Connect with us

Najave

Na otkrivanje splitskog spomenika 72. bojni vojne policije dolazi Ante Gotovina, Zlatko Hasanbegović i Miro Bulj

Published

on

Pozivamo sve bivše pripadnike 72. bojne Vojne policije, kao i sve prijatelje, suborce, sve ljude dobre volje, da dođu na svečano obilježavanje 25. obljetnice postrojbe, te otkrivanje spomen-obilježja poginulim pripadnicima na kružnom toku ispred vojne baze Lora u Splitu u utorak 13. prosinca, s početkom u 11.30 – poručio je Zlatko Čipčić, predsjednik Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije.

Spomenik će otkriti natporučnik Damir Mijić, ratni zapovjednik Antiterorističkog voda 72. bojne Vojne policije. Na svečanost će, među brojnim uzvanicima, doći general Ante Gotovina te više saborskih zastupnika, od kojih je najzvučnije ime bivši HDZ-ov ministar kulture Zlatko Hasanbegović, kao i izaslanik predsjednika Sabora Miro Bulj. Istaknimo da će na svečanosti kao izaslanik predsjednice Republike biti i Ivica Glavota, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije BATT – Split.

Spomenik vojnim policajcima projektirali su Mirko Budimir i Ljubica Kujundžić Mišević, visok je tri metra, a na temeljni kamen postavljena su tri monolitna stupa koja zajedno čine slovo H.

Slovo H predstavlja Hrvatsku, heroje i hrabrost, koja je vodila naše momke koji su dali svoje živote za slobodu domovine – kaže umirovljeni bojnik Zlatko Čipčić. Ističe da se spomenikom u Lori odaje počast dvanaestorici poginulih pripadnika 72. bojne Vojne policije, te svim ostalim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Podsjetimo, dvanaestorica pripadnika 72. bojne Vojne policije položila su život za slobodu Hrvatske. To su: Toni Pavlović, Mladen Strenja, Željko Kamber, Ante Reljan, Nikica Mikulić, Neven Mikulić, Marinko Kuštre, Martina Poljak, Davor Petković, Leonard Vidošević, Igor Perić i Ante Bužančić.

Program proslave
9.30 – polaganje vijenaca na gradskom groblju Lovrinac
10.30 – misa u crkvi sv. Ante na Poljudu
11.30 – otkrivanje spomen-obilježja
12.30 – domjenak u Domu HV-a u Lori

 

Joško Dadić / Slobodna Dalmacija

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari