Connect with us

Iz Svijeta

ORBAN: Uspostavljanje “Ujedinjenih država Europe” bilo bi ravno pretvaranju regije u kontinent za migrante

Objavljeno

-

Uspostavljanje “Ujedinjenih država Europe” bilo bi ravno pretvaranju regije u kontinent za migrante, uključujući Mađarsku kao njihovo odredište, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

Govoreći u Mađarskoj akademiji nauka u Budimpešti, on je upozorio na, kako je rekao, pokušaje da se smanje nadležnosti država članica EU-a i izgrade “Ujedinjene države Europe”, istaknuvši da se Europska komisija “otvoreno proglasila za političko tijelo”, prenosi MTI.

Dvostruki standardi

Prema Orbanovim riječima, odustajanje Europske komisije od nepristranosti narušilo bi suradnju unutar Unije jer bi se, kaže, time institucionalizirali dvostruki standardi, što bi išlo na ruku većim zemljama, a na štetu manjim članicama.

Odustajanje od načela da je Europska komisija “čuvar sporazuma” uzdrmalo bi temelje europskih institucija, zaključio je mađarski premijer.

Čelnik njemačkih socijaldemokrata Martin Schulz pozvao je krajem 2017. na veću integraciju Europske unije s ciljem da se do 2025. izgrade “sjedinjene europske države”, a da zemlje koje to ne žele napuste Uniju.

Hoćemo li skrštenih ruku gledati kako nam iz EU šalju imigrante, a uzimaju mlade i obrazovane ljude!?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas