Connect with us

Magazin

Orešković između brojnih obaveza nahvalio Zagreb, o poslu rekao: ‘Sve ćete saznati vrlo uskoro’

Objavljeno

-

O prvim koracima na svojoj funkciji nije želio govoriti, poručivši kako će se uskoro mnogo više znati

Osiguranje ispred ulaza u Teslinoj 8 znak je da je vjerojatni budući premijer kod kuće. Izišao je nešto prije 11 sati, i kratko poručio kako ima sastanak, piše RTL

[ad id=”93788″]

U obližnjem kafiću sastao se sa Antom Čorušićem, liječnikom iz Petrove koji se sve češće spominje kao potencijalni ministar zdravlja iz redova HDZ-a. O jednosatnom sastanku nije bilo komentara, ali o preseljenju u Zagreb, Tihomir Orešković je rado pričao.

“Zagreb je moj grad. To je moj grad i sretan sam da smo se opet vratili iz Amsterdama. Kad sam se vratio 2009., upoznao sam ne samo Zagreb, nego i Hrvatsku, dok sam bio predsjednik Plive. Evo, tu smo, tu ćemo i ostati”, poručio je Orešković.

Sretan je da će živjeti u središtu grada koji ima najbolji Advent u Europi.

“Svi su me zvali iz cijele Europe i prvo mi čestitali, a zatim su komentirali kako je Zagreb najljepši grad u Europi za Advent, mnogi moji kolege su dolazili i upoznali Zagreb”, nastavio je Orešković.

Mandatar Domoljubne koalicije i Mosta, koji igrom slučaja ima stan iznad zagrebačkog HNS-a, porijeklom je iz ličkih Čovića kraj Otočca, odakle je Tihomirov otac Dane.
Nakon dugog izbivanja uspješni menadžer rado navraća u Liku gdje se druži sa sumještanima.

“Drago mi je, ne samo meni već i susjedima. Svima”, rekao je Toma iz Čovića.

Rijeka Gacka poznata je kao rijeka koja je bogata ribom, osobito pastrvama, pa ovdje u ribičiju znaju dolaziti ribiči iz cijeloga svijeta. Posljednjih 10-ak godina ovdje dolazi i budući hrvatski premijer koji ribu najviše voli loviti u društvu svojih rođaka.

Obitelj pokojnog bratića Tihomir rado obiđe. Posljednih godina dolazi redovito i na vjenčanja i na sprovode.

“Dobar je, pošten, radišan, voli svoju domovinu. Mislim da će biti dobar premijer, mi smo ponosni na njega”, zaključio je Ivica iz Čovića.

A vjerojatnog budućeg premijera čeka puno dokazivanja na skliskom političkom terenu, iako zasad još ne želi govoriti o prvim koracima koje planira poduzeti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari