Connect with us

Vijesti

Ostavku podnio načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske

Objavljeno

-

Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, podnio je neopozivu ostavku. U priopćenju je kao razlog naveo sukob koji se dogodio s petka na subotu između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđena a u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od njegovih sinova. Potom je glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću prihvaćanje ostavke.

Priopćenje načelnika Slobodana Marendića prenosimo u cijelosti:

“Ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost.

S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.

Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.

Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku.

Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina”, navodi se u priopćenju.

Uvažavajući motive za takav postupak načelnika PU splitsko-dalmatinske, glavni ravnatelj policije Nikola Milina predložio je potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova dr. sc. Davoru Božinoviću prihvaćanje ostavke, što je i učinjeno.

Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas