Connect with us

Politički rentgen

OTVORENO PISMO ANDREJU PLENKOVIĆU

Objavljeno

on

U eksploziji političkih komentara, u svjetlu nepravomoćne presude Perkoviću i Mustaću uzimam si ljudsko, moralno, političko i demokratsko pravo, novog čelnika HDZ-a otvoreno pitati kakav stav će zauzeti prema posljedicama procesa koji je još uvijek u tijeku, ali iz kojega već danas, temeljem usmenog obrazloženja presude suca Daustera možemo i moramo zauzeti jasan politički stav.

Stvari su se stubokom promijenile i čini mi se da je sudski proces udbaškim zločincima potpuno poništio sintagmu „ne ćemo se baviti prošlošću, okrenimo se budućnosti“! Ovaj proces kristalno jasno nam govori da bez istine o prošlosti nema pomirbe ni budućnosti našoj dragoj Domovini.

Gospodine Plenković, jeste li spremni korigirati svoj stav o „prošlosti i budućnosti“ i u program HDZ-a kao nultu točku u ovom predizborno vremenu, a ima vremena, staviti lustraciju kao političku platformu bez koje se apsolutno ne može učinkovito sprovesti ni jedan segment Vašeg ekonomskog, demografskog, duhovnog i moralnog oporavka hrvatskog društva u cjelini?

Jeste li spremni na toj političkoj platformi dovršiti stvaranje „Tuđmanove Hrvatske“ koja je zarobljena mentalno komunističkim strukturama u svakom djeliću svog nacionalnog bića?

Jeste li spremni, zbog političko moralne odgovornosti tražiti neopozivu ostavku vrha Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, koje je suprotno svim pravnim, demokratskim i ujubenimenim uzusima u procesu izručenja Perkovića i Mustača zastupalo udbu (tuženike) i mentalno komunističke apologete umjesto da je po pravnoj logici zastupalo tužiteljstvo prijateljske nam Njemačku s kojom zajedno dijelimo članstvo u EU?

Jeste li spremni tražiti Milanovićevo odstupanje od kandidature za predsjednika Vlade Republike Hrvatske zbog toga što je štitio i sakrivao zločine bivšeg diktatorskog, komunističkog režima, u Domovinskom ratu poražene Jugoslavije, i zbog toga što je otvoreni apologet Tita nasuprot predsjedniku Tuđmanu?

Jeste li spremni od Srbije, na putu u Europsku uniju ultimativno tražiti otvaranje svih jugoslavenskih arhiva UDBE, KOS-a i arhiva JNA u kojima se kumulativno kriju svi dokumenti o diktatorskom karakteru poražene, bivše Jugoslavije? To sugerira i EU komisija!

Jeste li svjesni da bez otvaranja svih arhiva hrvatska saborska deklaracija o razdruživanju i kidanju svih sveza sa bivšom Jugoslavijom nema nikakvog smisla ni učinka? Jeste li svjesni da je Beograd i dalje centar svih politički previranja i da smo strukturalno, pupčanom vrpcom povezani s beogradskim pašalukom baš zbog toga, jer se ne može doznati istina? Jeste li svjesni da „četnički urlici“ ovih dana koji dolaze iz Srbije, dolaze upravo zbog presude Perkoviću i Mustaću koji su direktne naloge dobivali iz Beograda?

Jeste li svjesni, da bez otvaranja svih arhiva, ni naša saborska deklaracija o Domovinskom ratu nema primjerenu snagu ni učinak?

Jeste li svjesni da rezolucije 1096., 1481. kao i naša saborska deklaracija o osudi komunističkog režima nemaju nikakav pravni učinak bez pratećih zakona i podzakonskih akata koje Vi trebate donijeti u saborsku proceduru?

Prateći dnevno politička zbivanja u Hrvatskoj u protekle četiri godine iz sata u sat, osobito simpatizirajući HDZ i Domoljubnu koaliciju zbog ideja, a manje zbog ljudi, uvjeren sam da ova javno postavljena pitanja, ako dobiju pravi odgovor u sebi kriju barem 500 000 demokršćanskih glasova na predstojećim izborima. Pravilni odgovori na postavljena pitanja imaju sinergijsku moć pokrenuti sve nacionalno ujedinjenje demokršćanskih snaga u Hrvatskoj potpuno identično onom ujedinjenju kakvo je vladalo za vrijeme referenduma o braku, kada je po prvi put od osamostaljena stvorena snažna ujedinjena oporba nelustriranoj ljevici unatoč dominantnoj  sili nedemokratskih medija. Pravilni odgovori na ova pitanja dat će nam još snažniju „Sliku Hrvatske“ kroz ekrane javne televizije koja je jučer pokazala zavidnu razinu demokratičnosti, osobito u emisiji na HRT 4 koju je vodila Karolina Vidović-Krišto s uglednim gostima, do nedavno zabranjenim komentatorima, prof. Josipom Jurčevićem i publicistom Romanom Leljakom.

Kome možemo zahvaliti tu novu sliku HRT-a?

Odnos političkih snaga u budućem sazivu Sabora, nedostatak političke volje pravilno odgovoriti  na ova izazovna  postavljena pitanja ne može i ne smije biti izgovor. Osim parlamentarne procedure, ako za nju ne budu stvoreni politički preduvjeti, postoji institut referenduma o spomenutim zakonima i spomenutoj lustraciji, a na čelo tog referenduma snažno treba stati najsnažnija državotvorna stranka u Hrvatskoj, HDZ, i tim činom treba dovršiti stvaranje slobodne Domovine po viziji predsjednika Tuđmana, kojega Milanović po ne znam koji put i u grobu nemilosrdno i nedostojno cipelari.

Nakon presude Perkoviću i Mustaću, hrvatskom narodu bit će lako slikovito objasniti učinke lustracije. Imamo primjer osuđenika za udbaška ubojstva, a drugi je primjer smijenjeni Goran Radman koji više nikada ne smije obavljati javni posao a pogotovo ne na HRT-u, najvažnijem javnom servisu. Da je Radman jučer bio ravnatelj HRT-a možemo samo zamisliti kojem cirkusu bi svjedočili!?

Dakle nema osvetničkog pohoda, nema lova na vještice! Ima presuda dokazanim zločincima i ima uklanjanja iz javnog života svih zagovaratelja Tita i diktatorskog, komunističkog režima bivše Jugoslavije u kojoj je dominirala velikosrpska ideja. Svih onih koji su od pravosuđa do medija služili Titovoj komunističkoj diktaturi.

Hrvatska, slobodna, demokratska država, članica EU i euroatlanskih saveza mora čvrsto stati na svaki pedalj ove važne geostrateške točke koja iz dana u dan postaje sve važnija, što zbog energetske geostrategije, što zbog prijetećih ratnih sukoba. Hrvatska suvereno mora zaštititi svaku kap našeg Jadranskog mora što zbog geostrategije, što zbog ogromnog ekonomskog značaja. Zbog našeg Jadranskog mora vodili su se ratovi, a više je nego očito da netko ponovo želi voditi ratove s istim motivima.

Mediji, kultura, visoko školstvo, kompletna ekonomija, porezni sustav, prožeti su rudimentarnim ostatcima mentalnog komunizma i svi napredni segmenti društva su zarobljeni u praktički dogovornoj ekonomiji usred svjetske tržišne utakmice. Ekonomska lustracija ratnih profitera pljačkaša Hrvatske u vrijeme Domovinskog rata zadatak je broj jedan! Potpuna i tansparentna naplata svih poreza, svim poreznim dužnicima od medija do tajkuna, još je važniji segment koji će blagotvorno djelovat i na BDP i na opću demokratsku higijenu društva!

Tko pokrene i završi lustracijske procese bit će upisan zlatnim slovima u povijest Hrvatske. Ako to ne budete željeli Vi, gospodine Plenković, budite sigurni, hrvatske snage su spremne izazvati „lustracijsku oluju“ poslije koje više ništa ne će biti isto. Dan prije najvećeg hrvatskog blagdana, „Dana zahvalnosti“, potpuno je razvidno da je „Hrvatskoj potrebna lustracija, Hrvatskoj je potrebna nova mirnodopska Oluja“, kako je to lijepo rekao naš uzoriti biskup Valentin Pozaić u vrijeme pogroma svega hrvatskog, zbog referenduma o braku!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR