Pratite nas

Reagiranja

OTVORENO PISMO KREŠIMIRU BELJAKU, RATNOM HEROJU

Objavljeno

na

Dragi Krešimire,
neustrašivi ratni heroju,
kao prvo, oprosti mi na izravnom izričaju, ali vidim da je to pomodan način komunikacije s gradonačelnicima u problemima pa ga, eto, ovom prilikom i koristim.

Na početku, dopusti mi malu lekciju iz bontona: nije u redu, dragi Krešo, kada Ti netko dođe u goste, baš pod tvoj prozor, da Ti utekneš na Prisavlje.

Pogotovu ako taj netko ne dođe praznih ruku, a mi smo Ti donijeli uokvirenu fotografiju jedne od najmlađih žrtava UDBA-e, ne bi li Ti malo proradila savjest.

Međutim, dragi Krešo, Ti si u svojem zbjegu na Prisavlju prošle nedjelje (opet) pokazao da savjesti nemaš.

Krenimo redom…

Pitaš nas gdje smo bili kada se pljačkala Hrvatska, što je vrlo dubiozno pitanje kada ga postavlja pravomoćno procesuirani kriminalac…

Što se mene tiče, mogu Ti reći da, dok si Ti obijao automobile (navodno jako nespretno), ja sam bio dužnosnik Svjetske veteranske federacije, dopredsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata, bliski suradnik predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane, generala Janka Bobetka, itd., itd., itd.

Ali, kada već potežeš pitanje pljačke, zaboravljaš na svoje “normotehničke” greškice kada skromnu kućicu od nekoliko stotina kvadrata nisi upisao u katastar- “jer ti se srušila financijska konstrukcija”…

Dođe čovjeku da mu te bude žao, u najmanju ruku kao i Kuščevića, Kujundžića i slične.

Također, kada se već u nedjelju nismo vidjeli, dopusti mi da Te barem na ovaj način obavijestim kako smo za vrijeme priprema prosvjeda zaprimili brojne poruke Tvojih sugrađana o nepodopštinama sa zapošljavanjem u Gradu Samoboru, liste rođačkih i stranačkih uhljeba, kao i prigovore na korištenje stranačkih prostorija u “privatne” svrhe te još mnogo toga😉.

Budi bez brige, dragi Krešo, mi se ne mislimo s tim ubuduće baviti, ali nekako mislim da ima tko hoće…

Kažeš Ti na državnoj dalekovidnici da iza našeg skupa stoji HDZ, a na skupu pola govornika kritizira tu istu vlast koja nas je po Tebi organizirala… Malo nelogično, zar ne?

Gle čuda, također nije bilo niti jednog (kako ih Ti zoveš) “bogatog” generala, a koji inače redovno ‘’vise’’ po režiranim braniteljskim prosvjedima.

Došli su samo oni naši ratni zapovjednici i generali koji su krvarili zajedno s nama i koji znaju da su uvijek dobrodošli.

Međutim, dragi Krešo, ovo Ti sigurno neće biti drago čuti: na skup su došli i naši ratni prijatelji koji su visoko pozicionirani kod Tvojega koalicijskog partnera, a kojemu Ti predstavljaš svakim danom sve veći uteg…

To samo dokazuje obnovu atmosfere nacionalnog jedinstva koja se na skupu mogla gotovo “rezati nožem” i bilo kakvo umanjivanje broja sudionika od strane Tebe, ili Tvojih medijskih jataka, neće zaustaviti pravu istinu.

A prava istina je da nas se u nedjelju skupilo puno, puno više od 300 koliko su izbrojali Tvoji istomišljenici i da je skup prošao više negoli mirno i dostojanstveno, premda ste do dan prije na društvenim mrežama braniteljima plašili malu djecu po Samoboru.

Što se pak tiče Tvojega javnog naručivanja kod mene na pregled, za time, dragi Krešo, nema potrebe.

Ti PTSP s ratne bojišnice sigurno nemaš, a za Tvoje moralne dijagnoze, vjeruj mi spasa nema.

Da više ne duljim:

Kako se nismo u nedjelju vidjeli pod Tvojim prozorom ovim putem te pozivam da Ti izabereš vrijeme, mjesto i medij da se nas dvojica ogledamo “oči u oči” pa neka šira hrvatska javnost prosudi čiji su argumenti jači, a ja ću Te sigurno pozvati na Okrugli stol koji uskoro organiziramo na temu govora mržnje.

Nadam se Tvojem brzom odgovoru,

dr. Herman Vukušić

jedan od ‘’Samoborskih 300

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Podrška studentima Fakulteta hrvatskih studija

Objavljeno

na

Objavio

Podrška studentima Fakulteta hrvatskih studija
Uzimajući u obzir pozitivne akreditacijske preporuke, odluku Senata Sveučilišta u Zagrebu od  10. prosinca 2019., dopis Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija te pismo podrške
Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Hrvatski studentski zbor daje potporu studentima i  Studentskom zboru Fakulteta hrvatskih studija u njihovim nastojanjima da obrane interese studenata.

Hrvatski studentski zbor osuđuje svaki pokušaj nanošenja štete ugledu i mirnom studiranju studenata Fakulteta hrvatskih studija.

Hrvatski studentski zbor naglašava nužnost tretiranja Fakulteta hrvatskih studija kao fakulteta i javne ustanove ravnopravne ostalim takvim ustanovama, što i jest te iskazuje bitnost omogućavanja neometanog studiranja bez javnih pritisaka na studentske predstavnike Fakulteta hrvatskih studija te sve studente istoga
Fakulteta.

Predsjednik Hrvatskog studentskog zbora,
Mateo Marušić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Ribić pisao Milanoviću: ‘Bojimo se izreke da vuk dlaku mijenja, ali ćud ne. Vi niste janjeća narav’

Objavljeno

na

Objavio

Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja uputio je pismo izabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojem ga je podsjetio na ”sitne promašaje” iz njegova premijerskog mandata.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić uputio je ”čestitke” izabranom predsjedniku države Zoranu Milanoviću uoči njegove inauguracije.

Ribić je u otvorenom pismu Milanoviću čestitao na povratku u politiku i namjeri da u njoj ostane. ”Izgleda da ste sada shvatili da je dugovječnost vrlina u politici, a da je iskustvo u tom poslu nezamjenjivo”, poručio je Ribić Milanoviću, ali i podsjetio na neke Milanovićeve ”sitne promašaje”.

Pismo čelnika Nezavisnog sindikata znanosti izabranom predsjedniku prenosimo u cijelosti.

”Novi predsjedniče, povodom Vaše inauguracije red je da Vam čestita i netko iz sindikalnih redova. Pobijedili ste na izborima u drugom krugu u kojem zapravo prave alternative i nije bilo. Pobijedili ste na izborima za dužnost koju niti sami ne držite previše relevantnom.

Za nju ste se, međutim, ipak kandidirali, iz čega primjećujemo da ste u stanju promijeniti mišljenje. To je nesumnjivo kvaliteta dobrog političara, pogotovo ako to učini na vrijeme. Baš kao što ste svojevremeno u oporbi zagovarali ublažavanje kriterija za provođenje referenduma građana, međutim, kada ste došli na vlast radikalno ste promijenili mišljenje. I to na vrijeme.

Podsjetio na ”sitne promašaje”

Čestitamo Vam na povratku u politiku i na htijenju da u njoj budete dugovječno baš kao i sindikalni čelnici, koje ste za dugovječnost optuživali. Baš ste Vi lansirali tu vrstu napada. Izgleda da ste sada shvatili da je dugovječnost vrlina u politici a da je iskustvo u tom poslu nezamjenjivo.

No, uz čestitke i dobre želje valja se prisjetiti i vaših sitnih promašaja dok ste bili predsjednik Vlade, kako ne biste slične ponavljali.

Vi i sami znate da ste suodgovorni za katastrofalno stanje u zemlji. U vrijeme Vaše vlasti produbili ste ekonomsku depresiju, izgubljeno je dva godišnja bruto-domaća proizvoda i stotine tisuća radnih mjesta, uz veliku količinu ljudske patnje, koja je kulminirala egzodusom stanovništva. Doveli ste zemlju na začelje u Europskoj uniji.

”Dobro je da nećete imati ovlasti o radničkim pitanjima”

Iako je to odredilo sudbine hrvatskih birača, oni sami u kolopletu raznih kriterija za glasovanje ili su to propustili ili više ne drže prevažnim… Birači mogu, ali sindikati ne mogu i ne smiju zaboraviti da ste smanjivali primanja ljudima s najnižim plaćama i ljudima pred mirovinom.

Raduje nas da ste danas opet promijenili mišljenje pa ste u kampanji dirljivo govorili o „srcu ispod plave bluze“. Dobro je da nećete imati ovlasti po radničkim pitanjima kada slijedeći puta promijenite mišljenje pa radnicima sugerirate više rada, a štrajkove ocijenite smiješnim.

To što ste tada radili bilo je i nehumano i nepravedno, a sve to radili ste pravnim nasiljem nad ugovorima, čega ste kao pravnik bili potpuno svjesni.

”Ugrozili ste budućnost zemlje”

Osim toga bio je to i težak ekonomski promašaj. Bez razumijevanja osnovnih ekonomskih zakonitosti u kriznim okolnostima, provodeći politiku stezanja remena, umjesto spašavanja potražnje i radnih mjesta, ugrozili ste budućnost zemlje.

Sve svoje krive poteze i danas opravdavate krizom. Doista ste bili usred teške krize Eurozone, ali Vaš je grijeh što niste znali kako se s time nositi. Vukli ste poteze u suprotnom pravcu od onih koji su potrebni za spašavanje proizvodnje i radnih mjesta u kriznim uvjetima.

Ne treba veći dokaz da je to tako od sadašnjeg stanja nacije s još nesagledivim posljedicama. Grijeh Plenkovićeve Vlade nije manji, jer je ona ostala na istim stranputicama, u neraskidivom zagrljaju briselskih zabluda, na podlozi njemačkih ekonomskih interesa. Nije li znakovito da obojica ponavljate obrasce istih ekonomskih politika. Obojica ste diplomati pa kao takvi, bez ekonomske verziranosti, upravljate zemljom po vanjskim uputama?

”Obračunavali ste se sa sindikatima”

Istini za volju, bili ste u nepovoljnijem okruženju nego današnja vlast (čije su zasluge za nekakav ekonomski oporavak isto tolike koliko i zasluge za pobjedu nad ISIL-om). Međutim, Vi ste u težem okruženju radili teže promašaje.

Sindikati su govorili, ponekad i urlali neoliberalima u socijaldemokratskoj stranci, ali Vi to niste čuli? Možda zato što ste se s nama obračunavali, podmetali laži, izravno ili putem vaših kerbera, koji su ocrnjivali radne ljude i njihove sindikate kao retrogradne elemente da biste baš Vi zemlju sunovratili u retrogradnost.

Uskratili ste Hrvatskoj socijaldemokratsku politiku, vodili desnu ekonomsku politiku unutar lijeve stranke, a samim socijaldemokratima oduzeli socijaldemokraciju. U socijalno-ekonomskom smislu pretvorili ste stranku u društvo bez identiteta i vrijednosti. Oteli ste sindikatima socijaldemokratski oslonac i osiromašili spektar ponude hrvatskih političkih ideja.

”Vi sigurno niste janjeća narav”

Novi predsjedniče, ipak prvo što biste trebali napraviti prije inauguracije je ispričati se sindikatima, radnim ljudima i javnosti i pokazati da ste shvatili svoje zablude. Nema povjerenja bez očišćenja.

Vjerujemo da je to moguće i da su Vaše metamorfoze više od prigodne izborne retorike pa se nadamo da ćete poduprijeti socijalne i ekonomske politike sasvim suprotne od onih koje ste kao predsjednik Vlade vodili. Zalaganje za drugačije vrijednosti i drugačiji odnos dugujete sindikatima i radnim ljudima.

Međutim, bojimo se izreke da vuk dlaku mijenja ali ćud ne. Vi sigurno niste janjeća narav”, stoji u pismu Vilima Ribića, prenosi dnevnik.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari