Connect with us

Politika

Osnovana regionalna stranka LiPO, predsjednik Darko Milinović

Objavljeno

-

Foto: Hina

U Ličko-senjskoj županiji u subotu je osnovana regionalna politička stranka LiPO, a predsjednik stranke je župan Darko Milinović koji je poručio kako su s 1.500 članova najjača regionalna opcija desnog centra u Hrvatskoj te po članstvu brojniji od mnogih parlamentarnih stranaka.

Posebnost danas usvojenog stranačkog Statuta je mogućnost formiranja frakcija, da bi, kako je rekao Milinović, bili “pokretač novog ponašanja”, te prihvatljivi što većem broju ljudi unutar jedne političke stranke, za iskorištavanje kvaliteta različitih ljudi, “koji ne moraju o mnogim stvarima misliti isto”.

Ispričao je tako Milinović da je ranije imao sukob s Antom Kovačem načelnikom Općine Plitvička jezera, koji ga je javno optuživao za propadanje Like, a Milinović ga je, kaže, pozvao u stranku.

“Svog sam najvećeg kritičara pozvao da se priključi stranci jer želim da iskoristimo sve njegove i moje kvalitete i ispravljamo slabosti iz prošlosti, kojih sam ja svjestan”, rekao je Milinović Hini neposredno nakon Osnivačkog sabora.

Iznio je i primjer, Sanje Stopić Rukavine koja je bila njegova suparnica na jednim lokalnim izborima kao članica HSLS, a danas je izabrana za jednu od četiri potpredsjednica stranke LiPO, jer je dokazala svoje kvalitete u izradi i vođenju strateških dokumenata (razvoj LAG-ova u Hrvatskoj).

Okupljat će, kazao je, članstvo političkog centra.

Ime stranke obuhvaća prostor Like, primorja i otoka, koji čine tu županiju, a osnivački sabor je zbog epidemioloških ograničenja održan u šest dvorana četiriju gradova u Gospiću, Otočcu, Novalji i Senju. Milinović je ustvrdio da su sa “oko 1.500 članova najjača regionalna stranka desnog centra u Hrvatskoj, a gledajući općenito druga snaga nakon IDS-a, te imaju više registriranih članova od parlamentarnih stranaka Most, Glas, Možemo i HDSBB”.

Dabo: Afirmativan, uključiv i partnerski rad

Zamjenik predsjednika, gradonačelnik Novalje, Ante Dabo naglasio je da je razvoj regije motiv osnivanja nove stranke, te je kao nit vodilju u budućem radu izdvojio “afirmativan, uključiv i partnerski rad”.

“Želimo afirmativnu regionalnu stranku koja će uključivati, a ne isključivati, lakše dolaziti do svojih strateških projektnih ciljeva za regionalni razvoj. Napredak može postići samo stranka koja nije isključiva, koja je partner, a ne opozicija bilo kojoj državnoj vlasti”, rekao je Dabo.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, izabran je za predsjednika Glavnog odbora, a stranka ima i četiri potpredsjednika, točnije potpredsjednice, Sanju Stopić Rukavina iz Gospića, Sandru Samaržija iz Senja, Anu Manjerović iz Otočca, te Josipu Pavlović iz Brinja. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari