Pratite nas

Reagiranja

OTVORENO PISMO KREŠIMIRU BELJAKU, RATNOM HEROJU

Objavljeno

na

Dragi Krešimire,
neustrašivi ratni heroju,
kao prvo, oprosti mi na izravnom izričaju, ali vidim da je to pomodan način komunikacije s gradonačelnicima u problemima pa ga, eto, ovom prilikom i koristim.

Na početku, dopusti mi malu lekciju iz bontona: nije u redu, dragi Krešo, kada Ti netko dođe u goste, baš pod tvoj prozor, da Ti utekneš na Prisavlje.

Pogotovu ako taj netko ne dođe praznih ruku, a mi smo Ti donijeli uokvirenu fotografiju jedne od najmlađih žrtava UDBA-e, ne bi li Ti malo proradila savjest.

Međutim, dragi Krešo, Ti si u svojem zbjegu na Prisavlju prošle nedjelje (opet) pokazao da savjesti nemaš.

Krenimo redom…

Pitaš nas gdje smo bili kada se pljačkala Hrvatska, što je vrlo dubiozno pitanje kada ga postavlja pravomoćno procesuirani kriminalac…

Što se mene tiče, mogu Ti reći da, dok si Ti obijao automobile (navodno jako nespretno), ja sam bio dužnosnik Svjetske veteranske federacije, dopredsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata, bliski suradnik predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane, generala Janka Bobetka, itd., itd., itd.

Ali, kada već potežeš pitanje pljačke, zaboravljaš na svoje “normotehničke” greškice kada skromnu kućicu od nekoliko stotina kvadrata nisi upisao u katastar- “jer ti se srušila financijska konstrukcija”…

Dođe čovjeku da mu te bude žao, u najmanju ruku kao i Kuščevića, Kujundžića i slične.

Također, kada se već u nedjelju nismo vidjeli, dopusti mi da Te barem na ovaj način obavijestim kako smo za vrijeme priprema prosvjeda zaprimili brojne poruke Tvojih sugrađana o nepodopštinama sa zapošljavanjem u Gradu Samoboru, liste rođačkih i stranačkih uhljeba, kao i prigovore na korištenje stranačkih prostorija u “privatne” svrhe te još mnogo toga😉.

Budi bez brige, dragi Krešo, mi se ne mislimo s tim ubuduće baviti, ali nekako mislim da ima tko hoće…

Kažeš Ti na državnoj dalekovidnici da iza našeg skupa stoji HDZ, a na skupu pola govornika kritizira tu istu vlast koja nas je po Tebi organizirala… Malo nelogično, zar ne?

Gle čuda, također nije bilo niti jednog (kako ih Ti zoveš) “bogatog” generala, a koji inače redovno ‘’vise’’ po režiranim braniteljskim prosvjedima.

Došli su samo oni naši ratni zapovjednici i generali koji su krvarili zajedno s nama i koji znaju da su uvijek dobrodošli.

Međutim, dragi Krešo, ovo Ti sigurno neće biti drago čuti: na skup su došli i naši ratni prijatelji koji su visoko pozicionirani kod Tvojega koalicijskog partnera, a kojemu Ti predstavljaš svakim danom sve veći uteg…

To samo dokazuje obnovu atmosfere nacionalnog jedinstva koja se na skupu mogla gotovo “rezati nožem” i bilo kakvo umanjivanje broja sudionika od strane Tebe, ili Tvojih medijskih jataka, neće zaustaviti pravu istinu.

A prava istina je da nas se u nedjelju skupilo puno, puno više od 300 koliko su izbrojali Tvoji istomišljenici i da je skup prošao više negoli mirno i dostojanstveno, premda ste do dan prije na društvenim mrežama braniteljima plašili malu djecu po Samoboru.

Što se pak tiče Tvojega javnog naručivanja kod mene na pregled, za time, dragi Krešo, nema potrebe.

Ti PTSP s ratne bojišnice sigurno nemaš, a za Tvoje moralne dijagnoze, vjeruj mi spasa nema.

Da više ne duljim:

Kako se nismo u nedjelju vidjeli pod Tvojim prozorom ovim putem te pozivam da Ti izabereš vrijeme, mjesto i medij da se nas dvojica ogledamo “oči u oči” pa neka šira hrvatska javnost prosudi čiji su argumenti jači, a ja ću Te sigurno pozvati na Okrugli stol koji uskoro organiziramo na temu govora mržnje.

Nadam se Tvojem brzom odgovoru,

dr. Herman Vukušić

jedan od ‘’Samoborskih 300

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Udruga veterana specijalne policije BATT Split: Ne zanimaju nas osude opskurnih organizacija kao što su HND

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Udruga veterana specijalne policije BATT Split oglasila se priopćenjem za javnost u svezi sukoba policajca i novinarke tijekom izravnog javljanja pred zgradom Doma za stare i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu, tijekom evakuacije koronavirusom zaraženih štićenika.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

‘Drage Hrvatice i Hrvati, poštovani sugrađani,

ovim putem vam se obraćamo u svezi javnog medijskoga linča na našeg kolegu, djelatnika Interventne policije Split Luke Kokeze, a pokrenutog od strane novinarke Ivane Šilović koja je izvještavala prilikom krizne situacije u staračkom domu u Splitu kada su pripadnici interventne policije pružali asistenciju i osiguravali premještaj osoba oboljelih od koronavirusa.

Tom prilikom je došlo do incidenta u kojem se dotična novinarka oglušila na zapovijed policajca Kokeze da napusti mjesto koje je policija osiguravala te se sa policajcem upustila u verbalno razjašnjavanje o njegovom postupanju i zapovijedima i to na način da mu je govorila da ne zna raditi svoj posao, pa je u nekoliko navrata pitala zašto mora napustiti područje i čak nakon što joj je policajac rekao da je to zbog njene i opće sigurnosti.

Čak je govorila da bi se najradije potukla. Ovaj incident je završio odlaskom novinarke Šilović s komentarom prema policiji ‘Mrš’. Mi se nalazimo u kriznom vremenu kad je uz zdravstvene djelatnike, policija ta koja je na prvoj crti obrane i koja je najugroženija, a poglavito zbog toga što je u svim ovim situacijama ugroze nedovoljno zaštićena, puno lošije nego zdravstveni djelatnici ali su ipak tu i svakodnevno riskiraju svoje zdravlje i potencijalno zdravlje svojih obitelji da bi zaštitili sve nas.

Policajca sa 30 godina iskustva učiti poslu, od strane novinara je u najmanju ruku neprimjereno, ponižavajuće i van svake pameti. Nastup, odnos i na kraju riječi ‘mrš’ novinarke Šilović kao i naknadni medijski linč proizveden s njene strane, a podržan od ostalih medija najoštrije osuđujemo i smatramo potpuno neprimjerenim. Ne zanimaju nas osude opskurnih organizacija kao što su HND. Društva kojim rukovode Slavica Lukić, Saša Leković, Saša Kosanović… mogu biti novinarska, trgovačka, interesna, tajna, javna društva, ali sigurno nisu hrvatska.

Razumijemo želju novinara za izvještavanjem, ali držimo da se novinari ne smiju ponašati kao svojevrsne svete krave kojima je sve dopušteno pa i odbijanje zapovijedi policajca. Nije nam prihvatljivo ni snimanje i izvještavanje s vrata doma u trenutku iznošenja štićenika jer se time ugrožava njihova i sigurnost novinara koji tako postaju potencijalni tzv. kontakti, a također nam nije prihvatljivo izlaganje štićenika ne daj Bože javnoj stigmatizaciji zbog svoje bolesti.

Postupanje medijske ekipe u ovom slučaju je bilo potpuno neprofesionalno. Dok čitava država poštuje pravila Kriznog stožera, pojedini novinari zloupotrebljavaju svoju profesiju, te tako otežavaju i onako tešku situaciju.

Predstavnici medija, u ovom slučaju Ivana Šilović, bi trebali razmišljati da policajci danima odrađuju lavovski i visoko stresan posao pritom riskirajući svoje zdravlje i da nisu u svakom trenutku raspoloženi objašnjavati nedokazanim pojedincima stvari koje su do sad svima trebale biti kristalno jasne. Ti svi pojedinci su trebali sami shvatiti da nisu izuzeti iz mjera kojih se svi moramo pridržavati.

Gospođa Šilović bi se trebala ispričati policajcu Kokezi, najprije zbog nepoštovanja prema njemu odnosno instituciji koju on predstavlja, kao i zbog nepravedno izazvanog medijskog linča prema njemu. On je i taj dan brinuo o njenoj sigurnosti i sigurnosti svih nas.

Da smo u pravu u ovakvom razmišljanju, potvrđuje i priopćenje Sindikata policije, strukovnog udruženja koje zastupa policijske službenike u raznim situacijama, pa i od nepotrebnog ispričavanja’, stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Udruge veterana specijalne policije BATT Split, Mladen Todorić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

A što je sa privatnim poliklinikama?

Objavljeno

na

Svaki dan slušamo i gledamo što se događa oko koronavirusa, ali u svemu tome ipak jedna informacija nedostaje. Naime, još se nitko nije javio – što je sa privatnim zdravstvenim ustanovama, jesu li se i one i na koji način uključile u borbi protiv ove teške bolesti?

Nije valjda da su same sebe isključile iz ove situacije?

U privatnim poliklinikama, koje su uz ostalo opremljene najmodernijom dijagnostikom, okreću se veliki novci, a u njima   rade vrhunski liječnici i ostalo zdravstveno osoblje. Nu, kad se pomoć traži od svih, onda se, kao u ratu, prvo moramo osloniti i na one koji znaju i mogu.

Bilo bi jadno i žalosno, gotovo neprihvatljivo da vlasnici privatnih klinika nisu spremni na rizik, odnosno uključenje u liječenje oboljelih od koronavirusa, ili da  pomažu na druge načine, recimo  teško oboljelima koji zasad ne mogu na prijeko potrebne zdravstvene preglede.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari