Otvoreno pismo braniteljskim udrugama Pule i Istre

Ovim putem obraćam se svim braniteljskim Udrugama i hrvatskim braniteljima iz  Domovinskog rata grada Pule i Istarske županije.

Čuli ste  već  svi  da 11.kolovoza 2018, godine u velebnoj pulskoj Areni nastupaju Bajaga i Instruktori!

To i ne bi  bila neka vijest, ne bi mi smetalo, jer nisam zainteresirana za takvu vrstu glazbe, da nije u toj istoj pulskoj Areni, zabranjeno nastupiti Marku Perkoviću Thompsonu, hrvatskom branitelju i pjesniku! Piše Lili Benčik

Poštovani hrvatski branitelji, članovi navedenih braniteljskih udruga zašto ne dižete glas protiv te zabrane?

Zašto dopuštate da se jednom hrvatskom branitelju, koji je dio svog života ugradio u temelje Republike Hrvatske, stvorene upravo pobjedom u Domovinskom ratu, zabrani nastup u velebnoj pulskoj Areni?

Zašto ne dižete glas protiv  samovolje  gradonačelnika grada Pule, Borisa Miletića, koji je direktno odgovoran za tu zabranu?

Boris Miletić izjavio je  kako “ne može podržati ustašku ikonografiju koja je prateći element pjevačevih koncerata te od koje se on nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio’’.

To je samo izgovor, nikakve ustaške ikonografije nije bilo na Thompsonovu koncertu u pulskoj Areni 1999 godine ,  a stvarni razlog je osobni animozitet Borisa Miletića prema svemu hrvatskom, jer je njemu svako spominjanje hrvatstva nacionalizam, fašizam i ustaštvo, što je u bezbroj primjera pokazao, a M P Thompson pjeva upravo o ljubavi prema domovini, obitelji, vjeri ,tradiciji, ukratko o svemu  što čini hrvatski identitet, a koji Boris Miletić ne može ni smisliti!

Pogledajte kako je to bilo u Areni 1999. godine

Ali  zato poštovani hrvatski branitelji, Borisu Miletiću ne smeta srpska ikonografija Bajage i Instruktora! Pa naravno da mu ne smeta, dobio je on SVETOSAVSKU povelju za dugogodišnju potporu  u radu Koordinacije Srba u Istri!

Uz zahvalu za dugogodišnju potporu i podršku u radu, Povelju su gradonačelniku uručili predsjednik Koordinacije Srba u Istri Radomir Janković i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula.

A znate li vi poštovani hrvatski branitelji što je Bajaga „ pevao „u Kninu 1993. godine?

‘Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska’.

Hoćete li bez ijedne riječi podržati nastup Bajage & Instruktori u pulskoj Areni?

I još nešto poštovani  hrvatski  branitelji i invalidi ,vi ste nedavno  dodijelili Priznanje Borisu Miletiću ,za uspješnu  suradnju sa braniteljskom populacijom.

Eto poštovani hrvatski branitelji, pjevač iz Republike Srbije, koja je bila uz JNA agresor u Domovinskom ratu i protiv kojih ste vi izborili slobodnu Republiku Hrvatsku može pjevati u pulskoj Areni , a hrvatski branitelj i pjevač,  koji je sa vama izborio slobodu, ne smije u svojoj domovini, u pulskoj Areni nastupiti i održati koncert???

Jeste li se za to borili?

I vi sve to mirno ,bez ijedne riječi protesta promatrate i još nagrađujete čovjeka koji diskriminira hrvatskog branitelja, u odnosu na ostale narode i narodnosti, za uspješnu suradnju?

Jeste li se borili za poštivanje Ustava RH?

Jeste li se borili za jednaka prava svih građana po Ustavu RH?

Pročitajte što Ustav RH o tome kaže;

Članak 14. Ustava RH

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

Članak 54.

Svatko ima pravo na rad i slobodu rada.

ZAŠTO DOPUŠTATE DA SE HRVATSKOM BRANITELJU ,PJEVAČU KRŠE USTAVOM ZAGARANTIRANA LJUDSKA ,RADNA I  GRAĐANSKA PRAVA?

Zašto podupirete Borisa Miletića da nama istarskim Hrvatima uskraćuje mogućnost izbora , da mi možemo birati koga ćemo slušati i gledati.?

Uostalom svaki se koncert mora zaštititi policijskim snagama, hitnom pomoći i Vatrogascima, pa se tako može i koncert Marka Perkovića Thompsona! I tu prestaju svi navedeni razlozi zabrane koncerta.

ZAŠTO VI  UDRUGE PROISTEKLE IZ DOMOVINSKOG RATA NE BI POZVALE SVOG SUBORCA I BRANITELJA, MP THOMPSONA DA ODRŽI KONCERT U PULSKOJ ARENI?

ARENA JE KULTURNO I POVIJESNO NASLIJEĐE SVIH NAS, SVIH PULJANA I DRŽAVE HRVATSKE. ZAŠTO DOPUŠTATE JEDNOM ČOVJEKU DA SVOJATA ARENU, KAO DA JE ON VLASNIK?

ZAŠTO NITI JEDNE RIJEČI PROSVJEDA?

A po plakatu Grad Pula je sponzor ???

UDRUGE PROISTEKLE IZ DOMOVINSKOG RATA

Građanske udruge koje okupljaju sudionike i stradalnike Domovinskoga rata. Osnivane su tijekom 1990-ih i poslije. Na području Istarske županije djeluju:

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR),

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 154 (UHBDR-154),

Udruga veterana klub 1. bojne 119. brigade (UVK-1/119. br.),

Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata (UUHBDR),

Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovarske majke (UOZNHB – VM),

Hrvatska udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata (HURPBDR),

Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata (HVIDR),

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR),

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a (UHBL–PTSP),

Udruga specijalne policije Bak (USP – Bak) i

Hrvatski časnički zbor (HČZ).

Njihov rad i međusobnu suradnju usklađuje Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kojoj je na čelu Marijan Kaurić.

Lili Benčik

Oglasio se i Zekanović: Toliko nas se boje da u svemu traže mogućnost naše diskreditacije!

Toliko nas se boje da u svemu traže mogućnost naše diskreditacije, reagirao je Hrvoje Zekanović na tvrdnje da su on i g. Hasanbegović podržali kvorum HDZ-u

1. Čestitam YU medijima pod dirigentskom palicom Andreja Plenkovića koji koriste svaku priliku da nas kao najveću opasnost po HDZ diskreditiraju !

2. Kolega Hasanbegović i ja smo glasovali PROTIV.

3. HDZ NAŽALOST ima skoro 80 ruku zahvaljući Pupovcu, HNS-u i prebjeglim SDP-ovcima pa im ne treba držati kvorum. Najbolji primjer je nedavno glasovanja o referendumima kada je samo nas 16 bilo protiv, a HDZ i SDP jedinstveni.

4. Hrast se JEDINI odrekao vlasti i to Plenković očito ne može preboljeti.

5. Za razliku od kolega iz Živog zida, Glasa i Mosta ne skaćemo prema direktivi Bernardića koji je danas pozvao oporbu da izađe, a zaboravlja se da je njegova stranka SDP kao i HDZ uništila INA-u.

7. HDZ uvijek nažalost ima većinu koja dođe na glasovanje pa i ovaj put.

6. Bili smo i biti ćemo protiv ovakve Vlade koja nažalost ima saborsku većinu.

Dakle:

Moj ostanak nije ništa presudio jer HDZ ima dovoljno zastupnika, koje je dobio iz redova SDP-a i drugih stranaka na način samo njima poznat, za kvorum i da sam izašao sve se moglo odužiti za par minuta, a rezultat bi bio isti. S ovakvim cirkusarijama SDP-a ništa se ne postiže.
Ključno je reći da su SDP, pojedina rukovodstva HDZ-a i njihovi istomišljenici upravo oni koji su svima nama uništili snove o Hrvatskoj zemlji prosperiteta i mogućnosti. Sve strateško su uništili ili rasprodali, a pred javnosti rade cirkuse i svima nam se smiju iza leđa.

Donošenje ovakvog kriminalnog zakona danas nije ništa novo iz njihove “kuhinje”. IZDAJA I SLUGANSTVO tako se jednostavno mogu definirati njihove politike.
Možemo ih pobjediti samo ustrajnošću, zajedništvom i nikako ne nasjedati na njihove kontinuirane pokušaje zavade istinskih domoljuba i suverenista, napisao je Zekanović.

Keleminec optužio Zekanovića i Hasanbegovića da su HDZ-ovi ‘trojanski konji’

Danas se u Hrvatskom saboru glasovalo o izmjenama Zakona o Ini koje je predložila Vlada. Oporbeni zastupnici napustili su sabornicu ali je na kraju ostalo 76 zastupnika što je bilo dovoljno za kvorum. Priopćenjem se nakon današnjeg glasovanja u Saboru javio Dražen Keleminec.

HDZ -ov zakon o Ini spasili su Zlatko Hasanbegović i Hrvoje Zekanović koji su svojim ostankom spasili kvorum od 76 zastupnika i tako napravili veliku uslugu HDZ-u.

Da su Zlatko Hasanbegović i Hrvoje Zekanović napustilo sabornicu, HDZ bi ostao bez kvoruma i sa 74 zastupnika ne bi mogao izglasati štetan Zakon koji ide u korist Mađara, a ne Hrvatske države, tvrdi Keleminec

Njihovo glasanje protiv tog Zakona je bacanje magle u oči onima koji im vjeruju da su prava oporba, desnog usmjerenja.

Hasanbegović i Zekanović su HDZ-ovi šahovski pijuni, HDZ ih je stvorio, HDZ im je dao zastupnička mjesta, HDZ im je dao saborske plaće i privilegije.

Naravno, HDZ im daje i medijski prostor u kojem oni kritiziraju HDZ, a u stvari na taj način usmjeravaju na sebe nezadovoljne desne birače koje će na kraju prodati upravo HDZ-u.

To je poznata igra još od Ante Đapića kao trojanskog konja HDZ-a. Pozivam sve desne birače da razmisle i da se ne daju prevariti. Dosta su nas varali, dosta su nas pljačkali, napisao je u priopćenju predsjednik Autohtone – Hrvatske stranka prava, Dražen Keleminec.