Otvoreno pismo Miloradu Pupovcu… Gospodine, druže Milorade….

2

Vaša žuć i gorčina s kojom napadate na sve   vrijednosti  Domovinskog obrambenog oslobodilačkog rata  u kojima smo dokazano je bili na suprotnim stranama ne jenjava. Blatite Hrvatsku  na svim poljima negirajuči samu suštinu isitne. Ne poštujete težnju i želju Hrvata koji su  one koje predstavljate abolirali za zlodjela, koji su Vam pružili ruku pomirenja nakon svega i od čijih mukotrpno zarađenih kuna živite, od kojih financirate sebe, svoj etno bussines i svoju obitelj.

Što ste Vi gospodine  druže Pupovac činili kako do rata ne bi došlo? Što ste činili i na čijoj ste strani bili kad su Vaši sunarodnjaci protjerivali Hrvate sa njihovih ognjišta?  Niste li Vi i Vaša stranka pravni slijednik stranke Jovana Raškovića koja je zagovarala agresiju na Hrvatski narod i Hrvastku državu? Nisteli Vi podržavali a i danas podržavate one koji su veličali Četnike i Četnički pokret a danas su nositelji vlasti u Srbiji? Niste li predsejdnik stranke u kojoj na visokim dužnostima sjede oni koji su bili visoki dužnosnici tzv. Krajinskih vlasti i vodili ili upravljali agresijom na Hrvstki narod i državu? Niste li Vi kazali kako je glavni grad svih srba Beograd kao što su mediji prenijeli? Ne primate li Vi „Ustaške“ kune od hrvatskoga puka sjedeći u Hrvastkom državnom saboru, u kojem nikada kad bi se mene pitalo ne biste po pravdi Boga i zbog vaših politčkih stavova i  djela sjedili.

Kažete i navodite kako ste zgroženi starohrvastkim pozdravom koji su naši bojovnici nosili na ramenu i stijegu nasuprot kokardama i kosturskim lubanjama četničkih postrojbi, onih koji su okupirale svojevremno Hrvatsku iznutra, potpomognuti zvijezdom petokrakom obilježjem voljenog Vam antifašizma? Antifašizma koji je u svim svojim elementima bio fašizam tijekom velikosrpske agresije na  sve republike bivše Jugoslavije, prije svega na Republiku Hrvatsku čiji se narod plebiscitom odlučio na odcjepljennje od Jugoslavije. Nakončega kojeg  Vi Srbi krenuli na Hrvatsku oružjem, diplomatskom agresijom u europi i svijetu, a nakon rata kad ste u svom ratnom naumu poraženi baš od tih bojovnika i dalje vodite rat protiv Hrvatske i Hrvata na svim poljima. Uzmavši od Hrvata  godišnje 15 milijuna kuna,  iz džepova osiromašenog  hrvatskoga puka?  3.5 milijuna uzimate  kuna za te iste „Novosti“ koje koristite za antihrvatski agit-prop. A niste reagirali akd se u njima vrijeđaju osjećaji Hrvata, poput onog događaja kad su  u njima obezvrijedili Hrvatsku himnu, tada niste reagirali i niste se za to ispričali. Zašto?

Kad su u Srbiji pobjedile politčke snage koje su tijekom velikosrpske agresije provodile ratnohuškačku politiku i kad su ti tadašnji ali i današnji visoki dužnosnici  srbijanske politke svojim izjavama pozivali na pokolj Hrvata i agresiju na teritorij Hrvatske koji su nazivali srpskom zemljom niste ih prozivali, niste im se suprostavili ? Niste ih prozivali u medijima za rehabilitaciju četništva u srbiji,niste reagrirali na spomenik Draži Mihajloviću ,  već ste brže bolje sa njima našli stari zajednički jezik na štetu Hrvatske i Hrvata.

Kažete kako , barem tako stoji u naslovu tih „Novosti“ citiram: Već tri dana vlasti šute o ustaškom pozdravu usred Jasenovca

A na žalost nas Hrvata i Hrvatske države, godinama te kako kažete ” Hrvatske vlasti” crvene i plave šute o legalizaciji četničkog pokreta u Srbiji baš poput Vas , šute o Vašem etno-buissinesu, o tome kako Vi i Vaši kapitalizirate novac na teret  hrvatskog državnog  proračun i provodite medijsku,pravnu,političku,diplomatsku i financijsku agresiju  unutar i izvan RH, na štetu Hrvata. Šute te vlasti  čiji ste Vi uvijek dio i  o naplati ratne štete Srbiji i tako redom gospodine-druže Pupovac… Šute i prešućuju svome narodu kao bi Vama podilazili….Šute kako se srbima daju stanovi po povoljnijim uvjetima nego samim hrvatskim braniteljima, šutite kako  te ” Hrvatske vlasti” financiraju filmove u kojima optužujete neistinama  Hrvate, plaćaju Vam te „Hrvatske vlasti“  15 milijuna kuna iz proračuna kao manjini i financiraju Vaše časopise i portale po kojima pljujete po državi i narodu kod kojeg i od kojeg živite…. I na kraju stavljaju Vama osobno te iste „Hrvatske vlasti“ vlasti kruh na stol dajući Vam plaću kroz „ustaške“ kune,  za što točno godine – druže Milorade? Zašto se ne odreknete tih Ustaških kuna kad Vam smeta kako kažete „Ustaški“ a u stvari starohrvatski pozdrav pod kojim smo se odnavijeke mi Hrvati odupirali velikosrpskoj politici i agresiji na hrvastki rod i Dom…DOM za koji je svaki Hrvat SPREMAN mrijet.

Stao sam u Srbu pred Vaše vozilo, zeleni Wv Sharon,  kad ste iz srbije dovlačili autobuse Vaših sunarodnajaka kao bisite obilježili laži i obmane od kojih Vi i sličnih Vama živite, Jeste li te autobuse platili „ustaškim“ kunama?Da  gospodien druže Pupovac Vi i slični Vama koji predstavljaju Srbe u Hrvatskoj živite od laži i obmana vlastitoga naoroda, i to nije samo moje promišljanje već i promišljanje velikog dijela  hrvastkoga življa srpske nacionalnosti, napose i onih koji su se kao srbi uključili u obranu Hrvatske protiv onih čiju politiku i namjere razvidno je,  Vi i slični Vama i danas provodite tre ju namećete kako Srbima tako i Hrvatima…

Mogu Vam samo citirati poznatog srpskog pjesnika, nadajući se kao će Vas vaše biračko tijelo i Vaši sunarodanjaci  vrlo brzo maknuti sa pozicija na kojima ste danas, mogu se samo nadati kako će vlasti u Hrvatskoj uskoro biti uistinu Hrvatske , koje neće dopusiti Vama i Vama sličnima krojiti politiku i sudbu Hrvata i Hrvatske, kao ni Srba u Hrvastkoj na vAšu osobnu korist a štetu jednih i drugih.

Hrvat se ne bori da što otme kome,

Čuva sveti plamen na ognjištu svome.

I dok tako čini u najteži dan’

I Bog je i pravda na njegovoj stran’.

A kuda će Srbin – zar on da se dade

Putu, na kom nema ni Boga ni pravde?

Ostaje mi na kraju  pozdraviti sve čitateljstvo i Vas gospodine-druže Milorade Pupovas starohravskim pozdravom  koji Z nam D a vam S meta…

„ U mislima Domovina, U srcu Odanost, U desnici Snaga“

U ime: Hrvastkog Vojničkog Reda  ČUVARI DOMOVINE

 Mario Maks Slaviček

facebook komentari

 • Sivooki

  Čestitam!
  Odličan izbor stihova za potkrjepu (J.J. Zmaj), a Znam Da ih Smeta i ta pjesma i pozdrav…
  Neka pati kome smeta….

 • kvaternik

  U sridu!
  Svaka čast!