Pratite nas

Komentar

OTKRIVAMO KAKO NAS VARAJU: Ipsos puls i Promocija Plus lažnim anketama uz pomoć medija godinama dovode na vlast kriminalce koji bezočno pljačkaju narod!

Objavljeno

na

130 glasova ili 50 posto rejtinga popularnosti Josipovića, prema ove dvije agencije, u odnosu na 960 anketiranih je zapravo stvarnih 12,5 posto, koliko je Josipović dobio i u najnovijoj anketi GLAS NARODA koju smo jučer objavili. I to je njegov pravi i stvarni rejting popularnosti, a sve drugo je prijevara.

Već godinama dvije monopolističke agencije za istraživanje javnog mijenja manipuliraju hrvatskom javnošću zahvaljujući neprofesionalizmu kako u novinskim redakcijama tako i u elektroničkim i tiskovnim medijima. A ti isti mediji su po zakonu dužni trajno, istinito, nepristrano i pravodobno informirati javnost.

Sinoć je RTL ekskluzivno objavio anketu rejtinga predsjedničkih kandidata koja kao i uvijek prikazuje predsjednika Josipovića najpopularnijim političarom, a znam iz istraživanja GLASA NARODA da je on zapravo najomraženiji. Već skoro godinu dana GLAS NARODA istražuje rejtinge, kako stranaka tako i pojedinaca u kojima predsjednik Josipović nijednom nije prešao prag od 20 posto, pa se postavlja pitanje o čemu se zapravo radi i od kuda tolika razlika između rezultata koje daje Ipsos puls i Promocija Plus i onoga što je realnost.

Zapravo sve je vrlo jednostavno. Dakle, u kolovozu su po anketi Ipsos pulsa Ivo Josipović i Kolinda G. Kitarović imali ukupno 104 posto glasova. Objašnjenje kako Josipović može na tri kandidata i dva ispitanika dobiti 66,6 posto glasova je slijedeće:

Dakle u njihovim anketama postoje tri kandidata – Josipović, Kolinda i Kujundžić, a dva ispitanika, osobu A i osobu B. Osoba A podrži Josipovića, a osoba B podrži Josipovića i Kolindu.

Znači, dva su ispitanika (A i B) podržala Josipovića, a jedan ispitanik je podržao Kolindu Grabar Kitarović (B). Matematički prevedeno u postocima, kada 100 posto dijelite na tri dijela, dva dijela pripadaju Josipoviću ili 66,6 posto, a jedan dio Kolindi, odnosno 33,3 posto!

Po ovom izračunu Josipović može imati rejting popularnosti od 66,6 posto ako ga podrži samo jedan ispitanik, a drugi ga podrži zajedno s protukandidatom Kolindom G. Kitarović!!

Ovakav izračun su imali samo Tito, Staljin, Mao, Putin, Dodik, predsjednik Sjeverne Koreje i drugi komunistički vlastodršci.

Sada ćemo pojasniti kako Ivi Josipoviću Ipsos Puls omogućava da sa samo 130 glasova od 960 anketiranih ima konstantno rejting popularnosti preko 50 posto.

Postotak ispitanika, bolje rečeno, postotak raspoloženih ispitanika za razgovor, u pravilu se kreće oko 30 posto. Česti komentari građana zašto izbjegavaju ankete su – imam previše svojih problema, jeste li vi isti kao i oni lažljivci što nas godinama varaju, mi anketirani govorimo jedno, a na televiziji se objavljuje drugo, tko koga tu zaje**** i sl.

Tih 30 posto od 960 anketiranih po Ipsos pulsu je 288 osoba raspoloženih odgovarati na anketno pitanje. Ako se tome oduzme još 10 posto ispitanika koji će reći da se ne žele izjasniti, što je također odgovor, dolazi se do konačne brojke od 260 osoba koje će izabrati svog kandidata i odrediti mu rejting popularnosti.

Od tih 260 osoba Josipoviću je dovoljna podrška od 130 osoba da ima zagarantiran rejting od 50 posto popularnosti. Uz trik pitanje (slučaj A i B) podrške sa drugim kandidatima na ostalih 130 ispitanika dobiva dodatni bonus postotak koji mu može donijeti popularnost i do 70 posto koju je jedno vrijeme i imao.

Cijela mudrost Ipsos pulsovih anketa je pronaći tih 130 osoba koje će svoj glas dati Ivi Josipoviću i to evidentirati u svoj udbaški dnevnik. Tih 130 glasova može se skupiti u bilo kojoj frekventnijoj ulici u Zagrebu.

130 glasova ili 50 posto rejtinga popularnosti Josipovića, po Ipsos pulsu i Promociji Plus, u odnosu na 960 anketiranih je točno 12,5 posto, a otprilike toliko je dobio i u najnovijoj anketi GLAS NARODA koju smo jučer objavili.I to je Josipovićev pravi i stvarni rejting popularnosti. Sve drugo je prijevara kojoj pod hitno treba stati na kraj.

I za kraj još jedan detalj. Vidjeli smo na RTL-u kako udbaši brzo reagiraju nakon što je GLAS NARODA objavio anketu u kojoj Milan Kujundžić puše za vratom Josipoviću i Kolindi Grabar Kitarović. Po njihovoj anketi Milan Kujundžić prelazi prag od 10 posto (toliko ima i u anketi GLAS NARODA). RTL ekskluzivno objavljuje kako je Josipoviću i Kolindi pala popularnost, a Kujundžiću porasla i naizgled svi su zadovoljni, a ogromnu fiktivnu razliku rejtinga Josipovića i Kolinde G. Kitarović u odnosu na Milana Kujundžića nitko ne shvaća!

Sve glasove koje Promocija Plus na početku mjeseca da nekome kandidatu, Ipsos Puls mu, ako bude potrebno, u svojoj anketi na kraju mjeseca oduzme. Tako ove dvije anketne kuće sinkronizirano rade godinama varajući hrvatski narod.

izvor:dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zašto Dan hrvatske državnosti toliko boli Zorana Milanovića

Objavljeno

na

Objavio

Dan hrvatske državnosti jako boli Zorana Milanovića i sve hrvatske komuniste. Njegovo nesretno lice kad ovih divnih svibanjski dana govori o tom danu to jasno pokazuje. Uostalom, taj su dan komunisti ukinuli (Škrabalo) čim su 2000. (s Draženom Budišom) došli na vlast.

Sad je Andrej Plenković taj dan vratio, jer je to taj pravi Dan državnosti, koji ima nekoliko velikih značenja.

Značenje prvo: Država

Komunisti mrze (vječnu i svetu, samostalnu i slobodnu) hrvatsku državu. Pojam državnosti u prazniku za njih je nepodnošljiv. Ne zaboravite da su za taj izraz, također čim su došli na vlast 2000. (s Vladom Gotovcem), oni skratili i povijesni naziv hrvatskoga parlamenta: on se uvijek zvao Hrvatski državni sabor, a oni su makli „državni“ jer „nije važan, razumije se samo po sebi“. Ne, ne – važno je da je DRŽAVNI. Jer 900 godina hrvatskoga postojanja svodi se samo na jedno pitanje – pitanje imanja države – svete i vječne, a okupane u rijekama hrvatske krvi dok nije postala i samostalna i slobodna.

Značenje drugo: Hrvatska demokratska zajednica (HDZ)

Čak je i komunistima jasno da je samostalnu, slobodnu i demokratsku državu stvorio HDZ na čelu s Franjom Tuđmanom. Da – cijeli narod, svi – mladi i stari, jaki i nemoćni, ali – tako što su pošli za Franjom Tuđmanom i njegovom strankom HDZ-om.

Jako je bolno oholim komunistima da je nastao državni praznik koji se odnosi na njima mrsku stranku i da će to biti praznik zauvijek, i da će s pomoću toga praznika njihov poraz od HDZ-a biti zauvijek zapamćen.

Pa HDZ njima i jest mrzak zato što je napravio tu državu. Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo! Gledajte im samo mrziteljska lica kad govore o HDZ-u.

Značenje treće: prvi korak demokracije srušio je komunizam

Franjo Tuđman je stvorio i volio HDZ i slobodnu, samostalnu i demokratski državu, ali bio je previše pametan, previše učen, previše častan da za glavni državni praznik izabere izbornu pobjedu svoje stranke.

Ali zašto onda za Dan državnosti nije izabrao (kao plitki Škrabalo) dan proglašenja nezavisnosti?

Ne. Najvažniji od svih tih dana (a Milanović zgrčena lica ocjenjuje da su „svi ti dani podjednaki“) je 30. svibnja jer je tada uspostavljen prvi u povijesti hrvatski Sabor izabran na demokratskim izborima.

Demokracija je na prvom koraku srušila komunizam. I čim je narod mogao slobodno birati svoje predstavnike u parlament – glavno tijelo zakonodavne vlasti – izabrao je – slobodu i demokraciju!

Nije bilo nasilja, nije bilo varanja; bili su slobodni izbori i narod je otjerao komuniste.

Čim je završila ta saborska sjednica, sabornici su s Franjom Tuđmanom i Franjom Kuharićem pješke stigli na Trg Bana Jelačića (koji je još nosio komunističko ime) i Franjo Tuđman je izgovorio svoju najvažniju rečenicu u životu:

̶ Imamo Hrvatsku!

Ah koliko je bio pametan taj naš dragi Franjo Tuđman! U svojemu političkom geniju on je znao da je demokracija preduvjet slobode. I da nitko od toga časa ne će moći spriječiti stvaranje hrvatske države.

Milanović je na svojoj intelektualnoj razini u pravu kad je za 30. svibnja 1990. rekao „tada je još bila Socijalistička Republika Hrvatska, Sabor je imao tri doma…“ Ali ni tada, kao ni danas, on nije vidio, i ne može vidjeti, da samo demokracija donosi slobodu. Da slobodni narod nitko ne može odgovoriti od imanja svoje države.

Da, Milanoviću, bio je komunizam još na vlasti, sve ste još imali i svugdje ste bili, Račan je već bio predao oružje (hrvatske teritorijalne obrane), četnici su oštrili noževe, a Srbija je probno palila tenkove  – još se baš ništa nije bilo promijenilo od komunjaskoga dana prije, ali Franjo je znao, mi smo znali:

IMALI SMO HRVATSKU.

Dana 30. svibnja mi, kulturni, miroljubivi i demokratski hrvatski narod, ne slavimo pad komunizma, ni taj Hrvatski sabor, čak ni državu! Mi slavimo svoju povijesnu odlučnost da imamo državu i činjenicu da smo je dobili čim su nam se odškrinula vrata demokracije i slobodnih izbora, Bog ih blagoslovio. Jer tada je ona ovisila samo o nama. I tako će i ostati.

Hrvatska – to smo mi.

prof. dr. sc. Matko Marušić, emeritus

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Karolina Vidović Krišto: ‘Antife se sami razotkrivaju.’

Objavljeno

na

Objavio

Karolina Vidović Krišto  se zalaže za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog čovjeka, od začeća do prirodne smrti.

Žao nam je zbog svake neugodnosti, nasilja ili oduzimanja nečije imovine kao u slučaju krađe zastava Hoda za život.

Ljudi koji sebe predstavljaju čudnim nazivima poput “antifa” često rabe poslovicu – tko laže taj i krade, tko krade taj i ubija. Činjenice ukazuju na to da time govore o samima sebi, komentirala je Karolina Vidović Krišto.

Građanska inicijativa Ivo Pilar

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari