Pratite nas

Herceg Bosna

Osnivanjem HZ HB na današnji dan stvoreni su temelji današnje BiH.

Objavljeno

na

Nekad po agresorima sijali cvijeće, danas po osloboditeljima siju mržnju: Sretna Obljetnica osnutka HZHB

Osnivanjem HZ HB na današnji dan stvoreni su temelji današnje BiH. Današnje „bosanske“ patriote u to vrijeme su bacali cvijeće na tenkove i transportere JNA i govorili kako ovo nije njihov rat. S toga s ponosom istaknimo simbole uspomena na te dane, na naše branitelje, pogotovo znajući da ovo što danas živimo nije ono za što su oni podnijeli žrtvu, istaknuto je u priopćenju HRS-a, povodom 25-te obljetnice osnivanja HZHB.

Spomen na utemeljenje HZ Herceg – Bosne, kao i događaje koji su se dogodili na današnji dan u Vukovaru i Škabrnji, ne smiju nikada pasti u zaborav. Ova povijesna iskustva moraju nam svima služiti kao stalna pouka: ne smijemo biti opterećeni prošlošću, ali moramo shvatiti da ukoliko nemamo zajednički cilj kao narod i ukoliko zajedno ne krenemo realizirati taj cilj, drugi će nam pisati povijest i diktirati budućnost, kao što se to već uvelike događa.

HVO je stao u obranu ovih prostora u trenutku kada su ovi što ovih dana po sarajevskim medijima šalju poruke pune rasizma i mržnje smatrali JNA svojom vojskom. U jesen 1991. dočekani brojnim mitinzima podrške npr. u Stocu i Mostaru, pokriveni cvijećem današnjih „patriota“, u BiH dolaze postrojbe JNA.  Dana 05.10.1991. je selo Ravno sravnjeno sa zemljom, gdje je živote izgubilo 58 ljudi. Samo dan kasnije, Alija Izetbegović proglašava „neutralnost Bosne i Hercegovine“ i govori kako „ovo nije naš rat“. Isti ti ljudi koji su „neutralni“ bacali cvijeće na one koji će počiniti neviđenu agresiju i najveće zločine na ovim prostorima, danas nimalo ne skrivaju mržnju prema onima koji su prvi stali u njihovu obranu. Bez obzira na agresiju i zločine, i danas bi izgleda većina njih cvijeće bacala na JNA, dok im je HVO trn u oku. Valja spomenuti i to da svojom mržnjom prema Herceg Bosni ti „vlasnici Bosne“ direktno pokazuju mržnju prema BiH, budući da je Ugovorom u Daytonu potvrđena legitimnost Herceg Bosne, čije su ustavne ovlasti prebačene na Federaciju BiH.

Herceg Bosna nije bila zločinački projekt, HVO nije zločinačka vojska. Da nije bilo Herceg Bosne ne bi bilo niti BiH, a ako je HB zločinački projekt, onda je i Federacija kao njen univerzalni pravni sljedbenik. Valja ponoviti i kako su jedino područja koje je pokrivala HZ HB jedina istinski multietnička u BiH. Nitko ne opravdava ili negira zločine počinjene od strane onih koji su okaljali odoru HVO-a, no treba napomenuti kako je Sud u Haagu utvrdio 363 logora Armije BiH za Hrvate, te 154 masovna zločina te iste armije u kojima su žrtve bili Hrvati. Niti za prve, niti za druge zločine nitko nije odgovarao po zapovjednoj i direktnoj odgovornosti, što je dokaz kako je ova i ovakva BiH nemoguća za Hrvate u njoj.

Hrvati će se izgleda morati ponovno samoorganizirati, ne kako bi dijelili BiH ili se odcijepili, nego kako bi spasili BiH, kao što smo to učinili prije 25 godina kada se osnivala HZHB. Prema tome, budimo ponosni na naše uspomene, naše Svetinje i Stijeg hrvatskoga naroda. To su naše vodilje! Ponosno istaknimo zastavu hrvatskoga naroda, jer je to biljeg koji znači kako smo tu, kako ćemo tu ostati, kako tu vidimo svoju budućnost. U tome nas ne može spriječiti nitko. Nisu nas spriječili tenkovi, transporteri, vojna sila, neće nas spriječiti ni oni koji su na njih bacali cvijeće, a neće nas spriječiti niti prodane duše iz našega naroda, poručili su iz Hrvatske Republikanske Stranke (HRS).

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

Objavljeno

na

Objavio

U ovom videu general Praljak je razbio jednu laž i to je vrlo važno. Taj mit je ona čuvena laž o “opsadi Mostara” koju smo i nedavno čuli u Mostaru od notornog Mesića, kao i na ovom suđenju od isto tako notornog Manolića, odnosno tezi da je HVO držao Mostar u potpunom okruženju.

Svjedok je efendija Seid Smajkić, inače duhovnik 4. muslimanske brigade “Muderis” jedne izrazito radikalne mudžahedinske džihadističke fundamenatlističke postrojbe sa sjedištem u Konjicu, koja je poznata po svojim zlodjelima i zločinima prema Hrvatima. 

General Praljak je služeći se fotografijama skinutim s aplikacije Google Earth vrlo umješno uspio dokazati da je ta priča o opsadi odnosno potpunom okruženju Mostara jedna najobičnija laž i to je morao potvrditi i sam Smajkić. 

I onda, ta laž je pobijena i ovdje, ta laž je pobijena i kad je general Praljak o tome ispitivao kontroverznog novinara BBC-a Jeremy Bowena, i onda je većina u vijeću (Prandler i Treschell) ipak odluči uvrstiti tu laž u presudu, naravno, uz suprotno mišljenje najboljeg suca na haškom sudu, časnog suca Jean Claude Antonettia.

Evo ovdje za one koji ne znaju, nek malo vide tu 4. muslimansku brigadu “Muderis” kako to izgleda i na što to sliči. ISIL, Al-qaida, Al-shabab, Hamas i ovo, nema nikakve suštinske razlike. Militantni islamistički fundamentalistički teroristi. Hrvati i HVO samo su se branili od ovakvih, nikakvog tu UZP-a nema.

Šestorka Herceg-Bosna/Kamenjar

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari