Pratite nas

Pregled

Orkan: Četnika Vladu Božovića trebalo je zatvoriti odmah na derneku kod Pupovca!

Objavljeno

na

Aleksandra Vulina u Prištini istražuje međunarodna policija zbog zločina na Kosovu, pitam DORH: Zašto temeljem toga nije uhićen kada je bio u Hrvatskoj?!

U prvoj Bujici 2017. godine, na 10 lokalnih televizija gostovao je Ivica Pandža – Orkan, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske i jedan od vodećih istraživača srpskih zločina te ponajbolji poznavatelj prilika među pobunjeničkim i agresorskim postrojbama devedesetih.

Pandža, koji je 2 puta ranjen i 6 puta odlikovan, odmah na početku emisije pridružio se čestitkama koje je voditelj uputio vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti „koji Božić slave po julijanskom kalendaru, a Hrvatsku smatraju svojom domovinom“.

Kada sam krenuo u emisiju, popio sam čaj u Sisku sa mojim prijateljem i njegovom kćerkom. Oni su srpske nacionalnosti, žive u Zagrebu, a u „Republici Srpskoj“ imaju kuću, pa su danas išli tamo platiti račune za vodu i struju.

Bili su jako ljuti što to nisu uspjeli napraviti. Na sva zvona psuju i Milorada Dodika i sve te budalaše koji slave Dan „Republike Srpske“ i koji se još pameti nisu dozvali – komentirao je gost Bujice odmah na početku jučerašnje događaje u Banja Luci.

ČETNIČKE IDEJE ŽIVE U EUROPSKOJ UNIJI

U Banja Luci su postrojeni četnici. Kako ih drukčije zvati?! Namjerno se tjera tuk na utuk, a zaboravlja najveća masovna grobnica u Sjeverozapadnoj Bosni – Tomašica.

Zaboravlja se i Manjača, Keroterm, logori oko Prijedora… Zaboravljaju se zločini koje su četnici napravili na području Zapadne Bosne tijekom agresije na Bihać, Cazin, Bužim… Zaboravilo se sve ono što se događalo u Orašju, gdje su se Hrvati i Bošnjaci zajedno tukli protiv ovih razbojnika koji su htjeli okupirati i tu stopu hrvatske, posavske zemlje – govori Pandža i dodaje: – Sada po prvi puta imamo Srbiju, ne više na Drini, nego tu na Uni, 100 kilometara od glavnog grada svih Hrvata.

ČETNIKA JE TREBALO ZATVORITI!

Komentirao je govor Vlade Božovića na božićnom domjenku Pupovčeva SNV-a: – Nemam ništa protiv vjerskih okupljanja, ali trpjeti ovo u Zagrebu, od jednog učenika Amfilohija Radovića, koji je bio zlo… Postoji i njegova snimka kada je dizao srpsku pobunu u Glini… Trebalo je tog četnika odmah zatvori!

Orkan dodaje: – Vožd Milošević je umro, ali su ostali njegovi glasnogovornici koji bi branili srpski narod usred Zagreba! Ne trebaju ga braniti onako kako su ga već jednom branili, jer poštenim Srbima, pravim i čestitim ljudima, dosta je takvih četničkih ideja. Vožd je pokopan, ali ideje žive i to u Europskoj uniji!

Reakciju hrvatskih vlasti na incident kod Pupovca, Orkan je nazvao „mlakom“: – Reakcija je bila mlaka i zakašnjela. Milošević je mrtav. Ali tu je Vučić, pa i on je u okupiranoj Glini govorio da Glina više nikada neće biti Hrvatska, da naša vlast više nikada neće doći u Glinu. Tuđmana je nazivao ustašom… A Božović je Vučićev izaslanik. Što su mu uopće dopustili da dođe?!

RADNIČKA FRONTA DOVODI BORU MIKELIĆA U PETRINJU!

U Bujici je objavljena informacija da Radnička fronta priprema dolazak zloglasnog Bore Mikelića, bivšeg predsjednika tzv. Vlade Krajine u Petrinju, jer želi preuzeti Gavrilović, a dio plana je i kandidatura Dragana Vujičića – Bege za gradonačelnika Gline.

Pandža komentira: – Bego je prijeratni vođa Delija, navijača Crvene Zvezde iz Gline. Mešetar, trgovac, bio je u osiguranju Bore Mikelića. U Beogradu stanuje odmah vrata do Mikelića, a bio je prijatelj s Arkanom i Cecom. Ja ne znam kako takvom tipu uopće pada na pamet najaviti kandidaturu, ali ako Hrvatima u Glini to ne smeta – neka sami odluče što će. Meni to sliči na cirkus.

VLAHOVIĆ: TO JE BIO DERNEK, SRBI U HRVATSKOJ UGROŽENI SU OD PUPOVCA!

U Bujicu se telefonom iz Garešnice javio Nenad Vlahović, predsjednik Srpske pravedne stranke i Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj. Komentirao je domjenak SNV-a: – Tri dana prije tog derneka u „Srpskom novinarskom društvu“, namjerno kažem „srpskom“, pisao sam hrvatskoj predsjednici, premijeru i predsjedniku Sabora.

Upozorio sam ih što će se sve desiti i čemu to služi te tko će se sve okupiti na tom derneku koji nema veze sa srpskom zajednicom, niti doprinosi stvaranju boljeg života za Srbe i Hrvate. Božović je smišljeno odigrao igru koju je pripremio Pupovac.

Cijela režija bila je u rukama Pupovca, a sve ono što je Božović rekao o „obrani Srba svim raspoloživim sredstvima“ je i više nego zabrinjavajuće. Mene i moje Srbe Božović, Vulin i ostali ne trebaju ni od koga štititi. Zamolio bi ih da što manje dolaze ovdje, jer kad oni dođu i nešto kažu, onda smo mi ugroženi, ali od velikog vođe Srba u Hrvatskoj – Pupovca. Srbi u Hrvatskoj ugroženi su od Srba!

Nenad Vlahović rekao je da Pupovac namjerno „glumi ugroženost“ zbog straha od kaznenih prijava koje su protiv njega podnijete radi kriminala: – Podnio sam šest kaznenih prijava protiv Pupovca, a piše se i sedma. On je mene tužio i već sam presuđen, a njemu se ništa ne događa!

Vlahović je pozvao Pupovca i na javno sučeljavanje na temu kriminala unutar srpske zajednice u Hrvatskoj.

DOKUMENT: SISAČKI DOŽUPAN BIO JE MARTIĆEV SPECIJALAC!

Kada je Općinsko vijeće Donji Zemunik svojedobno donijelo odluku o imenovanju generala Ante Gotovine počasnim građaninom za to su glasovala čak i dvojica vijećnika iz SDSS-a, no ubrzo su izbačeni iz stranke – prisjeća se Pandža u nastavku emisije i objašnjava: – Milorad Pupovac je poslao svoga likvidatora Bogdana Rkmana – Boru.

Kao predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a politički je likvidirao vijećnike Milorada Matića i Grujicu Mišića zato što su svoje ruke digli za Antu Gotovinu! Izbačeni su iz stranke. Rkman je danas dožupan Sisačko-molsavačke županije, a bio je oficir „Srpske Vojske Krajine“ i četnički propagandist.

Pandža je u studio Bujice doni dva puna registratora dokumenata koji govore o neprijateljskoj djelatnosti aktualnog dožupana Rkmana, a po prvi puta je javno objavljen i dokument koji svjedoči da je bio pripadnik Martićeve milicije: – Na ekranu vidimo strogo povjerljivi dokument s oznakom vojne tajne, iz kojeg se vidi da je dožupan Sisačko-moslavačke županije Boro Rkman bio komandir 1. voda, 4. čete, 4. bataljona 80. brigade „Srpske Vojske Krajine“.

Bio je Martićev specijalac i prijetio Zagrebu da će se tući artiljerijom, da će sa zemljom sravniti Jelačić plac i da će se Kaptol tresti, a danas ima službeni automobil i karticu na račun hrvatskih poreznih obveznika!

Bujica je objavila isječak iz Rkmanova filma „Nek se raspuste straže“, u kojem se veliča četništvo i preuveličava broj srpskih žrtava u Domovinskom ratu. Veliča se i „Republika Srpska Krajina“. Film je snimljen 2005. godine i ovo je prvi puta da je neka televizija pustila dio iz filma. Orkan je ogorčeno komentirao: – Ovo je light varijanta, Rkman je snimio još gori film 2001. godine, pod nazivom „Vapaj tišine“.

On optužuje hrvatsku specijalnu policiju da je ubila Dražena Spasića iz Borova! Zamislite, što je košarkaš iz Borova radio u Gračacu 1995. godine?! Pa bio je četnički vojnik! A pokopan je po srpskom vojnom obredu u Hrvatskoj državi! Njegovoj majci uručena je srpska zastava! A pravoslavni popovi odbijaju pokapati hrvatske vojnike pravoslavne vjere sa hrvatskom zastavom!

STANIMIROVIĆ PREDLAŽE SURADNJU PUKOVNIKA GRUJIĆA I SAVE ŠTRPCA!

Rkamn napada i Merčepa, Brodarca, govori o čupanju brkova, širi laži protiv Republike Hrvatske i ozbiljno krši saborsku Deklaraciju o Domovinskom ratu, a naše institucije ne reagiraju – govori Orkan i dodaje: – U filmu se vidi kako pukovnik Grujić pije rakiju sa Rkmanom i Stanimirovićem, a Stanimirović sugerira Grujiću da uzme podatke i od Save Štrpca!

U Bujici je po prvi puta objavljen i isječak iz filma Save Štrpca „Oluja je pogrom“. Srbijanske vlasti film na ćirilici, sa engleskim prijevodom, dijele na ulasku u Srbiju svakome tko prijeđe granicu, a na graničnim prijelazima stoje i protuhrvatski plakati koji upozoravaju na „zločinački karakter“ Oluje. Hrvatske vlasti nisu reagirale na takvo ponašanje Srbije, a drugi mediji sve prešućuju. Ne i Bujica.

Orkan komentira: – Ovo je tipičan primjerak srpskih laži i lažne propagande. U filmu smo vidjeli dvije bake koje je Štrbac prikazao kao „srpske žrtve“, a riječ je o dvjema Hrvaticama iz Slavonije, ubijenim kod Četekovaca! Ubili su ih u sokaku četnici! I to oni dijele strancima koji ulaze u Srbiju, a nema prevelike razlike između filmova Save Štrpca i Bore Rkmana.

KOSOVO ISTRAŽUJE VULINA ZA RATNE ZLOČINE

Ja sam Mladenu Bajiću davno podnio kaznenu prijavu protiv Save Štrpca. Dobio sam čak i pismenu zahvalu za dokaze koje sam predao. U međuvremenu nije napravio ništa protiv Štrpca, nego je pokapsio sve hrvatske branitelje iz njegovih lažljivih filmova!

Na kraju emisije pukovnik Pandža je komentirao i uhićenje generala Oslobodilačke Vojske Kosova Ramusha Haradinaja u  Francuskoj: – Albanci su, uz Bošnjake, dali veliki obol u oslobađanju Republike Hrvatske. Među Albancima imam mnogo prijatelja, suboraca. Jedan moj prijatelj je iz Belgije došao braniti Hrvatsku. Bekim Berisha.

Zvali smo ga Shok, što na albanskom znači prijatelj. Kasnije je ratovao u Posavini, ranjen je kod Doboja, liječen u Zagrebu da bi poslije otišao na Kosovo i poginuo! Kada sam išao na njegov grob, na Kosovo, upoznao sam i časnu obitelj Ramusha Haradinaja, zapovjednika OVK-a. Dva su mu brata poginula za slobodu Kosova, jedan ima spomenik u centru Dečana, drugi u Peći. Oni su iz Glođana, kod Peći.

Ramush je bio i načelnik Glavnog Stožera OVK-a, bio je i premijer. Protiv njega je dignuta optužnica u Haagu, gdje je oslobođen. Prijateljskom albanskom narodu događa se isto što i Hrvatima. Četnici u Beogradskom pašaluku ne miruju, Haag nije pronašao ništa protiv Ramusha Haradinaja, ali Beogradski pašaluk jest! U isto vrijeme, u srbijanskoj vladi sjedi ministar koji je osumnjičen za ratne zločine na Kosovu.

Zove se Aleksandar Vulin i sa jedinicom MUP-a Srbije činio je zločine. To istražuje Međunarodna policija na Kosovu i nije mi jasno zašto naš DORH temeljem istog nije uhitio Vulina kada je dolazio u Hrvatsku?! To je pitanje za Bajića i za Cvitana.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Davor Ivo Stier: I 2017. postoje pokušaji da se Hrvatsku denuncira kao fašističku…

Objavljeno

na

Objavio

Knjiga “Hrvatska pod KOS-ovim krilom: Završni račun Haaškoga suda”, autorice novinarke i publicistkinje Višnje Starešine, predstavljana je u ponedjeljak u Zagrebu, u izdanju AvidMedie i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Autorica u knjizi nastoji, kako i sam naslov kaže, dati završni račun i prikazati rezultate rada Haaškog suda te je knjiga svojevrsni vodič kroz politički motivirane optužnice, montirane procese i nepravedne presude Haaškog suda, istaknuto je na predstavljanju knjige u prepunoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Također, kroz analizu suđenja s kojih je kao novinarka izvještavala, te presuda kao i sjećanja sudionika, publicistkinja Starešina prikazuje Haaški sud kao arenu za djelovanje obavještajnih službi koje su preko njega vodile ‘rat poslije rata’, ocijenjeno je. “To je knjiga o Haaškom sudu i rezultatima toga suda za hrvatski narod u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali ona istodobno otvara i dublju dimenziju vezanu za način funkcioniranja bivše Jugoslavije i struktura koje su nastavile djelovati i nakon raspada SFRJ, koje su bile vrlo aktivne i na haaškim procesima i koje očito i dalje imaju jasne političke ciljeve”, rekao je govoreći o knjizi HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier.

“Svjedoci smo kako i 2017. godine postoje pokušaji da se Hrvatsku denuncira kao fašističku, a Domovinski rat prikaže kao građanski rat. To redovito čine čelnici Republike Srbije, ali su ti glasovi postali javni i vrlo glasni i u Hrvatskoj, pogotovo nakon posljednje presude Haaškog suda. Štoviše, bilo kakvo javno protivljenje takvim kvalifikacijama o ‘fašizaciji Hrvatske’ i ‘građanskog rata’ snažno se medijski osuđuje kao retrogradno, nacionalističko, a u tim se optužbama sve češće koristi i optužba za klerofašizam, omiljena sintagma iz prošlog sustava koja je očito ponovno u trendu”, istaknuo je Stier.

Dodaje kako, gledajući formalno, KOS (Kontraobavještajna služba bivše JNA) više ne postoji, no zato je njegov posljednji šef general Aleksandar Vasiljević, jedan od ključnih protagonista ove knjige koji je, među ostalim, 1991. potpisao odluku o osnivanju logora u Srbiji za ratne zarobljenike te imao jednu od ključnih uloga tijekom suđenja Slobodanu Miloševiću. “U prikazu rada Haaškog suda Starešina ide u srž stvari, izbjegavajući klišee koji su prisutni kako kod onih koji opravdavaju rad suda tako i kod onih koji ga osporavaju. Ako bih u jednoj rečenici morao sažeti smisao ove knjige rekao bih da ona rasvjetljuje što ti klišei zamagljuju.

Autorica tako demantira kliše o učinkovitom sudu koji je podigao optužnice protiv 161 osobe s različitih strana, jer dokazuje kako nisu suđeni, a čak ni procesuirani oni najodgovorniji za rat i ratne zločine u Hrvatskoj i BiH”, zaključio je Stier. Ocijenio je također da nakon posljednje presude šestorici bosansko-hercegovačkih Hrvata “ponovno na vidjelo dolazi i pitanje djelovanja ili nedjelovanja Hrvatske kao države”.

Knjiga, ističe Stier, “pokazuje nedostatak sustava u odnosu Republike Hrvatske prema Haaškom sudu, nedostatak državne politike nakon predsjednika Franje Tuđmana i na razne blokade na koje su naišli oni koji su pokušali vratiti takvu politiku, barem u nekoj formi”.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić naglasio je kako je knjiga napisana iz pera novinarke, publicistkinje te scenaristice i redateljice dokumentarnih filmova, koja je puno više od toga i koja već godinama traga za istinom o događanjima u novijoj hrvatskoj povijesti, posebice u Domovinskom ratu. “U tome je hrabra, neumorna, jasna, argumentirana i rekao bih iznimno oštroumna”, ocijenio je. “Višnji Starešini, koja nije povjesničar po zvanju, ne mogu promaknuti bitni elementi koji omogućavaju pronalazak ključa koji otvara prava vrata razumijevanja naše stvarnosti. … Sve podatke koje znamo i koji su nam dostupni, autorica slaže u mozaik.

Ne radi se tu o nikakvoj teoriji zavjere i jeftinom publicističkom triku, nego o ozbiljnom istraživanju koje pred nas stavlja mnoge očite činjenice koje mnogi nisu htjeli, a i danas ne žele vidjeti ili još gore, koje mnogi žele zataškati i učiniti da ih prekrije prašina””, rekao je Tanjić.

Autorica Višnja Starešina kazala je na predstavljanju kako joj se prilikom pisanja knjige stalno “ukazivala ‘ptica KOS’ koju nikako nije mogla izbjeći”- kada je, među ostalim, pokušavala pronaći odgovore na pitanja “kako je ‘ptica KOS’ upravljala procesima pred Haaškim sudom i koliko je bila presudna, zašto su optužnice pisane kao da ih je pisao vojni tužitelj JNA, ili zašto je posljednja presuda suda izgledala kao da ju je donio vojni sud bivše JNA po boljševičkom pravu kolektivizirane krivnje”.

Naglasila je kako je posljednjih 3000 znakova uvršteno u knjigu nakon posljednje presude Haaškog suda, 29. studenoga, koja je obilježila rad tog suda kao i samoubojstvo generala Praljka prilikom izricanja osuđujuće presude u haškoj sudnici. “Sve se to ne bi moglo dogoditi da su hrvatske institucije funkcionirale kao institucije jedne suvremene države, da ova ‘ptica’ u njih nije ugrađivana od početka i da u njima ne blokira procese do današnjeg dana, te tim procesima gura Hrvatsku u jugoslavenske okvire ili dopušta drugima da je ondje odvuku, pa i preko suđenja za ratne zločine.

Ne ukloni li se ta ‘ptica’ iz sustava i ne počne li hrvatsko državno vodstvo pitanje suđenja za ratne zločine – čija se arena sada seli u BiH – tretirati kao prvorazredno političko i sigurnosno pitanje, neugodna će iznenađenja tek uslijediti”, zaključno je istaknula Višnja Starešina.

O knjizi je govorio i britanski povjesničar Robin Harris, a na predstavljanju je, uz veliko broj predstavnika hrvatskoga javnog života, bio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. (Hina)

Višnja Starešina: Mnogi su sudjelovali u pravosudnom udruženom zločinačkom pothvatu

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Mijo Jelić: U BiH se Hrvatima sudi po jednom, a Muslimanima po drugom zakonu

Objavljeno

na

Objavio

Koje su poruke poslane s komemoracije za generala Praljka? Mogu li se očekivati nove optužnice iz Bosne i Hercegovine? Analizirali su gosti Otvorenog:
Marinko Krešić, glavni tajnik Hrvatskog generalskog zbora, Željka Antunović, bivša ministrica obrane, Višnja Starešina, novinarka i publicistica, Drago Pilsel, novinar i publicist
Zlatan Mijo Jelić, general HV i HVO-a

Emisiju u cijelosti pogledajte:

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari