Connect with us

Razno

‘Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života’ – Završetak dvogodišnjeg EU projekta Udruge Tigar 90/91 Rakitje

Objavljeno

on

Udruga Tigar 90/91 Rakitje, u veljači 2019. godine započela je provedbu EU projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, čije dvogodišnje razdoblje provedbe završava s današnjim danom. U projekt je bilo uključeno više od 200 branitelja i članova njihovih obitelji.

Kroz 24 mjeseca provedbe projekta, hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji su osigurane usluge koje su uključivale rehabilitacijske treninge u dvorani, na otvorenom i u toplicama; radionice u prirodi, informativne radionice s temama koje su bitne za hrvatske branitelje, psihološku pomoć te uslugu pomoći u kući i prijevoza i pratnje.

Kroz projekt su zaposlene četiri osobe, angažiran je niz vanjskih suradnika, a nabavljeno je i kombi vozilo te ostala oprema potrebna za provedbu aktivnosti.

Projekt je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, prvog poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama.

Prikaz projektnih aktivnosti u kojima je sudjelovao najveći broj sudionika, možete pogledati kroz kratke video uratke:
Rehabilitacijski treninzi:


Radionice s radno-terapijskim učinkom:

Informativne radionice:

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukuna vrijednost iznosi 1.914.042,56 HRK od čega je iznos EU potpore 1.626.936,17 HRK dok je ostatak sredstava osiguran iz sektorski nadležnog tijela – Ministarstva hrvatskih branitelja.

Udruga Tigar 90/91 Rakitje u posljednjih dvije godine pripremila je i prijavila niz novih projekata s ciljem poticanja socijalne uključenosti osjetljivih društvenih skupina, a informacije o istima uskoro ćete moći vidjeti na web stranici udruge (www.tigar-rakitje.hr).


Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari