Pratite nas

Najave

Na otkrivanje splitskog spomenika 72. bojni vojne policije dolazi Ante Gotovina, Zlatko Hasanbegović i Miro Bulj

Objavljeno

na

Pozivamo sve bivše pripadnike 72. bojne Vojne policije, kao i sve prijatelje, suborce, sve ljude dobre volje, da dođu na svečano obilježavanje 25. obljetnice postrojbe, te otkrivanje spomen-obilježja poginulim pripadnicima na kružnom toku ispred vojne baze Lora u Splitu u utorak 13. prosinca, s početkom u 11.30 – poručio je Zlatko Čipčić, predsjednik Udruge branitelja veterana 72. bojne Vojne policije.

Spomenik će otkriti natporučnik Damir Mijić, ratni zapovjednik Antiterorističkog voda 72. bojne Vojne policije. Na svečanost će, među brojnim uzvanicima, doći general Ante Gotovina te više saborskih zastupnika, od kojih je najzvučnije ime bivši HDZ-ov ministar kulture Zlatko Hasanbegović, kao i izaslanik predsjednika Sabora Miro Bulj. Istaknimo da će na svečanosti kao izaslanik predsjednice Republike biti i Ivica Glavota, predsjednik Udruge specijalne jedinice policije BATT – Split.

Spomenik vojnim policajcima projektirali su Mirko Budimir i Ljubica Kujundžić Mišević, visok je tri metra, a na temeljni kamen postavljena su tri monolitna stupa koja zajedno čine slovo H.

Slovo H predstavlja Hrvatsku, heroje i hrabrost, koja je vodila naše momke koji su dali svoje živote za slobodu domovine – kaže umirovljeni bojnik Zlatko Čipčić. Ističe da se spomenikom u Lori odaje počast dvanaestorici poginulih pripadnika 72. bojne Vojne policije, te svim ostalim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Podsjetimo, dvanaestorica pripadnika 72. bojne Vojne policije položila su život za slobodu Hrvatske. To su: Toni Pavlović, Mladen Strenja, Željko Kamber, Ante Reljan, Nikica Mikulić, Neven Mikulić, Marinko Kuštre, Martina Poljak, Davor Petković, Leonard Vidošević, Igor Perić i Ante Bužančić.

Program proslave
9.30 – polaganje vijenaca na gradskom groblju Lovrinac
10.30 – misa u crkvi sv. Ante na Poljudu
11.30 – otkrivanje spomen-obilježja
12.30 – domjenak u Domu HV-a u Lori

 

Joško Dadić / Slobodna Dalmacija

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem

Objavljeno

na

Objavio

Veteran hrvatskog nezavisnog novinarstva Vjekoslav Krsnik promovirat će svoju novu knjigu „Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem“ u srijedu 13. prosinca u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Zagrebu, Bogovićevan 1, s početkom u 18 sati.

Knjiga na 140 stranica donosi političke biografije političara i javnih osoba koji se svojim djelovanjem, a posebice u organizacijama pod njihovim utjecajem, zalažu za novi tip jugoslavenstva.

Uz autora knjigu će predstaviti admiral Davor Domazet Loš, bivši politički emigrant Nikola Štedul i komentator portala Hrvatskog kulturnog vijeća Marko Ljubić.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari