Pratite nas

Otvoreno pismo Islamskoj zajednici BiH i nekim tzv. hrvatskih intelektualcima i aktivistima

Objavljeno

na

Dosta je bilo – “bit će mesa, klat ćemo Hrvate!”

Ured reisu-I-uleme Islamske zajednice u BiH uputio je prosvjednu notu Veleposlanstvu Vatikana u Sarajevu, a u povodu veličanstvenog dočeka hrvatskog branitelja Darija Kordića, bivšeg potpredsjednika i člana Predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, a kojeg su, kako su naglasili, podržali i određeni visoki dužnosnici Katoličke crkve u Hrvata.

Protesti_u_Zagrebu_Dario_Kordic

Vidjevši kako se “konj potkiva” brže-bolje slično pismo uputili su i neki tzv. “hrvatski” intelektualci i aktivisti, ali oni su pisali samo biskupima, prije svega, kao zabrinuti građani, kako su rekli, za budućnost naše domovine Hrvatske. Oni se ponašaju kao Goebbels u II. svjetskom ratu. Lažu! Lažu i ne govore istinu da su biskupi Košić, Pozaić i Juraj Jezerinac Darija Kordića slavili i uspoređivali  s Isusom Kristom. (Dario se vratio s robije iz Graza, gdje je nevin proveo punih 16 godina i 8 mjeseci, od 25 godina, koliko mu je dosudio Međunarodni kazneni sud u Den Haagu, isključivo i samo zbog tzv. zapovjedne odgovornosti.) Činjenica je da su biskupi, ali i gotovo svi hrvatski branitelji tvrdili i tvrde da je Kordić nevin osuđen “poput Isusa Krista”. Dakle, Kordić nije Isus Krist, ali je poput njega po onima koji su doživjeli i preživjeli srpsku i inu agresiju, prošao sličan put kao ovaj Božji čovjek. Tko je najviše zaslužan što je Kordić dobio tako drastičnu kaznu? Među ostalima, i domaće izdajice, koje nikako ne mogu prihvatiti Hrvatsku kao državu, koji svako malo pljuju po hrvatskim braniteljima i njihovim vojskovođama.

Ta “crvena konjica” neprestano se sakriva iza nekakvih “nevladinih organizacija” koje nisu ništa drugo nego desna ruka Save Štrbca i “poslovnice” inozemnih “nevladinih” i inih organizacija koje čitavo vrijeme uz pomoć takvih kakvi su i oni, obilato ih financirajući, ruše sve što je hrvatsko! Otkako se vratio Kordić neprestano mašu s brojkom od 116 ubijenih u Ahmićima (BiH), okrivljujući zbog toga isključivo Darija Kordića, koji u to vrijeme nije ni bio u Ahmićima. Ne, njima smeta što je Dario bio na čelu  – Herceg – Bosne! Republika Srpska koja je nastala na krvi njima nikada nije smetala, zbog nje se nikada nije žalila Vatikanu Islamska zajednica, a još manje ova skupina jadnih tzv. intelektualaca i aktivista. Oni se nakon povratka Kordića plaše kao zečevi, kakvi su uostalom bili i u vrijeme rata, da se dolaskom ovog istaknutog junaka ponovno ne pokrene pitanje Herceg – Bosne, jer se plaše Hrvata kao mala djeca mraka. A da nije bilo Darija Kordića, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i pomoći Tuđmanove Hrvatske, Republika Srpska danas bi se prostirala možebitno i na 80 posto teritorija BiH, i već bi odavno bila pripojena matici Srbiji.

Kad ste čuli da su Islamska zajednica i ovi jadni intelektualci digli svoj glas protiv još većih i daleko euforičnih  dočeka također osuđenih od strane suda u Haagu, primjerice, generala Blaškića, te brojnih Srba, kao što su Momčilo Krajišnik, Veselin Šljivančanin i drugi? Kad ste čuli da su se svi ti digli i protestirali protiv rušenja i zvjerskih ubijenih nevinih Hrvata, od Vukovara, Gospića, Škabrnje, pa do Dubrovnika? Nisu slali note niti protestirali kad je jedan od najvećih ratnih zločinaca Radovan Karadžić svojedobno sa govornice Skupštine SR BiH zaprijetio da će “muslimanski narod možda i nestati ako bude rata ovdje”. Sve srpske, odnosno četničke ratne zločince dočekivao je i ljubio im ruke i noge i cijeli vrh pravoslavne crkve. Rat u BiH baš kao i u Hrvatskoj bio je brutalan. Sjetimo se samo na desetine tisuća ubijenih, ranjenih i protjeranih iz Vukovara i Škabrnje. O tome se ne snimaju igrani filmovi a još manje prave predstave. Činjenica je da je u Ahmićima poginulo mnogo ljudi, i nama je žao zbog toga.

Ali, u hrvatskom Domovinskome ratu bilo je na  stotine “ahmića”, pa kad se govori o ratnim zločinima u jednom mjestu ne smije se zaboraviti ni iznimno veliki broj onih  koji su se dogodili diljem BiH i Hrvatske, a za koje nitko, ali baš nitko do dana današnjeg nije odgovarao. A zločina, ubojstva, rušenja sigurno ne bi bilo da nije bilo balkanskog krvnika Slobodana Miloševića i agresije Srbije, Crne Gore, pripadnika zločinačke JNA i domaćih izdajica na Republiku Hrvatsku i susjednu BiH.

S obzirom da je Dario Kordić sinonim za Republiku Herceg – Bosnu – to i samo to smeta tima koji pišu, prave predstave i prave se gluhi i slijepi na zločine u vrijeme agresije.

Kad se Kordić vratio, molilo se, opraštalo, pjevale su se domoljubne pjesme. Svi smo bili i u crkvi, a tamo se opet molilo, opraštalo i pjevalo kršćanske pjesme.

Gdje su bili svi ti provokatori kad je bio okupiran Vukovar, kad su prije nekoliko godina četnici marširali Banja Lukom, kad u Srbiji uzdižu Dražu Mihajlovića, kad se obilježavaju obljetnice i sjećaju poginuli za slobodu? Što se onda nisu pojavili pred zagrebačkom Katedralom? Što naposljetku nisu došli u subotu u Slavonski Brod i tamo zapalili barem jedan lampion za oko 400 nevino stradale djece od srpskih granata? U BiH ih je ubijeno mnogo više…. …Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate!

E, nećete više!

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Munira Subašić: Svi naši u Srebrenici su bili živi dok Ratko Mladić nije došao

Objavljeno

na

Objavio

Očekujemo da Ratko Mladić dobije doživotnu kaznu i da mu se presudi za genocid, ne samo u Srebrenici nego i u Prijedoru i drugim općinama, kazala je za N1 Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

Subašić je zajedno sa drugim predstavnicama Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” otputovala jutros u Haag kako bi prisustvovale izricanju prvostepene presude bivšem generalu Vojske RS Ratku Mladiću, optuženom za genocid i zločine protiv čovječnosti.

U razgovoru za N1 poručila je kako od Haškog tribunala očekuje da ispunio ono zbog čega je i osnovan.

“Znam da Sud ne radi po pravdi nego po nekim zakonima. Međutim, očekujem doživotnu kaznu i da mu se presudi za genocid, ne samo u Srebrenici nego i u Prijedoru i drugim općinama. Gdje je god došla njegova čizma napravila je genocid. Očekujem jedan dio pravde, zadovoljstva. Haški sud je pri zatvaranju i vjerovatno će ispuniti ono zbog čega je osnovan”,istakla je Subašić.

Podsjetila je na važnost presude Ratku Mladiću, koja će biti izrečena 22. novembra u srijedu.

“Ovo je najjača presuda. On je najodgovorniji. Svi naši u Srebrenici su bili živi dok on nije došao. Kada je došao izdao je naredbu da se što više siluje majki, da se ubije što više naše djece…koga nisu ubili da se protjera. Imao je namjeru napraviti etnički čistu teritoriju”, zaključila je predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”.

Ratni zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić: Nikome se ne sudi za Škabrnju

facebook komentari

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Hrvatska povukla kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove

Objavljeno

na

Objavio

Ministri vanjskih poslova EU-a danas će u Bruxellesu odlučiti o tome gdje će biti novo sjedište Europske agencije za lijekove (EMA), prestižne organizacije koja budućem domaćinu donosi značajnu ekonomsku dobit.

Iako se danas očekivala odluka o budućim sjedištima Europske agencije za lijekove (EMA), za što se kandidirao i Zagreb, iz Ministarstva je stigla obavijest da Hrvatska povlači svoju kandidaturu.

‘Republika Hrvatska je odlučila povući kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove. Takva je odluka donesena nakon naše ocjene postupka koji prethodi donošenju odluke o premještaju ove agencije iz Ujedinjene Kraljevine.

Držimo da taj postupak ne osigurava vrednovanje svih kriterija na isti način, te da je bio podložan sugestivnim ocjenama same Europske agencije za lijekove. Republika Hrvatska je međutim u ovom postupku prikupila vrijedno iskustvo natjecanja za sjedište budućih agencija i tijela Europske unije.

Držimo da bi temelj svih budućih odluka trebao biti načelo jednakosti među državama članicama, što ponajprije uključuje i ravnomjernu distribuciju sjedišta agencija i tijela Europske unije’, stoji u priopćenju.

Za sjedište te agencije do jutrošnjeg se priopćenja MVEP-a natjecalo 19 gradova, među kojima i Zagreb.

Podsjetimo, na sastanku Vijeća za opće poslove (GAC) na kojem je trebala sudjelovati i hrvatska ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić trebala bi se donijeti odluka o budućim sjedištima Europske agencije za lijekove (EMA) i Europskog nadzornog tijela za bankarstvo (EBA), koje moraju napustiti London nakon Brexita.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari