Pratite nas

Pregled

Orkan u Bujici potpuno raskrinkao Čedomira Višnjića, kandidata SDSS-a za pomoćnika ministrice kulture

Objavljeno

na

ORKAN U BUJICI: Čedomir Višnjić, kandidat SDSS-a za pomoćnika ministrice kulture, bio je špijun ‘Srpske vojske Krajine’!

Milorad Pupovac zaista je dobio osam mjesta pomoćnika ministara u novoj Vladi, a ovo je najdrastičniji primjer…

Sve je jasno; trebalo je srušiti Hasanbegovića, dovesti Ninu Obuljen i sada Čedo Višnjić može biti pomoćnik ministrice – izjavio je u jučerašnjoj Bujici Ivica Pandža – Orkan, umirovljeni pukovnik HV-a i jedan od najupućenijih časnika u ratne događaje na području Banovine i Korduna.

U vojno – redarstvenoj operaciji ‘Oluja’ zarobili smo Dubravka Papića, terorista koji nam je reako sve o Čedomiru Višnjiću – prisjeća se Pandža gostujući u Bujici: – 10. kolovoza zarobili su ga pripadnici 14. Domobranske pukovnije iz Slunja. Dubravko Papić je srpski terorist iz 13. pješadijske brigade ‘Srpske vojske Krajine’ iz 21. kordunaškog korpusa. I on je iz Donjih Dubrava, kao i Višnjić, s kućnog broja 55. Kada smo ga pitali za događaje u Donjim Dubravama, on je samo potvrdio druge iskaze i brojne dokaze o ratnim aktivnostima Čedomira Višnjića. Naše službe očito ne zanima tko će biti pomoćnik ministra u Hrvatskoj i to što je surađivao s četničkim teroristima! Briga nekoga što je poginulo 25.000 ljudi u Domovinskom ratu i što mnoge majke na Sisvete neće imati gdje zapaliti svijeću, jer još uvijek traže svoju djecu!

PANDŽA: – Čedomir Višnjić rođen je 1960. godine. Prije Domovinskog rata radio je u podružnici Mirovinskog u Rijeci. Bio je načelnik Odjela za automatsku obradu podataka. Pobjegao je iz Rijeke u svoje rodno selo Donje Dubrave, kod Ogulina. Tamo je tijekom 1991. i 1992. godine, preko obale rijeke Mrežnice odlazio na okupirani prostor Repbublike Hrvatske. Konkretnije, odlazio je u okupirani Slunj, Vojnić i na to područje je prenosio informacije neprijateljskoj vojsci! Čak postoje podaci da im je vukao i gorivo, jer tzv. Krajina je oskudijevala s gorivom. Spavao je u jednom stanu prognanog Hrvata iz Slunja, a taj stan je na korištenje dobio njegov bliski rođak. Tako je Čedomir Višnjić, kandidat za pomoćnika ministrice kulture, proveo 1991. i 1992. godinu!

Pandža je kategoričan: – O svemu ovome postoji niz materijalnih dokaza, od kojih sam neke donio i u emisiju. Višnjić se, prema tim dokazima, sastajao s predstavnicima obavještajne službe ‘Srpske vojske Krajine’!

ZA VRIJEME RATA SUSRETAO SE S MESIĆEM!

Višnjić me zaintrigirao još kada je kao urednik potpisao knjigu ‘Razgrtanje pepela’, čiji je autor poznati velikosrbin i četnik iz Siska Nebojša Devetak – govori Pandža i dodaje: – U toj knjizi se hrvatski branitelji nazivaju ‘ustašama’, ‘zločincima’ i ‘krvolocima’, veliča se ‘Srpska vojska Krajine’, a platili su je hrvatski porezni obveznici! U ime izdavača SKD ‘Prosvjeta’ knjigu je potpisao Slobodan Uzelac, bivši potpredsjednik Vlade RH, a državna tajnica u Ministarstvu kulture u to je vrijeme bila aktualna ministrica Nina Obuljen.

Orkan je u Bujicu donio nekoliko primjeraka novina ‘Vojska Krajine’, koje je izdavao ‘Glavni štab Srpske vojske Krajine’ iz Knina, a u informativnoj službi ‘Štaba’ radio je Nebojša Devetak, čiju je knjigu izdalo hrvatsko Ministarstvo kulture i uredio Čedomir Višnjić!

Nebojša Devetak opisuje i svoje prijateljstvo s Višnjićem, kao i zajedničke susrete na Beogradskom sajmu knjiga – napominje Pandža.

ORKAN: – Postoje pisani tragovi da se Čedomir Višnjić za vrijeme rata susretao i sa Stipom Mesićem u Zagrebu, koji sada tvrdi da je Višnjić zapravo ‘mirotvorac’!

U Bujicu se iz Petrinje javio bivši saborski zastupnik HSP-a Pejo Trgovčević, koji je još 2004. godine u Hrvatskom saboru prigovorio Ivi Sanaderu zbog koalicije s Pupovcem i prijedloga da Višnjić bude pomoćnik ministra kulture: – Povijest se ponavlja. Sada je posve jasno zašto dr. Zlatko Hasanbegović nije mogao ostati na čelu Ministarstva kulture! Da je on ministar, njegov pomoćnik sigurno ne bi bio Čedomir Višnjić! Iako je prošlo 12 godina dobro se sjećam; kada je dogovorena koalicija između HDZ-a i SDSS-a, Sanader se ‘vadio’ nekakvim pritiscima iz Europske unije zbog kojih je tobože, morao koalirati s Pupovcem! Dio te priče bio je i Čedomir Višnjić, na kojeg smo upozorili i Sanadera, no on bahato nije htio slušati, samo je rekao da je to što govorimo na našu dušu, a da su svi oni abolirani i imaju pravo sudjelovati u hrvatskoj vlasti…

PLAN SRPSKE OKUPACIJE GORSKOG KOTARA

U Bujici je prikazan i isječak iz filma ‘Plan srpske okupacije Gorskog kotara’, a na pitanje, kakve veze taj film ima s Čedomirom Višnjićem, Pandža je odgovorio: – Nakon što je etnički očišćen prostor Slunja i nakon što su srpski pobunjenici na tom području počinili brojne zločine nad Hrvatima, na vojni poligon u Slunju došao je 21. Izviđačko – diverzantski odred. Njega je opremila i obučila Uprava SSNO-a Beograd. U tome odredu bilo je i devet prvaka bivše Jugoslavije u borilačkim sportovima. Oni su imali zadaću s vojnog poligona Slunj, preko Donjih Dubrava, gdje su pravac održavali Čedo Višnjić i njegovi, krenuti na Gorski Kotar i Hrvatsku prepoloviti na dva dijela!

Višnjić je koristio kodno ime Avram Gnjatić – prisjeća se Pandža: – Objavljivao je u tzv. Srpskom ljetopisu i pisao o tome kako mu je bilo teško doći do Donjih Dubrava zbog ‘ustaša’, HOS-ovaca s crnim kapama na glavama i čarapama preko lica… Pseudonim Gnjatić izabrao je po jednom zaseoku blizu Donjih Dubrava.

Danas u Glini živi bivši pomoćnik ministra u tzv. Vladi Republike Srpske Krajine koji je preko Donjih Dubrava komunicirao sa okupiranim Kordunom – kaže Pandža i dodaje: – Za vrijeme okupacije bavio se energetikom, a sada se bavi politikom i manjinskim pravima! Blizak je još uvijek s Višnjićem.

ORKAN: – Ja imam prijatelja Srba i ne bih imao ništa protiv da pomoćnik hrvatskog ministra kulture bude netko tko je za vrijeme agresije bio na našoj strani i s nama dijelio dobro i zlo, ali ovo su četnici!

Ubijani su ljudi, bacani u bunare, kada idete kod Rastoka dolazite do mjesta gdje je pogubljen jedan hrvatski liječnik i cijela njegova obitelj… Za te zločine nitko do danas nije odgovarao, ali zato uhićuju i zatvaraju pripadnike Hrvatske vojske, a njihovi suradnici dolaze na visoka mjesta u Vladu – ogorčeno zaključuje Ivica Pandža – Orkan.

ULOMCI IZ KNJIGE ‘RAZGRTANJE PEPELA’

U vrijeme kada je Nina Obuljen bila državna tajnica, a Čedomir Višnjić pomoćnik ministra, Biškupićevo Ministarstvo kulture, između ostaloga, financiralo je knjigu poznatog četnika Nebojše Devetaka ‘Razgrtanje pepela’ u kojoj se Hrvati nazivaju ‘ustašama’, a pripadnici Hrvatske vojske ‘agresorima’ nad tzv. Krajinom.  Čedomir Višnjić, aktualni kandidat SDSS-a za pomoćnika ministrice kulture, bio je urednik knjige, a izdalo ju je SKD ‘Prosvjeta’. Bujica je objavila dijelove pa prosudite sami o kakvom se ‘uratku’ radi:

„… Ispred doma se već okupilo tridesetak diverzanata, uglavnom u civilnoj odjeći, naoružani papovkama, automatskim puškama i pokojim ručnim bacačem. Vicevima razbijaju tremu uoči vatrenog krštenja, uskoro odjekuju i ojkača, drčna, bećarska:

–      Braćo moja, ništa se ne bojte, samo mene rakijom napojte…

Za otprilike jedan sat poskakaše u kamione i krenuše. Za njima ostade samo sjetno treperenje ojkače:

– Braćo moja to je meni svedno, il ja umro il ja pogino…“

„… U slutnji da netko od naših nije poginuo pitam ih šta se desilo. Nevoljko odmahuju rukama „Ni metka nismo opalili,“ priča mi Bora, brat od strica. „Badava nam prođe dan. Čitavo vreme ustaše nam se vozikaju ispred nosa, a komandant se usro, nikako da izda naređenje da pripucamo. A na dlanu smo ih imali, sunce im jebem…“

„… Dođe nam Čedo Stefanović, otac prvog mladića koji je pao u odbrani Gline. Stamen čovek, ozbiljnih crta lica, u maskirnoj uniformi, na glavi mu crnogorska kapa i na njoj amblem sa dvoglavim orlom. Čedo je gotovo bukvalno uzeo pušku iz ruku poginulog Dragiše i kako reče, krenuo u rat da osveti sina i brani Srbe od ponovo povampirenog ustaškog bodeža…“

CIJELU BUJICU OD PONEDJELJKA 31. LISTOPADA 2016. S IVICOM PANDŽOM – ORKANOM, POGLEDAJTE OVDJE:

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

PENAVA: Ne odričem se HOS-a! JURČEVIĆ: ZDS smeta onima koji su rušili Vukovar!

Objavljeno

na

Objavio

Vukovar se nikada neće odreći branitelja i postrojbi koje su ga branile, tako ni HOS-a! U Koloni sjećanja vijorit će se njihova zastava, a sliku Jean-Michel Nicoliera s grbom HOS-a na njegovu ramenu čuvam ispred svog ureda – izjavio je u Bujici vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i tako jasno stao uz postrojbu koja je pod pozdravom ‘Za dom spremni’ branila i Grad heroj.

Bujica emitirana u predvečerje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ugostila je dr. Josipa Jurčevića, profesora suvremene hrvatske povijesti. Voditelj Velimir Bujanec u studiju je zapalio svijeću i pozvao ostale televizije da učine isto. U emisiji su izrečene ozbiljne optužbe protiv bivšeg čelnika SDSS-a Vojislava Stanimirovića, a objavljen je i letak kojim Rade Leskovac i Milorad Pupovac pozivaju na srpski dernek u Bršadin pokraj Vukovara, gdje će se 19. studenoga pod krinkom  “kulturno-umetničkog programa” zapravo slaviti pad grada.

PENAVA: KAD BI SMO SE ODREKLI HOS-a, TO BI ZNAČILO DA SE ODRIČEMO I DOMOVINSKOG RATA!

Penava se u program Z1 i partnerskih televizija javio uživo iz Hrvatskog doma u Vukovaru tijekom ‘Večeri pijeteta’ koji svake godine organizira Nacionalni sindikat policije.

“Niti je ikada itko pomislio – niti će se dogoditi da se Vukovar odriče branitelja i svojih postrojbi. HOS-ova zastava uvijek u sklopu svih ratnih postrojbi, predvodi Kolonu sjećanja, tako će biti i u subotu, most u središtu Vukovara nosi ponosno ime HOS-ovca Jean-Michel Nicoliera, a ispred mog ureda stoji njegova slika s grbom HOS-a na njegovu ramenu. Ne možemo ih se odreći, to bi značilo da se odričemo Domovinskog rata! Ne pričam o konotacijama pozdrava ZDS u Drugom svjetskom ratu, što se tiče Domovinskog rata – tu je stvar čista. Sviđa mi se izjava u kojoj se reklo da ako je i bilo prljavštine na tom pozdravu, branitelji HOS-a isprali su je svojom krvlju,“ rekao je Penava izvjestitelju Bujice iz Vukovara Igoru Petroviću, dodavši da pri obilježavanju Dana sjećanja uvijek daje svoj maksimum i nema razloga da i ove godine ne bude tako.

“Pozivamo sve da nam se pridruže, a oni koji ne mogu, neka upale lampion u svom domu. Želim svima sretan put prema Vukovaru i odlasku iz njega i da u miru i sa pijetetom mislimo na žrtve, da prođemo u koloni dostojanstveno i odamo im dužno poštovanje. Koliko god se neki trudili prikazati drugačije, mi smo jedinstveni, a sve će i ove subote biti korektno i ispravno. Krenule su razne inicijative – poput one da se odjednom ne pale lampioni diljem Hrvatske i da se umjesto toga donese hrana za gladne Vukovarce… Poručujem im: gladnih Vukovaraca nema, za to smo se pobrinuli, a lampione za heroje Domovinskog rata trebamo paliti dok je svijeta i vijeka,“ zaključio je Penava, bez dlake na jeziku u Bujici.

JURČEVIĆ: MERČEP JE HEROJ, A STANIMIROVIĆ ZLOČINAC – SVE DRUGO JE PERVERZIJA!

Voditelj Bujice je rekao, prema informacijama koje je dobio iz pouzdanih izvora u policiji, da su neki ljudi iz Negoslovaca propjevali protiv bivšeg predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića kao osobe koja je sudjelovala u planiranju i zataškavanju ratnih zločina. Stanimirović je Bujanca već tužio, na što je voditelj Bujice odgovorio da mu je to čast, pogotovo jer je Stanimirovićev odvjetnik Anto Nobilo… Jurčević se, komentirajući Stanimirovića, prisjetio prvog zapovjednika obrane Vukovara.

“Tomislav Merčep ustrojavao je tu obranu, lomljenje kičme na njemu višestruko je značajno jer je on iznio demokratske promjene na vukovarskom području. Maknut je pod čudnim okolnostima, a opravdao je obraz hrvatskog vojnika i u Slavoniji i u Lici. Svi koji su upoznati s događanjima u Vukovaru, znaju da je Merčep bio heroj, a ratni zločinac je Vojislav Stanimirović! Ovo je perverzija gdje se heroj medijski i pravosudno proglašava ratnim zločincem, a Stanimirović, osim što je sudjelovao u agresorskoj vlasti, aktivno je sudjelovao i u ratnim zločinima, za što postoje žive svjedoci! Stanimirović je donedavno bio predsjednik SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, a danas je vodi Milorad Pupovac – pa sve postaje puno jasnije,“ rekao je bez ustručavanja gost Bujice.

U istom kontekstu spomenut je logor Velepromet, iz kojeg je “nestalo” na tisuće Vukovaraca!

“Velepromet je najveći logor koji je postojao za vrijeme rata na području bivše Jugoslavije, uključujući BIH! Prema podacima UN-a, kroz taj zastrašujući logor prošlo je između pet i 10 tisuća Vukovaraca… Prošli su najgore torture, još uvijek, 26 godina kasnije, 500-ak osoba traži svoje najmilije. Od tamo su distribuirani na druga stratišta, o tome postoje brojni iskazi, postojala je i evidencija u odjelima za ratne zločine u policiji, ali Erdutskim sporazumom sklopila se prljava politička trgovina protivna međunarodnom pravu, čak se trgovalo brojem onih koji se mogu procesuirati – i ništa se zločincima nije dogodilo. Sve je obavijeno velom tajne, a Velepromet je najsnažniji argument protiv ovakve nepravde,“ dodao je Jurčević i nastavio: “Velepromet je masovna zločinačka priča, da otvorite jedan slučaj, došli bi do cijelog sustava! Brojna svjedočanstva s obje strane, nedvojbeno govore o veličini tog zločina, čime bi se egzaktno mogao dokazati genocid u Vukovaru nad svima koji se nisu uklapali u velikosrpsku projekciju. Hrvatska politika dopustila je da se agresor artikulira, a etnički Srbi koji su branili Hrvatsku, progonjeni su i marginalizirani isto kao i svi hrvatski branitelji!“

BUJICA OBJAVILA SNIMKE: CIJELA DUBRAVA PODRŽALA HOS-ovce I NJIHOVA OBILJEŽJA U PARKU ŽARKA MANJKASA – CRVENKAPE!

Emisija je na početku, posebnim prilogom podsjetila na oduzimanje HOS-ove zastave i transparenta te privođenje četvero mladih domoljuba, na otvorenju Parka Žarka Manjkasa – Crvenkape, legendarnog HOS-ovca koji je poginuo u Bogdanovcima pokraj Vukovara. Prije tjedan dana privedeni su studentica iz Međimurja Barbara Turk te još trojica sinova hrvatskih branitelja, a u četvrtak ujutro su na isto mjesto došli vukovarski HOS-ovci, brojni branitelji i hrvatski domoljubi koji su ponosno nosili HOS-ove zastave i znakovlje. Na ulice je izašla cijela Dubrava, a pridružili su se i BBB-ovci. Na spomenik je tom prigodom nalijepljen znak HOS-a koji sadrži i pozdrav ‘Za dom spremni’. General Željko Sačić, ratni načelnik Stožera specijalne policije MUP-a RH, na skupu je rekao da se oduzimanjem znaka HOS-u, oduzima i budućnost Hrvatskoj te se pritom zapitao: “Gdje su bili ’91. ovi koji sada skidaju oznake HOS-a!?” General je poručio HOS-ovcima: “Nemojte odustati od vaših simbola jer će te tako pljunuti na vaše mrtve!“

Barbara Turk je u četvrtak u zagrebačkoj Dubravi dobila ovacije stotina okupljenih branitelja i građana, a vukovarski dragovoljac HOS-a Damir Markuš ogrnuo ju je njihovom zastavom. Policija ovaj puta nije intervenirala, a praktički je nije ni bilo, kao ni Petra Janjića – Tromblona… Ekskluzivnu izjavu za Bujicu dao je i Paul Nicolier, brat Jean-Michel Nicoliera: “HOS je vrlo važan za obranu Hrvatske. To nisu fašisti! Ljudi vole HOS, pogledajte!”

Izjavu Paula Nicoliera komentirao je gost Bujice: “Tragično je da se brat jednog od heroja hrvatske obrane mora osvrtati na optužbe i lijepljenje etiketa, što pokazuje svu apsurdnost i neodrživost situacije u kojoj se vodi specijalizirana medijska kampanja i lomi kičma Domovinskog rata!“

Prof. Jurčević je iznio svoje mišljenje o pozdravu ‘Za dom spremni’: – Koristile su ga mnoge postrojbe u Domovinskom ratu, 1. gardijska, 7. gardijska… Ne samo HOS. Oni kojima smeta ZDS napadali su Vukovar! To je obrambeni i patriotski pozdrav. Prvi pokušaj njegove kompromitacije dogodio se prije nekoliko godina kada je tu vrstu agresije izvršio ministar Jovanović, a usprkos promjeni vlasti, začuđen sam šte se sada nasjelo na tu podvalu. Sve ranije vlasti – i HDZ-ove i Račanova, legalizirale su taj pozdrav bez problema, nitko ga nije problematizirao niti spominjao dva i pol desetljeća. Pitanje je tko sada ruši temelje Hrvatske i hrvatskog obrambenog rata?

BRŠADIN – SRPSKI DERNEK POVODOM PADA GRADA HEROJA!

U emisiji je prikazan letak koji, kako je rekao voditelj, po Vukovaru dijele Rade Leskovac i njegova ekipa… Naime, 19. studenoga u Bršadinu pokraj Vukovara, mjestu s većinskim srpskim stanovništvom, neki će slaviti! U letku se poziva na događaj koji počinje u 18 ‘časova’: “Kulturno umetničko društvo Vaso Đurđević iz Bršadina i Srpsko kultrurno društvo Prosvjeta, pododbor Bršadin, organiziraju tzv. KONCERT NARODNIH IGARA I PESAMA kojima će navodno “obeležiti KRSNU SLAVU KUDA SVETOG STEFANA DEČANSKOG”.

“Učesnici programa” po navodima Bujice su “KUD MOSLAVINA IZ GAREŠNICE, KUD SEDMICA UGRINOVCI – SRBIJA I KUD VASO ĐURĐEVIĆ BRŠADIN“.

Jurčević je ovaj dernek nazvao čistom provokacijom.

“To je nastavak priče o utakmici ‘Zvezda’ – ‘Sinđelić’ koja se nije odigrala u Trpinji. Provokacije vezane za 18. studenoga, događaju se svake godine, ali i 02. svibnja, na obljetnicu pokolja u Borovu Selu. Potpuno je jasno o kome i čemu se tu radi… Ovo je test dokle se može ići u rehabilitaciji agresije. Ponavlja se priča s početka 90-ih godina…”

Bujanec je na kraju emisije pustio prilog o bajkerima koji su u tri dana prešli cijelu Hrvatsku, od Prevlake do Dunava. Po lošem vremenu putovali su prema Gradu heroju, posjetili su Knin i Škabrnju, Plitvička jezera gdje su se poklonili Josipu Joviću, a u Zagrebu su stali na Mirogoju gdje su zapalili svijeću predsjedniku Tuđmanu i poginulim braniteljima… U petak navečer sretno su stigli u Vukovar.

“To je duh koji će pobijediti sve neprijatelje, kao i ’91.“ zaključio je u Bujici Josip Jurčević.

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

MUP kupuje 1000 jurišnih pušaka VHS-K2

Objavljeno

na

Objavio

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor HS-Produkta Željko Pavlin u petak su u Karlovcu potpisali ugovor o isporuci tisuću jurišnih pušaka modela VHS-K2, što je nastavak realizacije sporazuma o poslovnoj suradnji MUP-a i te tvrtke koja proizvodi oružje potpisanog u rujnu.

Nakon što su, sukladno tom sporazumu, stotinu jurišnih pušaka tog proizvođača prošle opsežno testiranje u specijalnim i interventnim policijskim postrojbama u konkurenciji s brojnom inozemnom konkurencijom, u MUP-u je odlučeno da se posao nabave jurišne puške povjeri domaćem proizvođaču – HS-Produktu.

Ministar Davor Božinović u petak je rekao kako će se prvom serijom od tisuću jurišnih pušaka prvenstveno koristiti pripadnici specijalnih i interventnih postrojbi MUP-a, a uz njih i temeljna te granična policija. “Odgovor naših instruktora koji su ispitivali prvih stotinu pušaka bio je ‘da je to to’, da one udovoljavaju performansama kojima će hrvatska policija podići razinu sigurnosti i efikasnosti”, kazao je.

Istaknuo je kako je Ravnateljstvo policije na čelu s glavnim ravnateljem Nikolom Milinom vrlo sistematično krenulo u proces nabave pušaka. To znači, dodao je, da će svaki policajac morati dobiti dozvolu da je obučen za korištenje puške VHS-K2, instruktori će morati steći licence za obuku i trening za rukovanje tom puškom od HS-Produkta, a posebna saznanja i obuku u toj tvrtki morat će proći i MUP-ovi oružari, kako bi sami bili u stanju otklanjati eventualne probleme u radu puške na terenu.

Nakon ove narudžbe prvih tisuću pušaka, najavio je Božinović, uslijedit će i nove za potrebe MUP-a, a dinamika će ovisiti o proračunskim mogućnostima. Na novinarski upit o kojoj bi se količini pušaka radilo, odgovorio je: “Onoliko koliko bude trebalo“. Do kraja godine najavio je i isporuku novih 4.700, a možda i više policijskih jakni.

Željko Pavlin, direktor HS-Produkta, rekao je kako su na ugovorenom modelu jurišne puške izvršene određene izmjene i prilagodbe kako bi odgovarale specifičnim policijskim zadacima. “Uvažili smo sugestije, svjesni da policija na ulice izlazi s totalno neadekvatnim oružjem, s kalašnjikovima i ‘erama’ starima i po 30 do 40 godina, a i mi ćemo steći veliku referencu time što će naša specijalna, interventna i granična policija koristiti naše oružje”, naveo je Pavlin.

Radi se o ‘pulp-up’ modularnoj verziji puške kalibra 5,56 milimetara, u skladu je sa standardima svih policija unutar Europske unije i SAD-a, opremljena i “picatinny” šinama na koje se mogu montirati mnogi priključci, a posebno se ističe sigurnošću u smislu sprječavanja samoopaljenja uslijed nemarnog ili nestručnog rukovanja.

I Božinović i Pavlin izbjegli su reći kolika je vrijednost ugovorene isporuke, a Pavlin je kazao da je HS-Produktova puška značajno jeftinija od bilo koje inozemne konkurencije, ali i od naoružanja koje su MUP i MORH do sada nabavljali. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari