Otvoreni Osmi dani filma Mostar

0

U petak navečer otvoreni su osmi po redu Dani filma Mostar, a filmsku reviju otvorio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zahvalivši se organizatoru i glumcu Slavenu Knezović na svemu što čini za kulturu i film u Mostaru.

Prisutnima obratio i Knezović, koji je najavio snimanje filma Kristijana Milića “Mrtve ribe plivaju na leđima” sljedeće godine u Mostaru, a uoči projekcije filma ‘Broj 55’ hrvatskom glumcu Špiri Guberini dodijeljena je nagrada ”Stablo ljubavi” za životno djelo.

Nakon filma redatelja Kristijana Milića, koji je osvojio osam Arena na filmskom festivali u Puli, Dani filma se nastavljaju projekcijama 11. listopada, kada će u 20 sati biti prikazan “Most na kraju svijeta”, Branka Ištvančića, i “Mamula”, Milana Todorovića, u 22 sata.

U nedjelju, 12. listopada, na programu su “Kosac”, redatelja Zvonimira Jurića, u 20 sati, te “Visoka modna napetost”, Filipa Šovagovića, u 22 sata.

“Top je bio vreo”, Slobodana Skerlića, bit će prikazan 13. listopada u 20 sati, a u terminu od 22 sata “Happy Endings”, Darke Šuvaka.

Posljednjeg dana festivala,. 14. listopada, u 20 sati na programu je film “Reket”, Admira Buljugića, a u 22 sata festival će zatvoriti slovenski film “Čefuri raus”, redatelja Gorana Vojnovića.

Galerija fotografija – Bljesak.info

facebook komentari