Connect with us

Otužan dan koji bi zapravo trebao biti dan najvećeg narodnog veselja

Published

on

Svi koji govore da je zviždanje u Kninu zapravo zviždanje institucijama hrvatske države ne govore istinu. Nigdje u demokratski ustrojenim državama se takav nonsens ne može ozbiljno zastupati, a da osoba koja to govori ne ispadne smiješna.

Knin, 05.08.2013 -  Sredisnja svecanost obiljezavanja Dana pobjede na Trgu Ante StarcevicaJedino kod nas političari svoje potencijalne birače drže za ovce i budale. Može li itko tko ima „tri dobro posložene daske u glavi“ biti zadovoljan s ovom Vladom ? Može li itko normalan osporiti takvim ljudima pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo i frustraciju barem zviždanjem – kao najblažim oblikom izražavanja nezadovoljstva jer oni imaju pravo to čak učiniti i znatno radikalnije ?

Zar smo toliko otvrdnuli i postali bezdušni da nam je postalo svejedno što je do danas više od 2.000 (!?) počinilo suicid ?

Upravo jutros sam u autu čuo da si je još jedan ratnik oduzeo život odjeven u odoru HV-a ? Slučajno ? Baš danas ? Misli li ova bešćutna i nesposobna banda koja vlada nad nama da je samoubojstvo jedini „legitimni“ način iskazivanja nezadovoljstva ? Broj onih hrvatskih branitelja koji su si oduzeli život jest ekvivalent brojci od 150.000 američkih veterana kada bi oni učinili isto !?

Nije li ta činjenica sama po sebi poražavajuće alarmantna i krajnje zabrinjavajuća ?

Inače Milanović danas nije održao govor već se svađao s onima koji su nezadovoljni s katastrofalnim rezultatima njegove Vlade. Josipović je bio malo više diplomatičan (podmukliji) i nije izravno ulazio u „borbu“ s okupljenima „u zadnjim redovima, iako kad je trebalo su upravo ti bili u prvim“ (Ivan Vukić. HVIDRA).

Milanović viče kako su oni „narodna vlast“ od naroda izabrani. Točno. Ali zar se narod ne može zabuniti i predomisliti ? Zar narod ne može biti prevaren predizbornim demagoškim frazetinama i izabrati krive ? Zar nije i Hitler bio demokratski izabran, voljom naroda ? Je li mu to trajno osiguralo i legitimnost onoga što je kasnije činio ?

Zrakoplov HRZ-a je eksplodirao i samo zahvaljujući prisebnosti vrhunskog pilota izbjegao veću štetu i žrtve. Nije li to razlog da barem Ministar obrane da smjesta neopozivu ostavku ? Mislim da jest.

Još nekoliko minuta i jedan od dva najveća hrvatska državna praznika je za nama. Otužan dan koji bi zapravo trebao biti dan najvećeg narodnog veselja … svi se mi trebamo ozbiljno upitati kuda nas to vode ovi koji žele da im se plješće i kada nas doslovce ubijaju …

Nino Mogorović

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari