Pratite nas

Gonjanje

Otela samu sebe jer joj je nedostajalo pozornosti

Objavljeno

na

Zaječarska i borska policija je cijeli vikend, danonoćno radila na slučaju otmice Boranke V. T. (26), čiji je život visio o koncu jer je otmičar zaprijetio “da će joj ispaliti tri hica u glavu ako ne dobije 500 eura”, piše Blic.rs.

Policija je jučer ujutro pronašla djevojku koja je odmah priznala da je “otela samu sebe jer joj fali pozornosti!”.

Drama je počela u subotu oko 20 sati kada je 18-godišnji rođeni brat “otete” V. T. dobio SMS sa njenog mobilnog telefona u kojem je pisalo: “Vaša kćerka je oteta. Imate rok od dva dana da isplatite njen dug od 500 eura. Ako ne platite, ili u blizini vidimo policiju, smesti ćemo joj tri metka u glavu. Poslije toga, doći ćemo i po njeno dijete”, pisalo je u poruci.

Brat je odmah pokušao nazvati, ali je mobilni telefon bio isključen. Sve je kazao majci, koja je čuvala dijete “otete” djevojke, a ona je obavijestila policiju.

Policija je otkrila da je SMS upućen sa područja Zaječara. Otkriveno je da se V. T. zabavlja sa Zaječarcem koji na Facebooku ima lažni profil na kom je stavio svoje fotografije na kojima drži pištolje, noževe. Policija je imala njegovu fotografiju, ali ne i ime. Onda su inspektori otišli na nogometnu utakmicu koja se u nedjelju po podne igrala na zaječarskom stadionu.

Ispitivanjem navijača, saznali su adresu mladića, ali on nije bio kod kuće, a njegovi roditelji nisu znali gdje se preselio. Ubrzo su ga našli i opkolili iznajmljenu kuću, piše Blic.rs.

”Nismo znali što očekivati. Velika mogućnost je bila da je djevojka zavezana, da je mladić naoružan, da može ozlijediti kada nas vidi”, kazao je jedan od sudionika policijske akcije.

Ali kada je policija provalila vrata, imali su što i da vide! “Oteta” djevojka je sjedila na krevetu u zagrljaju svog momka, s kojim je gledala TV. Sve je odmah priznala, uz riječi: “Trebao mi je novac, a i falila mi je pozornost!”.

U policiji se saznalo se da je V. T. i ranije, uz zabranu da sve kaže majci, slala svom bratu SMS-ove u kojima je pisalo “da je pucano na nju i da je ranjena”, da je “muče i tuku”… Ona i mladić su pušteni bez kaznene prijave na slobodu, jer je poruke slala srodniku.  (bljesak.info/blic.rs)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Gonjanje

Ornela Vištica uvjerljivo je najljepša Hrvatica!

Objavljeno

na

Objavio

Ornela Vištica uvjerljiva je pobjednica Večernjakova izbora za najljepšu Hrvaticu. Mostarska glumica dobila je čak 4564 vaša glasa ili 33,64 posto u anketi koja je trajala tjedan dana.

Na drugom je mjestu voditeljica Tatjana Jurić, koja je prikupila gotovo upola manje glasova od Ornele – 2348 ili 17,22 posto, a treća glumica Nataša Janjić s 1738 glasova ili 12,73 posto.

Četvrto mjesto zauzela je pjevačica Lana Jurčević, koja ima 1344 ili 9,86 posto, a peta je njena kolegica Nives Celzijus, za koju je glasao 1071 čitatelj, odnosno 7,86 posto.

facebook komentari

Nastavi čitati

Gonjanje

DODATNA OPREMA

Objavljeno

na

Objavio

Potaknut upisom koji je promišljeno i mudro postavila Nina Vujicic, a koji se tiče prigovora na ekstremnu dodatnu opremu neke familije na plaži, i kolikoćom i kakvoćom, jer mislim da se radilo i o suncobranu koji je zaklanjao pogled, dao bih dvije-tri napomene, piše prof.dr. Kristijan Krkač

(1) Možda je to samo ekstreman slučaj iste pojave. Između toga i postavljanja dva prazna ručnika u pol 7 ujutro, a na kojima netko leži samo od 11 do 12, a oni na plaži prazni ostaju celi dan, samo je razlika u stupnju, ali ne i u vrsti. Možda je i razlika u vrsti ako se zaklanja pogled što je vrsta onečišćenja vizualnog prostora ili vizure, ali čak i to je samo ekstreman slučaj poput onog kad se među mirise mora, krema za sunčanje i znoja umiješa miris posebne kobase ili kulena serviranog na plaži točno u podne na +35°C. To je samo ekstremni slučaj iste pojave.

(2) Problem “dodatne opreme” za plažu je tema za knjigu i vrti se između na prvi pogled dviju krajnosti. Jedna je kupaći kostim, japanke i možda ručnik, a druga je super-svemirska-najnovija-oprema-za-sve. Teško je ovdje pronaći pravu mjeru. Super-dodatnu opremu bi se moglo ograničiti ako se njome drugima uskraćuju jednaka prava, npr. pogled prevelikim suncobranom, kao što je ograničena i minimalna oprema, primjerice barem kupaćim kostimom, recimo da je toples dopušten, dok nudisti imaju svoju plažu.

(3) Postoji praznovjerje o “minimalnoj opremi”. Mislimo da vidimo opuštene ljude na plaži samo u kupaćem kostimu, japankama i s malim ručnikom, ali zaista vidimo zastrašujuću “dodatnu opremu”, ali je nismo svjesni. Te su žene i muškarci odlazili prije godišnjeg na zdravstveno štetne kure mršavljenja, u teretane u kojima su se iscrpljivali i žderali sva moguća štetna sredstva, zatim otišli na jedno umjereno kvarcanje, tek toliko da ne dođu „beli ko sir“ na plažu, a i da ostave dojam osobe koja je već bila na moru. Tu su zatim i zaštitne kreme, sunčane naočale, badekostimi, japanke, itd. sve brendirano po najnovijem savjetu „plažnogfešngurua“.

Da, to na prvi pogled ne izgleda kao “dodatna oprema”, ali već samo jedno buđenje pokraj takve osobe par mjeseci kasnije, recimo između Badnjaka i Novog leta, otkriva zastrašujuću istinu i odjednom dobijemo na dar od Bogova estetike viziju Morpheusa koji nam izgovara kanonsku rečenicu „Dobro došao u pustinju stvarnosti“.

Na prvi pogled „dodatna oprema“ je loša. A posebno je loša ona na prvi pogled nevidljiva „dodatna oprema“. No možda se varamo. Možda nema ničega ispod „dodatne opreme“. Ona je sve. Ona je stvarnost, a praznina ispod je privid. Živjela dodatna oprema! Pa makar samo tih 2 tjedna na plaži.

izv.prof.dr. Kristijan Krkač

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari