Connect with us

Kronika

Oskvrnuto katoličko groblje u Grabovici kod Mostara: Pobacano cvijeće, polomljene vaze…

Published

on

grabovica grobljeObavljen je očevid i u tijeku je potraga za počiniteljima, ističu u policiji i dodaju da je u posljednje vrijeme bilo i nekoliko napada na obiteljske kuće.

Nepoznati počinitelji oskvrnuli su u noći na petak više grobova na katoličkom groblju u Grabovici kod Mostara, a nastavlja se i uništavanje obiteljskih domova u mjestu koje je simbol stradanja Hrvata u proteklom ratu, objavila je lokalna policija.

Policija u Mostaru kaže da je oskvrnuto šest grobova na kojima su vandali izrezali mesingane ručke, polomlili vaze te prevrnuli cvijeće i druge predmete.

Obavljen je očevid i u tijeku je potraga za počiniteljima, ističu u policiji i dodaju da je u posljednje vrijeme bilo i nekoliko napada na obiteljske kuće.

Razbijeni su ulazna vrata i prozori, uništeno i razbacano pokućstvo u šest obiteljskih kuća mještana Grabovice u kojoj su pripadnici Armije BiH počinili masakr nad 32 Hrvata civila u noći s 8. na 9. rujna 1993. godine.

Pronađena su tijela tek dijela ubijenih, a pretpostavlja se da je više njih bačeno u Neretvu, dok su neki nakon zločina spaljeni. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari