Connect with us

Otvoreno pismo Islamskoj zajednici BiH i nekim tzv. hrvatskih intelektualcima i aktivistima

Published

on

Dosta je bilo – “bit će mesa, klat ćemo Hrvate!”

Ured reisu-I-uleme Islamske zajednice u BiH uputio je prosvjednu notu Veleposlanstvu Vatikana u Sarajevu, a u povodu veličanstvenog dočeka hrvatskog branitelja Darija Kordića, bivšeg potpredsjednika i člana Predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, a kojeg su, kako su naglasili, podržali i određeni visoki dužnosnici Katoličke crkve u Hrvata.

Protesti_u_Zagrebu_Dario_Kordic

Vidjevši kako se “konj potkiva” brže-bolje slično pismo uputili su i neki tzv. “hrvatski” intelektualci i aktivisti, ali oni su pisali samo biskupima, prije svega, kao zabrinuti građani, kako su rekli, za budućnost naše domovine Hrvatske. Oni se ponašaju kao Goebbels u II. svjetskom ratu. Lažu! Lažu i ne govore istinu da su biskupi Košić, Pozaić i Juraj Jezerinac Darija Kordića slavili i uspoređivali  s Isusom Kristom. (Dario se vratio s robije iz Graza, gdje je nevin proveo punih 16 godina i 8 mjeseci, od 25 godina, koliko mu je dosudio Međunarodni kazneni sud u Den Haagu, isključivo i samo zbog tzv. zapovjedne odgovornosti.) Činjenica je da su biskupi, ali i gotovo svi hrvatski branitelji tvrdili i tvrde da je Kordić nevin osuđen “poput Isusa Krista”. Dakle, Kordić nije Isus Krist, ali je poput njega po onima koji su doživjeli i preživjeli srpsku i inu agresiju, prošao sličan put kao ovaj Božji čovjek. Tko je najviše zaslužan što je Kordić dobio tako drastičnu kaznu? Među ostalima, i domaće izdajice, koje nikako ne mogu prihvatiti Hrvatsku kao državu, koji svako malo pljuju po hrvatskim braniteljima i njihovim vojskovođama.

Ta “crvena konjica” neprestano se sakriva iza nekakvih “nevladinih organizacija” koje nisu ništa drugo nego desna ruka Save Štrbca i “poslovnice” inozemnih “nevladinih” i inih organizacija koje čitavo vrijeme uz pomoć takvih kakvi su i oni, obilato ih financirajući, ruše sve što je hrvatsko! Otkako se vratio Kordić neprestano mašu s brojkom od 116 ubijenih u Ahmićima (BiH), okrivljujući zbog toga isključivo Darija Kordića, koji u to vrijeme nije ni bio u Ahmićima. Ne, njima smeta što je Dario bio na čelu  – Herceg – Bosne! Republika Srpska koja je nastala na krvi njima nikada nije smetala, zbog nje se nikada nije žalila Vatikanu Islamska zajednica, a još manje ova skupina jadnih tzv. intelektualaca i aktivista. Oni se nakon povratka Kordića plaše kao zečevi, kakvi su uostalom bili i u vrijeme rata, da se dolaskom ovog istaknutog junaka ponovno ne pokrene pitanje Herceg – Bosne, jer se plaše Hrvata kao mala djeca mraka. A da nije bilo Darija Kordića, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i pomoći Tuđmanove Hrvatske, Republika Srpska danas bi se prostirala možebitno i na 80 posto teritorija BiH, i već bi odavno bila pripojena matici Srbiji.

Kad ste čuli da su Islamska zajednica i ovi jadni intelektualci digli svoj glas protiv još većih i daleko euforičnih  dočeka također osuđenih od strane suda u Haagu, primjerice, generala Blaškića, te brojnih Srba, kao što su Momčilo Krajišnik, Veselin Šljivančanin i drugi? Kad ste čuli da su se svi ti digli i protestirali protiv rušenja i zvjerskih ubijenih nevinih Hrvata, od Vukovara, Gospića, Škabrnje, pa do Dubrovnika? Nisu slali note niti protestirali kad je jedan od najvećih ratnih zločinaca Radovan Karadžić svojedobno sa govornice Skupštine SR BiH zaprijetio da će “muslimanski narod možda i nestati ako bude rata ovdje”. Sve srpske, odnosno četničke ratne zločince dočekivao je i ljubio im ruke i noge i cijeli vrh pravoslavne crkve. Rat u BiH baš kao i u Hrvatskoj bio je brutalan. Sjetimo se samo na desetine tisuća ubijenih, ranjenih i protjeranih iz Vukovara i Škabrnje. O tome se ne snimaju igrani filmovi a još manje prave predstave. Činjenica je da je u Ahmićima poginulo mnogo ljudi, i nama je žao zbog toga.

Ali, u hrvatskom Domovinskome ratu bilo je na  stotine “ahmića”, pa kad se govori o ratnim zločinima u jednom mjestu ne smije se zaboraviti ni iznimno veliki broj onih  koji su se dogodili diljem BiH i Hrvatske, a za koje nitko, ali baš nitko do dana današnjeg nije odgovarao. A zločina, ubojstva, rušenja sigurno ne bi bilo da nije bilo balkanskog krvnika Slobodana Miloševića i agresije Srbije, Crne Gore, pripadnika zločinačke JNA i domaćih izdajica na Republiku Hrvatsku i susjednu BiH.

S obzirom da je Dario Kordić sinonim za Republiku Herceg – Bosnu – to i samo to smeta tima koji pišu, prave predstave i prave se gluhi i slijepi na zločine u vrijeme agresije.

Kad se Kordić vratio, molilo se, opraštalo, pjevale su se domoljubne pjesme. Svi smo bili i u crkvi, a tamo se opet molilo, opraštalo i pjevalo kršćanske pjesme.

Gdje su bili svi ti provokatori kad je bio okupiran Vukovar, kad su prije nekoliko godina četnici marširali Banja Lukom, kad u Srbiji uzdižu Dražu Mihajlovića, kad se obilježavaju obljetnice i sjećaju poginuli za slobodu? Što se onda nisu pojavili pred zagrebačkom Katedralom? Što naposljetku nisu došli u subotu u Slavonski Brod i tamo zapalili barem jedan lampion za oko 400 nevino stradale djece od srpskih granata? U BiH ih je ubijeno mnogo više…. …Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate!

E, nećete više!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari