Connect with us

Reagiranja

OTVORENO PISMO lll. (BIVŠEM) PREMIJERU RH: ODSTUPITE!

Objavljeno

on

Poštovani (bivši) Premijeru RH, 01.04.2016. i 06.06.2016. uputio sam Vam dva Otvorena pisma (1. DJELUJTE ILI ODSTUPITE, 2.  ODSTUPITE) na koja niste odgovorili ni meni, ni ovom cijenjenom portalu Kamenjar, ali ni hrvatskoj javnosti.
Kao gospodinu, dao sam Vam 24 sata da „časno odstupite“ i niste to učinili. Sad Vam slijedi „sramotan OTPUST“.

[ad id=”93788″]

U jednom i drugom Otvorenom pismu jasno sam Vam skrenuo pozornost na sve bitno kroz cjelokupno razdoblje Vašeg djelovanja u Vladi RH. Ne uskraćujem Vam sve dobro što ste do sad napravili, ali ovo posljednje što ste učinili je nezamislivo u demokratskom svijetu, kad ste pozvali g. Tomislava Karamarka i g. Božu Petrova na daju OSTAVKE.

 Iz kojih razloga ste to napravili, ni danas mi nije jasno, jer ste poništili sve ono što ste do sada napravili dobro, naravno,  cjelokupna vlada RH s Vama na čelu.

Narodnim rječnikom rekli bi neki: „ Krava koja je dala toliko puno kvalitetnog mlijeka i onda je sve to prolila nogom“.

Da bi Vi, osobno, (mada sumnjam da će te uopće i pročitati i ovo 3. pismo), razumjeli ovo Otvoreno pismo dužan sam objasniti Vama osobno, ali i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, zbog čega to kažem – pišem, te koji su mi argumenti.

Poštovani (bivši) Premijeru Vlade RH, pozivam se na Vaše riječi izrečene 28.04.2016., kad ste imali Prezentaciju Nacionalnog programa reformi, a objavljeno je i na snimkama koje i danas možemo pronaći na stranicama Vlade RH.

[mom_video type=”youtube” id=”3EfRj3kxRA4″ width=”761″ height=”356″]

[ad id=”93788″]

Sve bitno zbog čega Vas prozivam i pozivam: O D S T U P I T E, nalazi se u navedenom linku i to samo do 8. minute Vaše Prezentacije 28.04.2016.

Podsjetit ću Vas na Vaše riječi:

Rekli ste tada i nekoliko puta ponovili, da smanjenje kamata za samo 0,5 % za RH znači 1,5 milijardi HRK, pričali ste i o „klimi“ (gospodarskoj, političkoj, investicijskoj, ….) kao i da će početkom srpnja 2016. Kreditne Agencije dati novu procjenu kreditnog Rejtinga RH.
Imali ste SVE, ali baš sve „instrumente“ da pokažete svijetu i svim Rejting agencijama da je RH napravila „strašan“ pozitivan pomak, te da se kreditni rejting može povećati ili ostati, a što automatizmom dovodi do smanjenih kamata na svjetskom tržištu kapitala.

SVE ste bacili „u vitar“, SVE!

Umjesto da fantastičan pozitivan uspjeh RH iskoristite za „napad“ na najveće Rejting Agencije što se Vi napravili?!
Vi ste pozvali g. T. Karamarka i g. B. Petrova na Ostavke u Vladi RH i istog trenutka ste izazvali krizu vlasti, ( što je u ovom slučaju manje bitno) i SRUŠILI ste kreditni rejting RH!

Pozivajući se na Vaše riječi iz snimke iz poviše navedenog linka, moram Vam postaviti nekoliko „neugodnih“ pitanja:

„ Zbog čega ste srušili kreditni rejting RH?“

„Zbog čega ste izazvali „krizu vlasti?“

„Zbog čega ste nas „vratili nazad?“

„Zbog čega ste srušili vladu RH?“

Imao bih još puno pitanja, ali i ovih nekoliko su dovoljni. Poslužit ću se Vašom matematikom i Vašim riječima javno izrečenim.

Rekli ste da smanjenje kamata za 0,5 % za Hrvatsku znači 1,5 milijardi HRK manje izdvajanja i što sve RH može s tim novcem napraviti, ali povećanjem kamata za 1,0 % za Hrvatsku znači 3 milijarde HRK dodatnih izdvajanja samo po pitanju kamata. Kad zbrojimo Vaše pogrješke onda je razlika 4,5 milijardi HRK!

Sad Vas moram opet upitati: Zbog čega ste srušili vladu RH, izazvali krizu i srušili kreditni rejting?
Zbog čega ste oštetili (u budućim vremenima) građane RH za najmanje 4,5 milijarde HRK?

Koliko god tražio odgovore do kojih ne mogu doći, jedino što mi preostaje jeste slobodan zaključak iz Vaših riječi, javno obznanjenih, ali i iz Vašeg CV-a, da ste „financijaš“.

Da! Vi ste financijaš i jedini mogući zaključak se nameće da ste to napravili namjerno, u „sprezi“ s ostalim svjetskim financijašima kojima ste praktično „poklonili“ cca 4,5 milijarde HRK kroz buduća vremena, a koje će platiti Hrvatska, a ne Vi!

Poštovani (bivši) Premijeru Vlade RH, 24 sata je odavno prošlo kao i Vaša šansa za častan „uzmak“ zbog svega navedenog, i sad Vam slijedi sramotan OTPUST!
Žao mi je zbog toga, ali jedino što Vam još mogu reći i ponoviti jeste:

O D S T U P I T E !

S poštovanjem,
Milivoj Lokas

(Napomena:  U političkom svijetu RH, ne zanimaju me nikakva imena ni prezimena, ni bilo koji političar, niti sam emotivno vezan uz bilo koga (uz častan izuzetak Oca Domovine Dr. Franje Tuđmana). Svi političari su za mene  samo „u prolazu“. Zanima me samo i isključivo dobrobit Hrvatske i svakog Hrvata, ma gdje god se nalazio na kugli zemaljskoj. Hrvatska ne pripada nama, već budućim generacijama koje dolaze iza nas i na nama je da ju čuvamo do krajnjih granica i na svakom koraku, bilo od unutarnjih bilo od vanjskih neprijatelja!)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari