Connect with us

Kolumne

Orban je našao protuotrov za EU

Objavljeno

-

Tako reći cijela europska javnost “glasovala” je protiv Viktora Orbana, no na nedjeljnim izborima mađarski narod nije “poslušao” Europu pa je Orban od 199 mjesta u parlamentu osvojio čak 133!

Kako se od ideoloških magli koje su puštali ljevičari i liberali slabo ili nikako nije vidjela stvarnost Orbanove preporođene Mađarske, ponovimo jednu stidljivu rečenicu iz izvještaja o mađarskim izborima u kojoj se kaže kako su mu “birači zahvalni zbog veoma niske nezaposlenosti (3,8 posto) i dinamičnog rasta (4 posto u prošloj godini)”.

Zacijelo Orbanovo “natražnjaštvo” zbog kojeg je stalna meta zlobnika u Europskoj uniji ne bi bilo dovoljno za pobjedu na izborima da iza njega ne stoje gospodarski uspjesi, rast standarda građana i zaposlenosti.

A kad se vodstva slabijih zemalja počnu brinuti o nacionalnim interesima i interesima svojih građana, počne i paljba iz Bruxellesa. I to iz vrlo jednostavnog razloga – države EU budzašto su u tim zemljama pokupovale banke, a narodne banke pretvorile u svoje servise, zatim i velike državne tvrtke te su “kupile” i uvozne lobije koji prodaju njihovu robu. Kad je riječ o hrani, često i otrovnu. Orban je našao protuotrov!

Milan Ivkošić / Večernji list

ORBAN: Osigurali smo povijesnu pobjedu i stvorili mogućnost da zaštitimo Mađarsku

 

Kako je Orban pokorio Europu, a ne obrnuto

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari