Connect with us

Reagiranja

OŠTAR ODGOVOR SRBIJI IZ MORH-a

Objavljeno

-

Na reakciju srbijanskog ministarstva vanjskih poslova, kojom izjave tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića tumače kao ‘prijetnje Srbiji, stiže odgovor iz MORH-a.

[ad id=”68099″]

Priopćenje iz MORH-a, naslovljeno na Ivicu Dačića, prenosimo u cijelosti:

Ante_Kotromanović‘Iznimno mi je drago da ste vi i vaš premijer shvatili vrijednost zalaganja za mir, u kojem, ako ste zaboravili živimo već dugi niz godina. Ipak, žao mi je što te vrijednosti niste prepoznali i ranije jer bi, vjerojatno, na taj način spasili na desetke tisuće nevinih žrtava. Podsjećam vas da je 4 ratna sukoba (Slovenija, Hrvatska, BIH i Kosovo) inicirala vaša tadašnja Vlada, u kojoj ste i vi i vaš premijer bili visoki dužnosnici. I zato mi je danas osobno drago čuti da se zalažete za mir i stabilnost regije.

Moja izjava nije niti skandalozna niti ratnohušačka. U njoj sam, ako ste pažljivo čitali ili slušali naglasio da Hrvatska sigurno nema nikakve neprijateljske namjere prema Srbiji, da je uvažavamo kao našeg susjeda i podržavamo da postane članicom Europske unije.

Hrvatska, kao članica NATO-a ima pravo razvijati vlastiti sustav obrane i ispunjavati NATO ciljeve sposobnosti za koje se taj Savez zalaže.

Upravo vašu izjavu kako, da citiram, ‘Srbija nije ni nervozna ni uplašena, a nadamo se da to neće biti ni Hrvatska kad Srbija poduzme odgovarajuće zaštitne i obrambene mjere’ smatram skandaloznom. Mogu vam samo poručiti da Hrvatska neće biti nervozna i uplašena jer mi nismo takvi. Radujemo se ako smo na bilo koji način pomogli da srpska Vlada odluči izdvajati više sredstava za razvoj vlastite vojske jer je ulaganje u obranu – ulaganje u vlastitu sigurnost.

Poštovani gospodine Dačiću, naglašavam još jednom, nema nikakvog razloga za nervozu i uplašenost.

Hrvatska je, podsjećam, članica Europske unije i NATO-a koji se zalažu za trajni mir. Svoju zemlju dužni smo voditi, a vojsku opremati kako najbolje znamo, uostalom, kao i vi’ stoji u priopćenju iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

>>>Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije ocijenilo je “skandaloznom i ratnohuškačkom” izjavu hrvatskog ministra obrane Ante Kotromanovića<<<

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari