Connect with us

Otvoreno pismo katoličkih prosvjetnih djelatnika Pravobraniteljici za djecu

Objavljeno

on

“Poštovana Pravobraniteljice, oni koje optužujete za sabotažu upravo traže da država osigura djeci kvalitetan zdravstveni odgoj jer ovaj koji uvodi seksualni odgoj djeteta od rođenja na dalje doista se temelji na Kinseyevom ‘istraživanju’ koliko god Vi to iz nekih vlastitih interesa slijepo poricali”, poručilo je u otvorenom pismu Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika koje donosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo Milas Klarić,

čitamo u medijima da ste “potaknuti pritužbama roditelja i građana na sadržaj letka građanske inicijative Ne dirajte djecu ustvrdili da sadržaj i poruke letka ugrožavaju djetetovo pravo na zdravlje, znanje i informacije o očuvanju zdravlja, pravo na zaštitu od seksualnog nasilja te poručili inicijativi Ne dirajte djecu: Ne iskorištavajte djecu kako biste obmanjivali javnost! Pustite državu da ispuni svoju zadaću i osigura djeci kvalitetan zdravstveni odgoj.”

Tvrdite da se „posve neprimjereno, školski spolni odgoj dovodi u vezu s istraživanjima Alfreda Kinseya iz kojeg se izvan konteksta navode dijelovi, i to s namjerom da se ljude sablazni, šokira i prestraši” ocjenjujući da takve inicijative žele onemogućiti da se zdravstveni odgoj, čiji je spolni odgoj sastavni dio, normalno i cjelovito provodi po školama”.

Poštovana Pravobraniteljice, oni koje optužujete za sabotažu upravo traže da država osigura djeci kvalitetan zdravstveni odgoj jer ovaj koji  uvodi seksualni odgoj djeteta od rođenja na dalje (Standardi spolnog odgoja u Europi, priručnik na koji se naslanja  naš zdravstveni odgoj, a koji se nalazi na stranicama AZOO-a, čiji su  sastavljači povezani s Međunarodnom federacijom za planiranje roditeljstva (IPPF), vrlo moćnim lobijem koji promiče abortus i već dugi niz godina promiče izrazito ideološki obojene politike i inicijative)  doista se temelji na Kinseyevom “istraživanju” koliko god Vi to iz nekih vlastitih interesa slijepo poricali. Otac “seksualne“ znanosti, sadomazohist Kinsey poslužio se najgorim nasiljem nad najmanjima i javno to objavio. Tablicu u kojoj je naveo koliko puta u određenom vremenskom periodu doživi orgazam dijete od 5, mjeseci koliko od 11 mjeseci , koliko od 2, 4, 7, 8, 9,10, 11, 12, 13 godina Vi kao dječja pravobraniteljica nazivate dijelovima izvan konteksta??!!  Činjenicu da je A. Štulhofer jedan od glavnih kreatora i prvi promotor uvođenja spolnog odgoja u naše škole  pridruženi istraživač američkog ‘Kinseyeva instituta’ , studirao upravo na Kinseyevu institutu, optužen javno za suradnju s pedofilima i dovođenje istih u Hrvatsku, također držite nečim što je izvan konteksta? Ili činjenicu da iza ovakvog zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj stoje udruge i pojedinci kojima je cilj promicanje rodne ideologije i čiji članovi bez pedagoške kompetencije rade programe i zarađuju honorare dok se  prosvjetne djelatnike nastoji pretvoriti u  puke informatore njihovih ideja?

Optužiti za opstruiranje zdravstvenog odgoja one koji te činjenice iznose, prijeći preko tih činjenica kao preko nevažnih dijelova koji da su  izvan konteksta, a ne proučiti pozadinu svega, neodgovorno je za funkciju koju obnašate. Posebice kad se uzme u obzir da udruga Ne dirajte djecu šalje pismo UN-u i predsjednicima 192 zemlje članice argumentirano tražeći da se Kinseyevu institutu oduzme savjetodavnu ulogu navodeći razlog:  Institut koji je u sklopu svog djelovanja zlostavljao djecu i dojenčad mora biti istražen, procesuiran te osuđen. Ne smije biti članicom nijedne humane organizacije kojoj je imperativ dobrobit čovjeka.

Poštovana Pravobraniteljice, koga Vi zapravo zastupate, čije pravo branite?

Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari