Connect with us

Vijesti

Otkrivene ubojice generala HVO Vlade Šantića?

Objavljeno

on

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine potvrdila je u utorak kako je idetificirala vjerojatne počinitelje ubojstva generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Vlade Šantića, koje na razjašnjenje čeka još od 1995. godine.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu Uprava policije federalnog MUP-a pojasnila je kako je županijskom tužiteljstvu u Bihaću zbog tog djela kazeno prijavila sedam osoba.

Osim za ubojstvo oni se terete i za organizirani kriminal.

“Službenici Federalne uprave policije utvrdili su da postoje osnovi sumnje da su H.A, D.K, J.T, R.B, R.R, I.A, i E.K, svi sa područja Unsko-sanske županije 1995. godine na području općine Cazin, sudjelovali u izvršenju ubojstva general-bojnika HVO-a Vlade Šantića”, stoji u priopćenju.

Tijelo generala Šantića nikada nije pronađeno, a pouzdano se zna tek kako je on posljednji put viđen živ 8. ožujka 1995. godine u hotelu “Sedra” u okolici Bihaća i to u društvu tadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića.

Sin generala HVO-a, Duje Šantić, otvoreno je optužio Dudakovića kako je upravo on zapovjedio likvidaciju njegova oca, uz tvrdnju kako je razlog tome bilo uzajamno rivalstvo, o čemu je lani u Ožujku pisao hrsvijet.

Istraga o ubojstvu generala Šantića godinama je bila obustavljena da bi njeno ponovno otvaranje 2013. godine naložio sadašnji ravnatelj Uprave policije MUP-a Federacije BiH Dragan Lukač.

Hina/kamenjar

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari