Connect with us

Iz Svijeta

Orbanovi protivnici prekrili plakate protiv Junckera svojim porukama

Objavljeno

-

Stotine plakata u okviru kampanje mađarske vlade protiv predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera i milijardera Georgea Sorosa svojim je porukama prekrila skupina političkih protivnika premijera Viktora Orbana koja je u ponedjeljak izjavila da želi “utvrditi činjenice”.

“Pristupili smo prvoj fazi naše kampanje utvrđivanja istine, naši aktivisti su naljepnicama prekrili laži na postojećim plakatima”, objavio je oporbeni pokret Momentum na svojoj stranici na Facebooku, uz fotografiju.

Aktivisti su intervenirali na stotinama od više tisuća plakata koje je vlada Viktora Orbana postavila diljem Mađarske kako bi kritizirala politiku za koju tvrdi da je provodi Europska unija, rekla je za AFP Maria Gerencser, glasnogovornica Momentuma.

Na plakatima koje je postavio konzervativni premijer su Jean-Claude Juncker koji se podrugljivo smije i američki milijarder mađarskog podrijetla George Soros, zakleti neprijatelj Orbana i nacionalista.

Obojica simboliziraju, tvrdi mađarska vlada, navodni “promigrantski” tabor s kojim se Budimpešta želi obračunati kroz ovu kampanju pod geslom “I vi imate pravo znati što vam Bruxelles priprema”.

Aktivisti Momentuma nisu prekrili slogan, nego samo poruke u vezi s migrantima kako bi “privukli pažnju na činjenice koje mađarski narod ima pravo znati”, rekla je Gerencser.

Na prekrivenim plakatima Mađari mogu pročitati poruke poput: “Mađari imaju pravo znati da u školama nedostaje barem 4.000 profesora” i “barem 400 liječnika” te da je “Viktor Orban najbogatiji čovjek u Mađarskoj”.

“Mislimo da najveća opasnost za Mađare nisu EU ni Soros, nego korupcija, slabe plaće, nedostatak radnika i iseljavanje”, dodaje Momentum na Facebooku.

(Hina)

Orban: Naša kampanja razotkriva briselske birokrate

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari