Connect with us

Pregled

Otac napadnutog mladića u Kaštelima: Već su mu prijetili da će ga oteti

Objavljeno

-

Snimka brutalnog napada i iživljavanja dvojice mladih Kaštelana nad 19-godišnjakom dignula je javnost na noge. Svi su osudili taj čin u kojem je sudjelovao i maloljetnik. Policija je protiv napadača podnijela kaznene prijave. Upozoravamo na uznemirujuće snimke.

Snimka brutalnog napada i iživljavanja dvojice mladih Kaštelana nad 19-godišnjakom dignula je javnost na noge. Svi su osudili taj čin u kojem je sudjelovao i maloljetnik. Policija je protiv napadača podnijela kaznene prijave.

Cipelarenje zbog duga od 200 kuna. 19-godišnji mladić već je prije, tvrdi njegov otac, trpio psihičko nasilje od iste skupine. Nije imao snage ništa prijaviti ni obitelji ni policiji.

– Tako da su oni njemu prijetili prije ovoga, da će ga kidnapirati, zatvoriti u neku kuću i neće mu dati jesti dok ne vrati pare, rekao je otac napadnutog mladića.

Snimka koja se proširila društvenim mrežama zgrozila je javnost. I opet otvorila niz neriješenih pitanja, piše HRT

– Nasilje uvijek rađa nasilje. Jednostavno trebamo reći stop nasilju na nenasilan način, prije smo trebali reagirati. Naravno, treba nam i dobar represivni aparat, odnosno zakonodavstvo i pravosuđe da ovakva djela sankcionira, kaže psihologinja Žana Pavlović.

– To je strašno, nezamislivo nekom normalnom mozgu. Nasilje rađa nasilje. I to je jedan začarani krug iz kojeg je teško izaći kad čovjek jednom u njega uđe, kaže Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole “Braća Radić” Kaštel Štafilić.

Zabrinjavajuća je situacija, poručuje psihologinja, i kada je riječ o promatračima, odnosno onima koji snimaju ovakve događaje, a ništa ne poduzimaju.

– Djeca koja su promatrači i oni koji to sve snimaju i raspačavaju dalje također su potencijalni zlostavljači. Dakle, mala je razlika između onoga tko fizički nasrće i osobe koja to sve skupa snima, rekla je Pavlović.

Iz policije poručuju da su već bili upoznati sa slučajem.

– Negdje sredinom prošlog tjedna zaprimili smo konkretnije informacije. Svakako smo odmah započeli s poduzimanjem mjera i radnji u nadležnosti policije, što je rezultiralo time da smo jučer u službene prostorije doveli dva muškarca protiv kojih smo danas podnijeli kaznene prijave. Jedna se osoba tereti za iznudu, a druga za iznudu i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, kaže Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Dvojica napadača predana su pritvorskom nadzorniku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari