.

Orban je to rekao u govoru na konferenciji konzervativaca CPAC (Conservative Political Action Conference), najvažnijem američkom konzervativnom skupu, održanoj u Budimpešti. To je prva konferencija CPAC-a u Europi.

“Progresivni liberali, omamljeni neomarksisti koji budni sanjaju, ljudi koje financira George Soros i promicatelji otvorenih društava… žele uništiti zapadni način života koji vi i mi toliko volimo”, rekao je.

“Moramo koordinirati kretanje naših snaga suočavajući se s velikim testom, 2024. će biti odlučujuća godina”, rekao je.

Orban je na izborima u travnju dobio novi mandat, četvrti zaredom.

Orban je iznio 12 točaka za koje tvrdi da su ključne da bi se osigurala dominacija konzervativizma, uključujući politiku vođenu njihovim načelima, zaštitu nacionalnih interesa i kontrolu nad medijima.

“Moramo ponovno osvojiti institucije u Washingtonu D.C. i Bruxellesu”, rekao je.

Konferencija CPAC prvi je put održana 1974. godine. (Hina)

Ivica Šola: Orbanove retoričke pretenzije na hrvatski teritorij više nisu ‘omaška’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari