Connect with us

Iz Svijeta

Orban: Promigracijske snage žele da milijuni migranata preplave Europu

Published

on

Turska igra ključnu ulogu u zaustavljanju milijuna migranata na putu prema Mađarskoj i Europi, iako mađarska oporba to ne može ili neće razumjeti, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Svaki pokušaj uklanjanja turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana bio bi u interesu “migracijskih snaga”, rekao je Orban u intervjuu nakon Erdoganove posjete Budimpešti.

“Podrivajući snagu, ravnotežu, sigurnost, pouzdanost i red Turske, promigracijske snage žele ostvariti svoj san o tome da milijuni migranata preplave Europu”, rekao je Orban dodavši da je američki financijer George Soros zacrtao takav cilj jer tvrdi da je Europi potreban priliv od milijun migranata godišnje, prenosi agencija MTI.

“Sve dok je Erdogan na vlasti i Europa može da postigne dogovor sa njim, on će otvoriti ‘vrata’ Siriji, a ne Europi. Do tada smo na sigurnom”, rekao je Orban.

Erdogan je tijekom posjete Budimpešti rekao da će Turska morati da ‘otvori vrata’ prema Europi sirijskim migrantima ukoliko Bruxelles ne pruži Ankari dovoljnu podršku.

Ranije je Orban rekao da će Mađarska morati “primjeniti silu” na svojoj južnoj granici sa Srbijom da bi zaštitila granicu Europske unije ukoliko Turska ostvari prijetnju da će otvoriti vrata za migrante prema Europi.

On je rekao da trenutno oko 90.000 ljudi pokušava ući u EU preko “balkanske rute”, dodajući kako će se njihov broj ubrzo povećati na 100.000.

“Ako Turska pusti dodatnih stotine tisuća migranata, morat ćemo upotrijebiti silu da zaštitimo mađarsku granicu i srbijansko-mađarsku granicu”, kazao je Orban.

 

TRAGEDIJA ILI ORGANIZIRANA DIVERZIJA : ‘Saudijski princ nudi 5000 dolara svakom tko iz islamskih zemalja ode u Europu’?

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari