Connect with us

Zanimljivosti

Osnivač Facebooka postao tata i 99 posto dionica daje u dobrotvorne svrhe

Objavljeno

-

Vlasnik i osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan objavili su u utorak da im se rodilo prvo dijete, kćer, i da će za života 99 posto svojih dionica dati u novu zakladu “Chan Zuckerberg Initiative”.

[ad id=”68099″]

“Dat ćemo 99 posto svojih dionica Facebooka, čija vrijednost trenutačno iznosi 45 milijarda dolara, još za života, za promicanje inicijative”, napisali su roditelji u “Pismu našoj kćeri Max” objavljenom na Facebooku.

“Dok ti obilježavaš početak novog naraštaja obitelji Chan Zuckerberg, mi pokrećemo Inicijativu Chan Zuckerberg kako bismo okupili ljude iz cijeloga svijeta radi jačanja i promicanja jednakosti među djecom sljedećeg naraštaja”, poručili su.

Na fotografiji uz pismo zagrljeni par s ljubavlju gleda kćerkicu zamotanu u dekicu koju tata drži u rukama. Ne zna se kada je malena točno rođena.

“U početku ćemo se usredotočiti na individualizirani pristup u učenju, iskorjenjivanje bolesti, međusobno povezivanje ljudi i izgradnju snažnih društava”, ističe par.

“Svjesni smo da je to tek malen doprinos u usporedbi sa sredstvima i talentima onih koji već rade na tim pitanjima. No želimo učiniti koliko možemo, surađujući s mnogim drugima”, dodali su.

Mark Zuckerberg je prije rođenja kćeri najavio da će koristiti dva mjeseca porodiljnog dopusta. Objavljujući vijest o supruzinoj trudnoći krajem srpnja, otkrio je na Facebooku da su zadnjih godina htjeli imati potomstvo, ali je Priscilla imala tri spontana pobačaja.

mark facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari