Connect with us

Pregled

Orkan u Bujici potpuno raskrinkao Čedomira Višnjića, kandidata SDSS-a za pomoćnika ministrice kulture

Objavljeno

-

ORKAN U BUJICI: Čedomir Višnjić, kandidat SDSS-a za pomoćnika ministrice kulture, bio je špijun ‘Srpske vojske Krajine’!

Milorad Pupovac zaista je dobio osam mjesta pomoćnika ministara u novoj Vladi, a ovo je najdrastičniji primjer…

Sve je jasno; trebalo je srušiti Hasanbegovića, dovesti Ninu Obuljen i sada Čedo Višnjić može biti pomoćnik ministrice – izjavio je u jučerašnjoj Bujici Ivica Pandža – Orkan, umirovljeni pukovnik HV-a i jedan od najupućenijih časnika u ratne događaje na području Banovine i Korduna.

U vojno – redarstvenoj operaciji ‘Oluja’ zarobili smo Dubravka Papića, terorista koji nam je reako sve o Čedomiru Višnjiću – prisjeća se Pandža gostujući u Bujici: – 10. kolovoza zarobili su ga pripadnici 14. Domobranske pukovnije iz Slunja. Dubravko Papić je srpski terorist iz 13. pješadijske brigade ‘Srpske vojske Krajine’ iz 21. kordunaškog korpusa. I on je iz Donjih Dubrava, kao i Višnjić, s kućnog broja 55. Kada smo ga pitali za događaje u Donjim Dubravama, on je samo potvrdio druge iskaze i brojne dokaze o ratnim aktivnostima Čedomira Višnjića. Naše službe očito ne zanima tko će biti pomoćnik ministra u Hrvatskoj i to što je surađivao s četničkim teroristima! Briga nekoga što je poginulo 25.000 ljudi u Domovinskom ratu i što mnoge majke na Sisvete neće imati gdje zapaliti svijeću, jer još uvijek traže svoju djecu!

PANDŽA: – Čedomir Višnjić rođen je 1960. godine. Prije Domovinskog rata radio je u podružnici Mirovinskog u Rijeci. Bio je načelnik Odjela za automatsku obradu podataka. Pobjegao je iz Rijeke u svoje rodno selo Donje Dubrave, kod Ogulina. Tamo je tijekom 1991. i 1992. godine, preko obale rijeke Mrežnice odlazio na okupirani prostor Repbublike Hrvatske. Konkretnije, odlazio je u okupirani Slunj, Vojnić i na to područje je prenosio informacije neprijateljskoj vojsci! Čak postoje podaci da im je vukao i gorivo, jer tzv. Krajina je oskudijevala s gorivom. Spavao je u jednom stanu prognanog Hrvata iz Slunja, a taj stan je na korištenje dobio njegov bliski rođak. Tako je Čedomir Višnjić, kandidat za pomoćnika ministrice kulture, proveo 1991. i 1992. godinu!

Pandža je kategoričan: – O svemu ovome postoji niz materijalnih dokaza, od kojih sam neke donio i u emisiju. Višnjić se, prema tim dokazima, sastajao s predstavnicima obavještajne službe ‘Srpske vojske Krajine’!

ZA VRIJEME RATA SUSRETAO SE S MESIĆEM!

Višnjić me zaintrigirao još kada je kao urednik potpisao knjigu ‘Razgrtanje pepela’, čiji je autor poznati velikosrbin i četnik iz Siska Nebojša Devetak – govori Pandža i dodaje: – U toj knjizi se hrvatski branitelji nazivaju ‘ustašama’, ‘zločincima’ i ‘krvolocima’, veliča se ‘Srpska vojska Krajine’, a platili su je hrvatski porezni obveznici! U ime izdavača SKD ‘Prosvjeta’ knjigu je potpisao Slobodan Uzelac, bivši potpredsjednik Vlade RH, a državna tajnica u Ministarstvu kulture u to je vrijeme bila aktualna ministrica Nina Obuljen.

Orkan je u Bujicu donio nekoliko primjeraka novina ‘Vojska Krajine’, koje je izdavao ‘Glavni štab Srpske vojske Krajine’ iz Knina, a u informativnoj službi ‘Štaba’ radio je Nebojša Devetak, čiju je knjigu izdalo hrvatsko Ministarstvo kulture i uredio Čedomir Višnjić!

Nebojša Devetak opisuje i svoje prijateljstvo s Višnjićem, kao i zajedničke susrete na Beogradskom sajmu knjiga – napominje Pandža.

ORKAN: – Postoje pisani tragovi da se Čedomir Višnjić za vrijeme rata susretao i sa Stipom Mesićem u Zagrebu, koji sada tvrdi da je Višnjić zapravo ‘mirotvorac’!

U Bujicu se iz Petrinje javio bivši saborski zastupnik HSP-a Pejo Trgovčević, koji je još 2004. godine u Hrvatskom saboru prigovorio Ivi Sanaderu zbog koalicije s Pupovcem i prijedloga da Višnjić bude pomoćnik ministra kulture: – Povijest se ponavlja. Sada je posve jasno zašto dr. Zlatko Hasanbegović nije mogao ostati na čelu Ministarstva kulture! Da je on ministar, njegov pomoćnik sigurno ne bi bio Čedomir Višnjić! Iako je prošlo 12 godina dobro se sjećam; kada je dogovorena koalicija između HDZ-a i SDSS-a, Sanader se ‘vadio’ nekakvim pritiscima iz Europske unije zbog kojih je tobože, morao koalirati s Pupovcem! Dio te priče bio je i Čedomir Višnjić, na kojeg smo upozorili i Sanadera, no on bahato nije htio slušati, samo je rekao da je to što govorimo na našu dušu, a da su svi oni abolirani i imaju pravo sudjelovati u hrvatskoj vlasti…

PLAN SRPSKE OKUPACIJE GORSKOG KOTARA

U Bujici je prikazan i isječak iz filma ‘Plan srpske okupacije Gorskog kotara’, a na pitanje, kakve veze taj film ima s Čedomirom Višnjićem, Pandža je odgovorio: – Nakon što je etnički očišćen prostor Slunja i nakon što su srpski pobunjenici na tom području počinili brojne zločine nad Hrvatima, na vojni poligon u Slunju došao je 21. Izviđačko – diverzantski odred. Njega je opremila i obučila Uprava SSNO-a Beograd. U tome odredu bilo je i devet prvaka bivše Jugoslavije u borilačkim sportovima. Oni su imali zadaću s vojnog poligona Slunj, preko Donjih Dubrava, gdje su pravac održavali Čedo Višnjić i njegovi, krenuti na Gorski Kotar i Hrvatsku prepoloviti na dva dijela!

Višnjić je koristio kodno ime Avram Gnjatić – prisjeća se Pandža: – Objavljivao je u tzv. Srpskom ljetopisu i pisao o tome kako mu je bilo teško doći do Donjih Dubrava zbog ‘ustaša’, HOS-ovaca s crnim kapama na glavama i čarapama preko lica… Pseudonim Gnjatić izabrao je po jednom zaseoku blizu Donjih Dubrava.

Danas u Glini živi bivši pomoćnik ministra u tzv. Vladi Republike Srpske Krajine koji je preko Donjih Dubrava komunicirao sa okupiranim Kordunom – kaže Pandža i dodaje: – Za vrijeme okupacije bavio se energetikom, a sada se bavi politikom i manjinskim pravima! Blizak je još uvijek s Višnjićem.

ORKAN: – Ja imam prijatelja Srba i ne bih imao ništa protiv da pomoćnik hrvatskog ministra kulture bude netko tko je za vrijeme agresije bio na našoj strani i s nama dijelio dobro i zlo, ali ovo su četnici!

Ubijani su ljudi, bacani u bunare, kada idete kod Rastoka dolazite do mjesta gdje je pogubljen jedan hrvatski liječnik i cijela njegova obitelj… Za te zločine nitko do danas nije odgovarao, ali zato uhićuju i zatvaraju pripadnike Hrvatske vojske, a njihovi suradnici dolaze na visoka mjesta u Vladu – ogorčeno zaključuje Ivica Pandža – Orkan.

ULOMCI IZ KNJIGE ‘RAZGRTANJE PEPELA’

U vrijeme kada je Nina Obuljen bila državna tajnica, a Čedomir Višnjić pomoćnik ministra, Biškupićevo Ministarstvo kulture, između ostaloga, financiralo je knjigu poznatog četnika Nebojše Devetaka ‘Razgrtanje pepela’ u kojoj se Hrvati nazivaju ‘ustašama’, a pripadnici Hrvatske vojske ‘agresorima’ nad tzv. Krajinom.  Čedomir Višnjić, aktualni kandidat SDSS-a za pomoćnika ministrice kulture, bio je urednik knjige, a izdalo ju je SKD ‘Prosvjeta’. Bujica je objavila dijelove pa prosudite sami o kakvom se ‘uratku’ radi:

„… Ispred doma se već okupilo tridesetak diverzanata, uglavnom u civilnoj odjeći, naoružani papovkama, automatskim puškama i pokojim ručnim bacačem. Vicevima razbijaju tremu uoči vatrenog krštenja, uskoro odjekuju i ojkača, drčna, bećarska:

–      Braćo moja, ništa se ne bojte, samo mene rakijom napojte…

Za otprilike jedan sat poskakaše u kamione i krenuše. Za njima ostade samo sjetno treperenje ojkače:

– Braćo moja to je meni svedno, il ja umro il ja pogino…“

„… U slutnji da netko od naših nije poginuo pitam ih šta se desilo. Nevoljko odmahuju rukama „Ni metka nismo opalili,“ priča mi Bora, brat od strica. „Badava nam prođe dan. Čitavo vreme ustaše nam se vozikaju ispred nosa, a komandant se usro, nikako da izda naređenje da pripucamo. A na dlanu smo ih imali, sunce im jebem…“

„… Dođe nam Čedo Stefanović, otac prvog mladića koji je pao u odbrani Gline. Stamen čovek, ozbiljnih crta lica, u maskirnoj uniformi, na glavi mu crnogorska kapa i na njoj amblem sa dvoglavim orlom. Čedo je gotovo bukvalno uzeo pušku iz ruku poginulog Dragiše i kako reče, krenuo u rat da osveti sina i brani Srbe od ponovo povampirenog ustaškog bodeža…“

CIJELU BUJICU OD PONEDJELJKA 31. LISTOPADA 2016. S IVICOM PANDŽOM – ORKANOM, POGLEDAJTE OVDJE:

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas