Connect with us

Komentar

Otkada je to Josipović lijevog svjetonazora? ZAMP? Možda je lijevo Čačić?

Objavljeno

-

Otkada je to Josipović lijevog svjetonazora? ZAMP? Možda je lijevo Čačić? Ili je lijevo IDS?

[ad id=”68099″]

Sve veleposjednik do veleposjednika, sve ispod 100-180 hektara za njih je sitnica. Ako je nešto lijevo kupiti za kunu pa preprodati za 100 eura, onda je koalicija Josipović-Čačić-Miletić par excellence koalicija, komentirao je koaliciju  koju su osnovali Josipović i Čačić pod nazivom “Uspješna Hrvatska”, saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

Osvrnuo se i na podmetanje požara pod automobil glavne urednice IPress Portala Tatjane Uvodić Iveša za koji kaže da je ‘opasna poruka’. Da se to dogodilo drugdje u Hrvatskoj, cijela bi se zemlja digla na noge. U Istri, međutim, gdje je i najviše kriminala po stanovniku, to nije vijest, a lokalna vlast se posve oglušila. Je li u pitanju politička poruka ili neki drugi motiv, pri čemu vjerujem u prvo, sada nije primarno.

kajinDamirE moj Zoki? Koga Ti štitiš? Umjesto da dođeš u Pulu i izraziš solidarnost iPressu , Ti pregovaraš s ekipom koja možda stoji iza tog paleža. Svo vrijeme ih je štitio Josipović i obvezni su mu.

Pitanje za Jovanovića: Da li bi vaša koalicija štitila svog ako je 50 000 eura ili dolara, nezarađenog već otetog novca prebacio u Lihtenštajn? Ako vrijedi jedan kriteriji za Sanadera, a drugi za vaše, loše nam se piše.

Slažem se: jedini koji moraju biti izuzeti nalaze se u IDS-u, zemlja, kamenolomi, aquaparkovi, Hypo, plaće, koncesije, intelektualne usluge, izvlačenje novaca za medije, PR, traženje mita za svaki posao… Jadna sirotinja, jadna zemlja, jadna nacija, zaključuje predsjednik Istarskih demokrata Damir kajin

“Istarski demokrati su na posljednjim predsjedničkim izborima čvrsto poduprli Josipovića ne znajući da iza njega stoji agencija ‘Manjgura’, koja je do sada iz javnih poduzeća izvukla više milijuna kuna od same Fimi medije”, ustvrdio je Kajin, dodajući kako upravo zato neće poduprijeti Josipovića u novome političkom projektu.

Ako imate na umu da se pod Josipovićevim šinjelom svojevremeno sklonio Mladen Bajić, onda vam je jasno zašto je samo Istra ostala pošteđena kaznenog progona-zato jer je ekipu iz IDS-a štitio Predsjednikov ured. Spasio je Manjguru i šefove Pule, zataškali su aferu sa drogom u pulskoj palači, plaće u Buzetu, mešeteranja sa zemljom, zaštitili su transakcije (25 milijuna kuna) bivšeg ministra itd. Pošto Miletić, Flego, Josipović…igraju simultanku sa Kasparovom, a Jakovčić se duhom i tijelom bori za svog zaštitnika, možda je na pomolu IDS i Naprijed Hrvatska. Naprijed će ići po starom, a ne novom, a staro treba promjeniti. Kako god bilo, Istarski demokrati (ID) idu u izbore protiv svega ovoga što spomenuti simboliziraju: protiv plutokracije, pogodovanja krupnom kapitalu, dužničkog ropstva po našim bankama, droge, a sve za malog istrijanskog čovjeka i radnika Rijeke i Primorja. Da li će Bandić u tu koaliciju- sumnjam. Pa njega je Bajić zatvorio da bi Josipović uspio. Sve zajedno, tragedija pravosuđa i hrvatske politike. No, nije rečeno da IDS neće u koaliciju sa Josipovićem.

Istarski demokrati nisu bili u onom poraženom nizu koji je podržavao Josipovića sa svojim stranačkim nazivima. Josipović je sve kao i IDS radio sa zakukuljenim medijima. Točno, govorio sam da između HDZ-ove kandidatkinje i Josipovića treba za njega glasati, glasao sam, ali sam to činio sa „čampinom na nosu“.

Shvatite, nikada se Istarski demokrati njemu nisu nudili za parlamentarne izbore, niti bi podržali onoga koji je podržao zločinačku organizaciju u Istri koja je kriva za smrt Martine Duras, a i pljačku istarske sirotinje. Neka im je sa srećom, a mi možemo sami, a vi u IDS-u možete bjesniti, a bez Josipovića neki će i u zatvoru završiti. Kad-tad.

S Josipovićem ne znam o čemu bi mogli razgovarati, ali svi znamo da ste se sa HDZ-om davno već dogovorili. Kako onim Ive Sanadera, tako i onim Jadranke Kosor, a i s Tomislavom Karamarkom održavate kontinuitet dogovora od 2011. kada je Jadranka Kosor vikala „kako će ruka pravde kroz tunel Učku“, a Karamarko je obećao kao šef MUP-a da nikome dok je on ministar neće pasti vlas sa glave. Na tome smo se definitivno razišli jer politika sjedenja na dvjema stolicama izdaja je istrijanstva i Istre. Kako izgleda Zakon o poljoprivrednom zemljištu: 180 hektara u Raši tvome prethodniku ili na tisuće hektara po 1 kunu ljudima iz vrha IDS-a. Turističko zemljište? Katarina i Monumenti primjer su postupanja po tom „budućem“ Zakonu, a bilo bi dobro da skočite do Karigadora pa da vidite još bolje primjere koje nije nadmašio ni vaš ministar turizma kada je od obitelji Mitton za 900 tisuća kuna kupio zemlju koju je preprodao za 25 milijuna kuna. Županija istarska primjer je najcentraliziranije i najrastrošnije županije u Hrvatskoj. Tamo gdje IDS nije na vlasti, iz Županije istarske ne ide niti jedna kuna. Bit će da Kolinda, obilazeći samo one otoke gdje je HDZ na vlasti, uči od vašeg primjera. Bilo bi dobro da progovorite o nepotizmu, pogodovanju, kontroli medija od koje je „slabo“ i onima koji moraju pisati za vas.

Istra je pokradena, tvrdi u komentaru saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari