Connect with us

Politika

Osnovana je nova politička stranka Socijaldemokrati

Objavljeno

-

Nastavljamo dalje novom snagom i poletom ali na starim socijaldemokratskim vrijednostima, kratko je komentirao Davor Bernardić.

Članovi Udruge Socijaldemokrati u subotu su osnovali novu, lijevo orijentiranu političku stranku, a za predsjednika su izabrali Davorka Vidovića koji je istaknuo da će socijaldemokratske vrijednosti pretočiti u političku borbu.

U vodstvu nove stranke su bivši visokopozicionirani članovi SDP-a koji su u listopadu prošle godine isključeni iz stranke ili su svojevoljno otišli sa Iblerovog trga zbog razilaženja sa aktualnim predsjedništvom stranke.

Novoosnovana stranka odmah će postati najbrojnijom oporbenom strankom u Hrvatskom saboru, gdje imaju 18 zastupnika, od kojih je njih 14 na popisu članova Socijaldemokrata, a ostali su nezavisni.

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović napomenuo je da iza osnivanja nove političke stranke ne stoji samo disolucija SDP-a.

”Svi mi koji smo danas ovdje smo vrlo rano osvijestili potrebu da Hrvatska dobije jednu autentičnu, modernu, lijevu političku stranku koja će zastupati stare socijaldemokratske vrijednosti i pretočiti ih u političku borbu”, rekao je Vidović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari