Connect with us

Komentar

Osijek, ‘nepokoreni grad’ i OBŽ, kao lokomotiva modernog suverenizma

Objavljeno

-

Foto-OBŽ

Kao autohtoni Slavonac, a samim time bezrezervni lokalpatriota, nije mi moguće biti toliko afirmativan, kao što je moguće anarhističkom mainstreamu dobre vijesti prešutjeti, adekvatno ih ne komentirati, a da bude još gore, sve što je afirmativno, radilo se o projektima ili o ljudima-političarima koji te projekte ostvaruju, silno obezvrijediti valjanjem u medijskom blatu s najnižim politikantskim strastima.

 

Čini se da svaki ministar u Vladi Republike Hrvatske ima svog novinara-plaćenika na posebnom zadatku, koji se ponaša kao „Čovjek i njegova sjena“ iz romana pokojnog Ante Kovačevića, a ta novinarska sjena redovito dolazi iz udbaško-kosovskog podzemlja.

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Ili orjunaškog kao u slučaju notornog novinarčića Jasmina Klarića, koji je kao marginalac iz sportskih rubrika izvirio na ulicama Splita, pa sada čini poker slavnih novinara s Tomićem, Dežulovićem i Pavičićem. Jasmin Klarić, novinar je u rangu  Gordana Duhaćeka, koji sve Hrvatsko pretvara u „govna“, pa onda u tim „govnima“ ne prepoznaje samoga sebe. Umjesto suočavanja sa svojom ljudskom mizerijom, on ubogim i bijednim proglašava sve ono što Hrvatsku i njene građane čini jačim, energetski neovisnijim, suverenijim i prosperitetnijim. Jasno je kao dan da se ovdje radi o modusu operandi „ sve vam mogu oprostiti osim uspjeha“, jer svaki uspjeh gospodarskih politika u Republici Hrvatskoj za njih je neuspjeh i nož u leđa njihovoj rušilačkoj agitpropovskoj agendi. U toj agendi ne postoje projekti i bolja rješenja, ne postoje ljudi-lideri koji bi narodu ponudili bolje sutra , ne postoje bolji i veći suverenisti i Hrvati, ne postoje usporedbe ostvarenog s neostvarenim, ali zato postoji  jal i nemoć, koja onda poslovično prerasta u mržnju i razdor prema svemu što je dobro za Hrvatsku. Društveni razdor je za njih najbolja bara u kojoj su oni glavni krokodili u hranidbenom novinarskom lancu.

Predatori i monopolistički ratni profiteri uvijek nude sve više i više hrane svojim krokodilima, na čelu s glavnim krokodilom Milanovićem, kojega su urotnički doveli na Pantovčak, s ciljem da sruše najbolju Vladu Republike Hrvatske u našoj povijesti.

Da kojim slučajem imamo normalnog predsjednika države on bi s ponosom u „Nepokorenom gradu Osijeku“ i Osječko-Baranjskoj županiji biranim riječima pozdravio svaku posađenu travčicu na istoku Hrvatske, ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da ta travčica niče iz krvlju natopljene zemlje u Domovinskom ratu. Slavonija nas je branila, Slavonija nas je uvijek hranila i tu se ništa promijeniti neće. Dok se predsjednik Milanović smuca i šmrca po kojekakvim Špičkovinama i Bukovinama i inim vukojebinama , dok se bavi hiperprodukcijom „ordenja“ i dijeli ih šakom i kapom kako bi se dodvorio braniteljskoj populaciji, u Slavoniji, Baranji, Srijemu i u cijeloj Hrvatskoj niču kapitalni projekti, koji će u konačnici determinirati što to znači moderni suverenizam, bilo da se radi o energetskom sektoru, ili samodostatnoj  proizvodnje hrane. Milanović je kronično obolio od alergije, a za alergen koji se zove  Andrej Plenković i HDZ, očito nema lijeka osim šmrkanja i šmrcanja.

Kao analitičar, svjedočio sam besramnom korištenju župana Ivana Anušića, koji je od određenih medijskih magnata izabran kao udarni malj  za stvaranje razdora unutar HDZ-a. Anušić je izabran kao domoljubni, kršćansko demokratski i braniteljski kontrapunkt navodno lijevo-liberalnom Andreju Plenkoviću, s ciljem da ga se odvoji od HDZ-a čime bi se potpuno oslabilo desno HDZ-ovo krilo, što bi direktno vodilo u gubitak slijedećih parlamentarnih izbora. Slike zajedništva vrha države s čelnicima Osijeka i Osječko-Baranjske županije Ivanom Radićem i Ivanom Anušićem, govore nam da je taj skupi, rušilački medijski agitprop, doživio svoj katastrofalni poraz. Naprotiv, umjesto razdora stvoreni su proaktivni sinergijski učinci Države, Županije i Grada i danas je vidljivo da jedino takva programska vertikala od grada Osijeka može stvoriti uspješnu istočnu metropolu Hrvatske, a od OBŽ-a  sliku novog hrvatskog suverenizma. Plodna zemlja, čista voda, čist zrak i vlastita energija osnovne su sastavnice i pretpostavke za biti svoj na svome, bez čega nema ni suverenizma.

Otvoren „Gospodarski centar“ OBŽ! Najmoderniji sajamski prostor na istoku Hrvatske!

 

Svečanosti otvorenja nazočili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, ministrica Marija Vučković, ministri Davor Filipović i Šime Erlić kao i brojni saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici te drugi uvaženi gosti.

 

„Izgradnjom Gospodarskog centra OBŽ-e nastavljamo niz kapitalnih infrastrukturnih investicija kojima stvaramo preduvjete za još snažniji gospodarski rast. Nakon Regionalnog distribucijskog centra OBŽ za voće i povrće koji smo otvorili u veljači, ovim Gospodarskim centrom zaokružujemo potporu poljoprivredi i gospodarstvu, a nastavljamo i s pripremom brojnih drugih projekata. Cilj nam je osnažiti gospodarsku aktivnost kao preduvjet otvaranja novih radnih mjesta i poboljšanja životnih uvjeta stanovnika istoka Hrvatske te povratka mladih obitelji. U kontinuitetu raste BDP na našem području, povećava se zaposlenost kao i broj novoosnovanih tvrtki i obrta, a sve je veći interes i stranih investitora za Osječko-baranjsku županiju – istaknuo je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović istaknuo je prilikom svečanog otvorenja Gospodarskog centra OBŽ kako je izgradnja novog objekta i otvorenje sajma još jedna velika investicija Osječko-baranjske županije kojom se nastavlja kontinuirani pozitivan rast gospodarstva županije, a iznimno kvalitetnim upravljanjem Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom privlače se i nove investicije na istok Hrvatske.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović istaknuo je kako u posljednje vrijeme iz županije i grada Osijeka dolazi sve više vrhunskih postignuća koja se odnose na nove investicije i zapošljavanja. Zadnja među njima je najava jedne od najvećih investicija u posljednjih 20 godina – pokretanje proizvodnih pogona američke korporacije Jabil, koja će u Osijeku otvoriti više od 1.500 radnih mjesta. Ocijenio je kako će novi Gospodarski centar podići gospodarsku vidljivosti tog područja i biti dodatni poticaj za sve gospodarstvenike u privlačenju novih investicija. Ministar Filipović je ponovio da će se ove godine smanjiti parafiskalni nameti gospodarstvenicima za 132 milijuna eura te da su otvorene prijave za natječaj iz Modernizacijskog fonda, vrijedan 60 milijuna eura, kako bi gospodarstvenici mogli samostalno proizvodili električnu energiju.

 

„Ova investicija je prava greenfield investicija koja je pokazala sjajnu suradnju grada, županije, Vlade RH i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u vrijeme ministrice Tramišak i ministra Erlića. Predstoji nam privući dodatne domaće i strane investicije koja će osigurati nova radna mjesta za mlade obitelji. Nedavno smo otvorili dio koridora 5c kroz Baranju, Regionalni distribucijski centar za voće i povrće Osječko-baranjske županije i vjerujem da će se investicijski val na istoku Hrvatske nastaviti i ubuduće i to uz podršku Vlade RH“ – poručio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te dodao kako je ovo godina realizacije kapitalnih projekata za Osječko-baranjsku županiju.

Nije li ova odlična vijest najbolji odgovor predatorima, ratnim profiterima, energetskim monopolistima i njihovoj „ubogoj“ novinarskoj sljedbi? Neka pati koga smeta……..!

 

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari