Connect with us

Vijesti

Otrovno EPH pero: Nekada je zvala tenkove na Hrvatsku, danas Stožer za obranu Vukovara izjednačuje s četnicima iz SAO Krajine

Objavljeno

-

I opet je Lovrićki trn u oku populacija koja je izašla iz rata i braniteljska populacija.

Nekada je Jelena zvala tenkove na Hrvatsku. To je humani zadatak svakog novinara, jer svaka takva pozivnica na ubijanje u našoj zemlji znači najveću moguću ulogu u novinarstvu. Današnja Jelena, koja je izgubila lik i djelo Ive Sanadera, kojem se onako divila, dok je crne torbe pospremao posvuda, a koje ju za pisanje nisu previše inspirirale, odlučno nastavlja sotonizirati Hrvatsku. Najnovije sotone su Stožeri za obranu Vukovara. Oni su opasni jer su zaustavili ćirilicu u Vukovaru pa nam to cijela Europa po Lovrički zamjera. Ne zamjera nam Europa zbog Josipa Perkovića, već zbog ćirilice u Vukovaru. I tko je kriv – HDZ! Narod koji se inače ne upušta u nikakve proteste, za Vukovar se odaziva u velikom broju. Vjerojatno, po Lovrićki, jer je mutav. Slika Vukovara devedesetih nije Jelenu asocirala na bijes građana danas. Nekidan, majka jednog poginulog branitelja se sama ponudila da se ploče iz Vukovara uklone u njenom aranžmanu.  Vjerojatno je i ta ogorčena žena nositeljica balvana revolucije, bez balvana.

Ova situacija danas, koju zaziva Lovrićka, kao i Pupovac, prikazuje se kao rat devedesetih. Laž. Tada je ugroza bila preko tenkova koje zazivala Lovrićka, a braća od Pupovca  su pomagala da srpska država u Hrvatskoj opstane, ratujući za nju. Znači, ubijalo se, rušilo se, uništavala bit, a danas se brani bit jedne hrabrosti grada i to je, po Lovrićki, isto.

Danas se zapravo događa preventiva koju je nekadašnji SKH-SDP dopustio. Stožer za obranu Vukovara zajedno uz narod je shvatio da se Hrvatska srbizira galopirajućom brzinom i da se neke nelogičnosti moraju riješiti. Lovrićka povlači paralelu između branitelja Vukovara i Hrvatske sa četnicima i SAO Krajinom na način, kako stožeru uopće nije stalo do Vukovara, kao što čelnicima “Krajine” nije stalo do srpskog naroda. Takva teza govori o stvarno jednoj bolesnoj manipulaciji. Zašto bi branitelji Vukovara i Hrvatske branili zemlju i narod, ginuli za slobodu, ako to ne žele? Znači, Hrvatsku je, prema njoj, branila hrpa luđaka koja se izlagala pogibelji, jer je to ustanovila Jelena Lovrić, pijući kave u Račanovom kabinetu. Stožer za obranu Vukovara sastavljen od takvih branitelja, iliti prema Lovrićki, luđaka, sada to radi zbog “slavonskog fiša” i “frankovke”, a ne zbog zaštite digniteta grada. Ne radi to zbog Vukovara po njoj nitko tko kaže NE. I kako su oni iz stožera, prema njoj, isti s onima koji su nosili i nose kokarde, vjerojatno bi ih ona rado punudila s nekom bocom rakije i nasadila na neki srpski tenk za rušenje Hrvatske. Imamo Lovrićku, imamo Hrvatsku!

Još veća bedastoća je Lovrićkino gruntanje kako je Tuđman uspio stvoriti Hrvatsku(!) pa tako sada ona jasno naznačuje činjenicu da mu je srpski šovinizam i nacionalizam pomogao. Što smo trebali gledati kako nas kolju, kao muslimane u bjeljinskoj đamiji ili Srebrenici? Čekati da ona i Račan popiju kavu i ništa-nešto odluče?! Kojom lijenošću je Račan govorio, rat bi prošao, da on ne bi ništa odlučio. Srećom nije morao, a kako danas ona tumači tu našu situaciju, loše bi mi prošli.

I opet je Lovrićki trn u oku populacija koja je izašla iz rata i braniteljska populacija. Prema njoj, oni su osnova nerazumjevanju ćirilice  u Vukovaru. Zanimljivo. Možda bi ih sve trebali eutanazirati. Njihov stav je marginalan, oni su hrpa istih ljudi, kao što su bili “krajišnici” po njoj i oni samo smetaju njene progresivne stavove. Oni bi nekome mogli reći da je ona dovela tenkove na Hrvatsku ili pisala hvalospjeve o svim propalim političarima naše države. Ili bi joj netko mogao pokazati sliku o Vukovaru iz devedesetih, kojeg su razorili krajišnici i Hrvati zajedno, iz koje bi se moglo zaključiti; da možda njoj i krajišnicima nije stalo do ovoga grada, a braniteljii Hrvati, sve da su i htjeli razoriti Vukovar, nisu to tako stručno, uz onakvu bijedu od oružja, mogli napraviti. Ali koga to briga danas. Branitelji su, prema Lovrićkinom rukopisu nasilnici, a isto tako su nepotrebni i u demokratizaciji društva. Dok su ovdje, laži ne mogu “slobodno” egzistirati.

Za kraj smo kontaktirali Stožer za obranu Vukovara i upitali ih kako tumače ovakve riječi Jelene Lovrić, na što su oni odgovorili da su ga branili devedesetih, kao što ga brane i danas i da zato je odaziv građana veliki. Ljudi lako prepoznaju istinu, naglašeno je iz stožera. Isto tako je rečeno kako  se ova situacija događa jer vlada ne želi komunicirati sa stožerom i narodom i u ovoj i u svim gorućim temama. To se vidi od situacije sa ovrhama, bankama, imovinom pa do zaštite domovinskog rata.  Vlada ne želi komunicirati s narodom.

Branitelji znaju gdje su bili devedesetih godina za vrijeme rata sa Srbima, ali je pitanje što ste vi tada radili, gospođo Lovrić?

dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari