Organizacije proistekle iz tzv. Armije RBiH slave etničko čišćenje Hrvata

2

Organizacije proistekle iz Armije RBiH u Mostaru obilježile su, kako su naveli, “dan deblokade istočnog dijela grada”, te godišnjicu pogibije lokalnog zapovjednika bošnjačkih vojnih formacija Mithada Hujdura-Hujke.

U ime Koordinacije temeljnih boračkih udruženja HNŽ, velikom broju prisutnih obratio se Sead Salčin, kazavši da je pogibija Mithada Hujdura-Hujke i njegovih suboraca 30. lipnja 1993. bila “nukleus Šehitluka”, uz podsjećanje da su Šehitluci u prošlosti određeni kao područje koje će opominjati “na potrebu opreza u našem životu na ovim prostorima”.

– Šehitluci su na današnji dan 1993. vratili staru namjenu. O značaju 30. lipnja 1993. i herojskoj pobjedi mogli bismo govoriti danima. Smrt zapovjednika i njegovih suboraca pobudili su pčelinji instinkt, pa smo za kratko poput pčela proizveli novu maticu – novog zapovjednika, nastavljajući časnu borbu na čelu s njim. I prije i kasnije bila je to borba na život i smrt, rekao je Salčin, podsjećajući da su velike pobjede ostavrene su i u Bijelom Polju, kao i da su značajni datumi i 13. i 15. srpnja koji se “također ne smiju zanemariti”, prenijelo je Oslobođenje.

Dnevnik.ba, podsjeća kako su u danima koje danas obilježavaju kao deblokadu mostarski Bošnjaci, koji su tad bili u HVO-u, okrenuli oružje na svoje suborce Hrvate. Također, u tom su periodu Bijelo Polje, Zalik i cijeli istočni Mostar etnički očišćeni od Hrvata. Takvi su i danas. Zanimljivo, danas se ističe i kako im ne smeta zločin počinjen na Hrvatima Grabovice.

– Ovaj kamen pamti čiji je, čiji je bio i čiji nikad neće biti. Nećemo reagirati priopćenjima i odgovarati na mimohode HDZ-a ili HVO-a, jer je 1993. sve rečeno. Nemamo kompleks položiti cvijeće u Grabovici jer je netko kasnije u ime vitezova i heroja ovog grada tamo ubio stare i iznemogle, iako naša borba nikad nije bila, niti je mogla biti takva. Na tu temu ćemo započeti razgovore, ali ne s onima koji su drugog dana Bajrama postavljali ploče i provocirali nas s “Ustani Bane Jelačiću”. Ostajemo dostojanstveni i znamo kako ćemo, dodao je, prenosi Dnevnik.ba

facebook komentari

  • Istina

    To im je hvala RH, HV-u i HVO-u što su ih naoružavali, branili, hranili i štitili. Pored tzv. Armije RBiH nikada ne bi bilo Bosne i Hercegovine.

  • miro

    Nemaj u turčina vjere,govorili su naši preci. S njima je uvijek isto dok si potreban iskoristit će te i obrnuto.