Connect with us

Gluposti

Orešković poziva ‘građane da stanu u obranu vlastite države’

Objavljeno

-

foto HINA

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je u petak da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava. Nakon ove odluke uslijedio je niz reakcija. Dalija Orešković na Facebooku poziva na ‘obranu države’:

“Može li Ustavni sud ići kontra Ustava i izborne volje građana? Može, ali samo ako mu dopustimo. Ovaj čin je dokaz da je i Ustavni sud jedna u nizu otetih institucija, instrumentaliziranih za dnevnopolitičke potrebe HDZ-a. Andrej Plenković i HDZ mogu do većine za sastavljanje vlasti samo kupovinom i zlouporabom institucija koje imaju pod svojom kontrolom

Ovo je crta razgraničenja. Svako svrstavanje na njihovu stranu, čin je protiv pravnog poretka i interesa Republike Hrvatske. Ovo je taj rub provalije na koji čitavo vrijeme upozoravam. Nema uzmicanja. Nema popuštanja. Pozivam sve građane da stanu u obranu vlastite države od političkih nasrtaja koruptivne bande, a sve dojučerašnje “oporbene” zastupnike i grupacije da se što prije izjasne. Formiranje ne-HDZ-ove vlasti ovog trena je prioritet nad svim drugim pitanjima ili nas više kao države nema”, napisala je Dalija Orešković.

Mrak Taritaš se pita: Tko čuva Ustav od Šeparovića?

“Šeparović upravo najavio ukidanje odluke 76 zastupnika o tome tko je mandatar za sastavljanje Vlade jer on to može kao čuvar Ustava. A tko čuva Ustav od Šeparovića? To je HDZ u 3. mandatu”, napisala je Anka Mrak Taritaš.

Gordanu Marasu Ustavni sud je dno dna:

“Ustavni sud je dno dna. Preko pola milijuna građana je glasalo za to da Zoran Milanović bude mandatar. Ustavni sud ovo nije rekao prije izbora i utjecali su na izbornu volju građana, odnosno oduzeli su im pravo izbora. Ovo nije upisano nigdje u Ustavu i nema veze sa pameću, oni se direktno miješaju u izbor nove hrvatske Vlade. Sve ovo im je bilo poznato i ranije, ali su šutjeti.

Sramota me u kakvoj državi živim. Pozovite građane pred Ustavni sud da im kažemo što mislimo o njima. Svete se Milanoviću zbog toga što ih je htio ukinuti. I treba ih ukinuti! Prvo su utjecali na kampanju, a sada žele utjecati i na to tko će biti mandatar”, napisao je Gordan Maras na Facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas