Pratite nas

Iz Svijeta

Orban: Mi smo spremni obraniti kršćansku kulturu i nećemo dati našu zemlju strancima

Objavljeno

na

Mađarski premijer, koji je nedavno osvojio treći uzastopni mandat i to sa dvotrećinskim brojem mandata u parlamentu, za radio je izjavio slijedeće: “Mi gradimo kršćansku demokraciju. Klasičnu, staru kršćansku demokraciju u čijem je korijenu europska tradicija, gdje je ljudskost esencijalna i gdje postoji podjela moći”.

“Mi smo spremni obraniti kršćansku kulturu i nećemo dati našu zemlju strancima.”, dodao je Orban govoreći o ustavnom prijedlogu iz 2016. koji ograničava masovne migracije, ali koji nije prošao jer tada njegova Vlada nije imala podršku od dvije trećine.

“Osjećam se odgovornim implementirati ustavni prijedlog sada”, rekao je mađarski premijer.

U ustavnom prijedlogu se između ostaloga navodi, da Mađarska neće prihvatiti niti jednu direktivu EU koja bi radikalno mogla promijeniti etničku sliku države ili ugroziti mađarske granice.

Viktor Orban je rekao da neće podržati ni prijedlog EU proračuna jer objašnjava kako bi on zapravo dodatno pomogao financirati masovne migracije.

Dio prijedloga EU proračuna omogućava da Europska komisija ukine financiranje iz EU fondova onim članicama koje ne poštuju “vrijednosti Europske unije”.

Mađarski premijer je još jednom prozvao Georgea Sorosa, milijardera, zagovornika masovnih migracija i multikulturalne Europe.

“Soros ima vojsku skrivenih igrača u Mađarskoj. Želimo im skinuti maske. Želimo pokazati kako migracije nisu problem ljudskih prava već problem nacionalne sigurnosti”, rekao je Viktor Orban, prenosi Breitbart.

Pobjeda Orbanove stranke Fidesz predstavlja značajan udarac autoritetu oligarhije EU-a

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Video prilog o Vatrenima koji morate pogledati!!

Objavljeno

na

Objavio

Ovaj video koji je priredio Soccer Stories morate pogledati: “Hrvatska zaslužuje sve poštovanje” – Možda su izgubili finale svjetskog prvenstva, ali su osvojili naše srce!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Mađarska se povlači iz UN-ovog sporazuma o migracijama

Objavljeno

na

Objavio

Mađarska će se povući iz UN-ovog sporazuma o globalnim migracijama i prije nego li stupi na snagu jer smatra da predstavlja “prijetnju svijetu”, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto u Budimpešti nakon sjednice vlade.

”Ovaj sporazum ide protiv mađarskih interesa i zdravog razuma”, rekao je Szijjarto. Sporazum podržava migracije i smatra tu mogućnost temeljnim ljudskim pravom, a koje je prema Szijjartu, neprihvatljivo iz perspektive Mađarske.

Sadržaj novoga sporazuma usuglašen je na općoj skupštini UN-a prošli petak, a za cilj ima stvoriti međunarodni okviru upravljanja migracijama. Sporazum će se potpisati krajem godine u Maroku.

Također Szijjarto je nadodao kako je sporazum pogrešan u smislu da nije pravno obvezujuć. Zaključio je kako Mađarska stoga neće biti dio rasprava u Maroku, te da će glasati protiv migracijskog sporazuma ako dođe u opću skupštinu UN-a.

Mađarska pod vodstvom njezina desno orijentiranog premijera Viktora Orbana nastoji se zaštititi od priljeva izbjeglica i migranata sve strožom migracijskom politikom.

Orban je odbio raspodjelu migranata unutar EU na temelju kvota, te je 2015. izgradio zaštitne ograde na granicama sa Hrvatskom i Srbijom kako bi zadržao izbjeglice koje su putovale tzv. balkanskom rutom prema sjeveru Europe.

(Hina)

 

Orban: Zapad nije iskusio komunizam, pa ne može razumjeti istočnu Europu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori