“Antifašizam danas” – Ovo nije Jajce 1943. nego Hrvatska 2016. godine

3

Pogledajte kako izgleda kampanja Ranka Ostojića, kandidata za predsjednika SDP-a. Bivši SDP-ov ministar MUP-a je 17.11. 2016., dan uoči ‘obljetnice Vukovara’. slikao okružen komunističkom zvijezdom, istom onom koju su nosili krvnici koji su u to vrijeme ulazili u Grad.

Taj dan je skupina koja se naziva “Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista” Zagrebačke županije organizirala tribinu “Antifašizam danas” na koju je dovela potpredsjednik SDP-a Ranka Ostojića, kandidata za novog šefa te stranke.

Ostojića su doveli da provjere kojem kandidatu će dati glas, s obzirom da nisu krili nezadovoljstvo onom što je za partizane učinila SDP-ova Vlada Zorana Milanovića.

Ostojić im je kazao kako je njegova želja oformiti široku, zajedničku platformu, novu snagu na kojoj će SDP, kao vodeća stranka ljevice, zajedno s antifašističkim udrugama i udrugama civilnog društva, sa svima koji dijele isti svjetonazor, stati u obranu temeljnih vrijednosti zapisanih u Ustavu.

“Možemo biti punopravna članica EU i odlučivati o svemu, ali je istina da se sramimo 9. svibnja koji se slavi u svim zemljama jer je tada poražen totalitarni režim u čemu je veliku ulogu odradio antifašistički pokret predvođen Titom”, kazao je Ostojić.

Sudionici skupa zamjerili su Ostojiću slab rezultata SDP-a na prošlim izborima, baš kao i to što nisu izjednačena prava pripadnika oartizanskog pokreta koji je zaslužan za Hrvatsku u postojećim granicama, s pravima branitelja koji su obranili te granice.

Na skupu s partizanima Ostojić je napao Brunu Esih i Zlatka Hasanbegovića:

“Puno toga bi mogli reći što smo mogli ranije odraditi na druge načine, ali mislim da su momenti sljedeći i da u svakom trenutku trebate promisliti na Zlatka Hasanbegovića i Brunu Esih, na ekipu koja se itekako sprema da u datom trenutku iskorisiti svoju poziciju i dodatno zakovitla podjele unutar Hrvatske”, kazao je Ostojić.

Kad smo vidjeli ovu fotografiju zapitali smo se zna li Ostojić koje je ovo stoljeće. Ovo nije Bihać 1942. ni Jajce 1943 godine. Ovo je Hrvatska 2016. godine piše maxportal.

facebook komentari

 • kostresh

  ovima ni papa ne moze pomoci. uzalud vam trud trubaci. primice vama se, sudnji…

 • Harvosko_sarce

  Neke je ljude pregazilo vrijeme. Samo to ne vide. Izgledaju poput vozača automobila koji vozi krivom stranom autoceste. On ne razmišlja da je on u krivu, nego misli “zašto svi voze u krivom pravcu”. Tako i ovi.
  Priče o fašizmu pripadaju prošlosti kao Huni, crveni mundiri, jakobinci.

 • cleuna892

  Pogledajte samo malo bolje sliku i ikonografiju na njoj.
  Da se ne vidi Hrvatski grb,zvučnici,mikrofon i mobitel,uistinu bih pomislio da se radi o sceni iz nekog partizanskog filma u kojoj je u tijeku izlaganje nekog partizanskog komesara.
  Neupućeni poznavatelji prilika u Hrvatskoj bi,sudeći po ovoj slici,mogli zaključiti da se radi o nekoj
  fotomontaži i desničarskoj podvali.