Pratite nas

Komentar

OTKRIVAMO KAKO NAS VARAJU: Ipsos puls i Promocija Plus lažnim anketama uz pomoć medija godinama dovode na vlast kriminalce koji bezočno pljačkaju narod!

Objavljeno

na

130 glasova ili 50 posto rejtinga popularnosti Josipovića, prema ove dvije agencije, u odnosu na 960 anketiranih je zapravo stvarnih 12,5 posto, koliko je Josipović dobio i u najnovijoj anketi GLAS NARODA koju smo jučer objavili. I to je njegov pravi i stvarni rejting popularnosti, a sve drugo je prijevara.

Već godinama dvije monopolističke agencije za istraživanje javnog mijenja manipuliraju hrvatskom javnošću zahvaljujući neprofesionalizmu kako u novinskim redakcijama tako i u elektroničkim i tiskovnim medijima. A ti isti mediji su po zakonu dužni trajno, istinito, nepristrano i pravodobno informirati javnost.

Sinoć je RTL ekskluzivno objavio anketu rejtinga predsjedničkih kandidata koja kao i uvijek prikazuje predsjednika Josipovića najpopularnijim političarom, a znam iz istraživanja GLASA NARODA da je on zapravo najomraženiji. Već skoro godinu dana GLAS NARODA istražuje rejtinge, kako stranaka tako i pojedinaca u kojima predsjednik Josipović nijednom nije prešao prag od 20 posto, pa se postavlja pitanje o čemu se zapravo radi i od kuda tolika razlika između rezultata koje daje Ipsos puls i Promocija Plus i onoga što je realnost.

Zapravo sve je vrlo jednostavno. Dakle, u kolovozu su po anketi Ipsos pulsa Ivo Josipović i Kolinda G. Kitarović imali ukupno 104 posto glasova. Objašnjenje kako Josipović može na tri kandidata i dva ispitanika dobiti 66,6 posto glasova je slijedeće:

Dakle u njihovim anketama postoje tri kandidata – Josipović, Kolinda i Kujundžić, a dva ispitanika, osobu A i osobu B. Osoba A podrži Josipovića, a osoba B podrži Josipovića i Kolindu.

Znači, dva su ispitanika (A i B) podržala Josipovića, a jedan ispitanik je podržao Kolindu Grabar Kitarović (B). Matematički prevedeno u postocima, kada 100 posto dijelite na tri dijela, dva dijela pripadaju Josipoviću ili 66,6 posto, a jedan dio Kolindi, odnosno 33,3 posto!

Po ovom izračunu Josipović može imati rejting popularnosti od 66,6 posto ako ga podrži samo jedan ispitanik, a drugi ga podrži zajedno s protukandidatom Kolindom G. Kitarović!!

Ovakav izračun su imali samo Tito, Staljin, Mao, Putin, Dodik, predsjednik Sjeverne Koreje i drugi komunistički vlastodršci.

Sada ćemo pojasniti kako Ivi Josipoviću Ipsos Puls omogućava da sa samo 130 glasova od 960 anketiranih ima konstantno rejting popularnosti preko 50 posto.

Postotak ispitanika, bolje rečeno, postotak raspoloženih ispitanika za razgovor, u pravilu se kreće oko 30 posto. Česti komentari građana zašto izbjegavaju ankete su – imam previše svojih problema, jeste li vi isti kao i oni lažljivci što nas godinama varaju, mi anketirani govorimo jedno, a na televiziji se objavljuje drugo, tko koga tu zaje**** i sl.

Tih 30 posto od 960 anketiranih po Ipsos pulsu je 288 osoba raspoloženih odgovarati na anketno pitanje. Ako se tome oduzme još 10 posto ispitanika koji će reći da se ne žele izjasniti, što je također odgovor, dolazi se do konačne brojke od 260 osoba koje će izabrati svog kandidata i odrediti mu rejting popularnosti.

Od tih 260 osoba Josipoviću je dovoljna podrška od 130 osoba da ima zagarantiran rejting od 50 posto popularnosti. Uz trik pitanje (slučaj A i B) podrške sa drugim kandidatima na ostalih 130 ispitanika dobiva dodatni bonus postotak koji mu može donijeti popularnost i do 70 posto koju je jedno vrijeme i imao.

Cijela mudrost Ipsos pulsovih anketa je pronaći tih 130 osoba koje će svoj glas dati Ivi Josipoviću i to evidentirati u svoj udbaški dnevnik. Tih 130 glasova može se skupiti u bilo kojoj frekventnijoj ulici u Zagrebu.

130 glasova ili 50 posto rejtinga popularnosti Josipovića, po Ipsos pulsu i Promociji Plus, u odnosu na 960 anketiranih je točno 12,5 posto, a otprilike toliko je dobio i u najnovijoj anketi GLAS NARODA koju smo jučer objavili.I to je Josipovićev pravi i stvarni rejting popularnosti. Sve drugo je prijevara kojoj pod hitno treba stati na kraj.

I za kraj još jedan detalj. Vidjeli smo na RTL-u kako udbaši brzo reagiraju nakon što je GLAS NARODA objavio anketu u kojoj Milan Kujundžić puše za vratom Josipoviću i Kolindi Grabar Kitarović. Po njihovoj anketi Milan Kujundžić prelazi prag od 10 posto (toliko ima i u anketi GLAS NARODA). RTL ekskluzivno objavljuje kako je Josipoviću i Kolindi pala popularnost, a Kujundžiću porasla i naizgled svi su zadovoljni, a ogromnu fiktivnu razliku rejtinga Josipovića i Kolinde G. Kitarović u odnosu na Milana Kujundžića nitko ne shvaća!

Sve glasove koje Promocija Plus na početku mjeseca da nekome kandidatu, Ipsos Puls mu, ako bude potrebno, u svojoj anketi na kraju mjeseca oduzme. Tako ove dvije anketne kuće sinkronizirano rade godinama varajući hrvatski narod.

izvor:dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari