Connect with us

Vijesti iz regije

Oštar prosvjed RTV Slovenija zbog upada ‘antivaksera’

Objavljeno

on

Vodstvo slovenskog javnog RTV servisa oštro je u subotu osudilo sinoćnji upad skupine “antivaksera” u prostorije svog informativnog programa, zatraživši da ih zaštite nadležne institucije.

“Prosvjednici su upadom grubo zlorabili pravo na miroljubive prosvjede. Od nadležnih ustanova očekujemo odlučno djelovanje”, napisalo je vodstvo RTV kuće, dodavši da sinoćnji izgred najodlučnije osuđuju i da da slične slučajeve institucije ubuduće trebaju spriječiti.

Kako tvrde na Slovenskoj televiziji, prosvjednici koji se protive protuepidemijskim mjerama i cijepljenju već se mjesecima okupljaju pred ulazom u njihovu zgradu, vrijeđajući i ometajući zaposlene i goste.

“Poštujemo pravo na slobodno izražavanje, ali se zauzimamo da se komunikacija odvija na doličan način”, navodi se u priopćenju, te dodaje da je sinoćnji izgred i upad u prostorije televizije ujedno i napad na slobodan i nezavisan novinarski rad.

“Svako demokratsko društvo prema ovakvim incidentima mora imati nultu stopu tolerancije”, navodi vodstvo RTV Slovenije.

Napad je osudilo i slovensko novinarsko društvo, a ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs na Twitteru je najavio da je zbog takvih događaja potrebno zaoštriti kaznene odredbe zakona o javnom redu i miru.

Skupina prosvjednika koji se protive protuepidemijskim mjerama i cijepljenju protiv covida-19 u petak je upala u prostorije javne RTV kuće, a uspjeli su ući i u redakciju informativnog programa.

Prema informacijama medija, prosvjede ispred zgrade RTV Slovenija u središtu Ljubljane već mjesecima organizira manje poznata populistička skupina Osviješteni stanovnici Slovenije koju vodi nekadašnji bojnik Slovenske vojske Ladislav Troha, poznat i iz prethodnih godina po prosvjedima pred parlamentom. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR