Connect with us

Naši u svijetu

Osnovana nova država u Africi

Objavljeno

on

vakaga državaBivši predsjednik i lider koalicije Seleka, Michel Djotodia, proglasio je neovisnu državu na sjeveroistoku Srednjoafričke Republike.

“Na sjeveroistoku središnje Afrike, 800 kilometara od Banguia, u regiji Vakaga, u glavnom gardu Biraou, osnovana je neovisna država na čelu s bivšim predsjednikom i liderom Seleka Michelom Djotodiom. Formirana je i privremena vlada za našu slobodu i neovisnu državu”, navodi se u pisanom priopćenju prvog zamjenika predsjednika koalicije Seleka Nureddin Adema.

“Neki od razloga odvajanja su planirani genocid, rušenja, uzimanje muslimana za taoce, napadi na džamije, kuće, kao i narušavanje svetosti Kur’ana i mezara Anti-Balakinih militanata”, navodi se u priopćenju i naglašava da će biti formirana privremena vlada od 12 ministara na čelu s Djotodiom, te da će prvi zamjenik predsjednika Koalicije Seleka Nureddin Ademi biti odgovoran za narodnu obranu i nacionalu sigurnost.

“Ova država neće biti teokratska kao Al-Qaida ili IDIL. Država je protiv etničkog i vjerskog terorizma, a najveći cilj neovisnosti države je zaštititi živote i imovinu stotinu hiljada muslimana”, ističe se u priopćenju.

vakagaRegija Vakaga s glavnom gradom Biraoom nalazi se na granici a Čadom i Sudanom.

 

 

 

 

 

 

(Anadolija)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari