Connect with us

Vijesti iz regije

Orban: Mađarska vlada neće dozvoliti da Mađarska bude prisiljena ući u rat treći put

Objavljeno

-

Foto: EPA

Mađarska će morati povećati potrošnju na obranu i sljedeće godine ako se rat u Ukrajina nastavi i 2025. godine, smanjujući na taj način iznos raspoloživih sredstava za ostale troškove, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je za državni radio rekao, ako se rat u Ukrajini produži do 2025. godine, nivoi izdvajanja za obranu Mađarske za 2023. i 2024. godinu neće biti dovoljni i morat će biti povećani, prenosi agencija MTI.

Orban je naveo da je zabrinut za budućnost Europe i kako Mađarska vlada neće dozvoliti da Mađarska bude prisiljena ući u rat treći put, nakon što je sudjelovala u Prvom i Drugom svjetskom ratu.

Premijer Mađarske smatra kako je potrebno europsko sigurnosno rješenje koje uključuje Rusiju i da je od rata u Ukrajini najviše profitirala američka vojna industrija, s obzirom na to da je SAD uputio najveću vojnu pomoć Kijevu.

“Naše povijesno iskustvo s ratom je da možete samo izgubiti. Što ste bliže ratnoj zoni, to je veća cijena koju plaćate”, naveo je Orban.

Mađarska je znatno povećala izdvajanja za obranu prošle godine i to na 2,43 posto BDP-a, što je iznad dva posto, na šta su se obavezale članice NATO-a, navodi MTI.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas