Connect with us

Događaji

Otkriven spomenik obitelji Ševo – Đapić: Bilo je iznimno emotivno

Objavljeno

-

Anto Đapić

Između Širokog Brijega i Međugorja smjestilo se selo Donji Hamzići u općini Čitluk!

Sinoć se u tom malom hercegovačkom selu održala prekrasna manifestacija kojoj sam imao čast nazočiti!

Naime, kraj prometnice otkriven je jedan prekrasan spomenik kao plod dugogodišnje aktivnosti i truda kojih pokretač može biti samo bezuvjetna ljubav!

Otkriven je spomenik obitelji Stjepana Ševe, obitelji koja je umorena, likvidirana od strane UDBA-inog ubojice na jučerašnji dan 24. kolovoza 1972. Točno na pedesetu godišnjicu monstruoznog ubojstva bračnog para Ševo i njihove devetogodišnje kćeri Rosemari otkriven je spomenik, ne samo kao izraz poštovanja prema žrtvi ove obitelji, nego i kao poticaj obnove zavjeta borbe za pravedniji i bolji život hrvatskog naroda!

Sinoć je u Hamzićima bilo iznimno emotivno! Trebalo bi puno, jako puno pisati kako bi se dočarao komadić atmosfere koja se sinoć odvijala u hercegovačkom kršu! Osječka televizija snimala je cijeli tijek ovog događaja pa vjerujem kako ćemo vrlo brzo moći pogledati riječi i slike s ovog iznimnog događaja!

Zahvaljujem rodbini pokojnog Stjepana Ševe što me je pozvala na ovu svečanost! Posebno mi je drago što je i župan Osječko-baranjske županije nazočio ovom događaju, a što reći na činjenicu i da je glazbena legenda Mate Bulić, usprkos svog vrlo složenog zdravstvenog stanja, došao odati poštovanje obitelji Ševo! Neopisivo, komentirao je Anto Đapić.

24. kolovoza 1972. brutalno su likvidirali obitelj Ševo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari