Connect with us

Iz Svijeta

Otkazani svi subotnji Eurostarovi vlakovi prema Londonu

Objavljeno

-

Foto: EPA

Zbog poplavljenih željezničkih tunela u jugoistočnoj Engleskoj u subotu su otkazani svi vlakovi koji povezuju London s europskim kopnom, objavio je međunarodni željeznički operator Eurostar, što će poremetiti novogodišnje planove tisućama putnika.

Eurostar je prvo otkazao 14 vlakova, a zatim je odlučio otkazati sve, njih ukupno 41, jer se voda u tunelima nije povukla.

Nije poznato što je uzrokovalo poplavu u željezničkim tunelima ispod rijeke Temze kod Ebbsfleeta, istočno od Londona.

Dijelovi Engleske pogođeni su zadnjih dana jakim kišama. Na jugu Engleske proglašena je žuta opasnost zbog snažnih vjetrova.

Na televizijskim snimkama vidi se kako voda utječe u jedan od tunela i prekriva tračnice dok na postaji St Pancras u Londonu stotine putnika čekaju s kovčezima.

“Shvaćamo da je ovo važno vrijeme za putovanja kući na kraju praznika i uoči Nove godine i pomažemo putnicima na postajama”, priopćio je Eurostar.

To je drugi put da su Eurostarovi vlakovi odgođeni za vrijeme ovogodišnjih božićnih praznika.

Neočekivani štrajk francuskih radnika poremetio je 21. prosinca božićna putovanja tisućama putnika.

“Najmanje 14 vlakova je obustavljeno zbog zatvaranja pruge kod Londona. Zbog infrastrukturnog problema na liniji super brzih vlakova kod Londona prisiljeni smo otkazati neke linije koje polaze iz Londona i čije je odredište u Londonu”, napisao je Eurostar na svojim mrežnim stranicama.

Ova otkazivanja, koja se događaju tijekom jednog od najprometnijih vikenda u godini, blokirat će tisuće putnika. Prema britanskoj agenciji PA, vlakovi su obustavljeni zbog poplavljenog tunela na jugu Engleske. Linije su obustavljene do kraja dana jer se očekuju obilne padaline.

Uslijed velikog broja odlazaka ljudi na godišnje odmore za blagdane, putnici Eurostar vlakova su se 21. prosinca bili suočili s velikom brojem otkazanih linija zbog štrajka koji je paralizirao tunel ispod La Manchea. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari