Connect with us

Istaknuto

Otvoreno pismo Miloradu Pupovcu: Prestanite vrijeđati hrvatski narod

Objavljeno

on

Jedan od najliberalnijih američkih ministara i propovjednik, Harry Emerson Fosdick, za pojam mržnje dao je odličnu definiciju „Mrziti ljude ili neistomišljenike je isto što i spaliti svoj dom da bi se riješili štakora“.

[ad id=”68099″]

Poznata je stvar da Milorad Pupovac upravlja današnjom Hrvatskom. Primjerice, kada on inicira neku prijavu – bilo da se radi o prijavi protiv pojedinca, grupe ili medija, USKOK i DORH najžurnije pokrenu istragu. Kada netko drugi pokrene primjerice kaznenu prijavu protiv njega za raspirivanje i poticanje nacionalne mržnje ona se godinama ‘kiseli’ u ladicama hrvatskih organa gonjenja.

Ovih je dana Udruga u “Ne govoru mržnje-istinom protiv laži“ koja je i sama podnijela kaznenu prijavu protiv šefa Srpskog narodnog vijeća poslala otvoreno pismo koje prenosimo sa dnevno.hr u cijelosti:

– Mržnja je snažna emocija koja pojedinca ili cjelinu tjera da čine zlo koje se manifestira krajnjom odbojnošću prema nekome ili nekima koji misle drugačije. Mržnja izaziva agresiju, nasilje, terorizam, ratove. Ona je bolest koja napada podmuklo i izjeda čovjeka iznutra. U psihologiji uče da kada s prezirom i mržnjom govorite o drugima u biti govorite o samome sebi. Jer ono što vi mrzite netko drugi voli i ima pravo voljeti .

Gospodine Pupovac, mrziti je Sizifov posao, od mržnje nema nikakve koristi, već samo šteta. Mržnja nije samo snažna emocija, ona je i psihički poremećaj ili devijacija uma koju psiholozi vole nazivati patološki fenomen. Mržnja ne dozvoljava da vidite i drugu stranu, a iskustvo uči da je istina voda duboka i u pravilu uvijek negdje u sredini. Upravo raznolikost mišljenja, osjećaja i stavova svijet čini zanimljivijim, jer bi u protivnom bio bi jednoličan i dosadan. Sigmund Freud je definirao mržnju kao svojstvo ega koji želi uništiti izvor svoje nesreće i zato vaš ego, gospodine Pupovac, doživljavam na način da zbog njega ne možete shvatiti izvor vlastite nesreće koja se ne nalazi u vanjskom svijetu nego u vašem unutarnjem. To je vaš konstanti okidač koji svako malo okine i potiče druge ljude na mržnju i govor mržnje.

Jedan od najliberalnijih američkih ministara i propovjednik, Harry Emerson Fosdick, za pojam mržnje dao je odličnu definiciju „Mrziti ljude ili neistomišljenike je isto što i spaliti svoj dom da bi se riješili štakora“. Zato, gospodine Pupovac, prestanite već jednom. Hrvatska je naš dom i mi nismo štakori koje sustavno i godinama uništavate. Mi, za razliku od vas i sličnih, volimo Hrvatsku i sve ljude koji žive u njoj i koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom. Skloniji smo suosjećanju nego osuđivanju, uvijek pružamo drugi obraz i nećemo se umoriti pružati ga, a Vi nastavite i dalje mrziti. Za razliku od Vas, mnogi građani vaše vjeroispovijesti su shvatili da se život može razumjeti unatrag, ali živjeti se mora samo unaprijed. Jer, kako objasniti da Vas upravo oni prozivaju zbog nezakonitih radnji, čudeći se zašto na te teške optužbe ne reagiraju pravosudni organi. No to prepustimo njihovoj savjesti. Nećemo se baviti optužbama protiv vas, već s Vašom bolešću.

Zato, gospodine Pupovac prestanite sa vrijeđanjem ustaša i veličanjem komunista, vrijeđanjem žrtvama Bleiburga i veličanjem žrtava Jasenovca. Ako Vas tolerira ova vlast i oporba, mi u udruzi „Ne govoru mržnje-istinom protiv laži“ nećemo više tolerirati. Zločin je zločin, a onaj tko vrši ili naređuje zločine je zločinac. Hrvatskom narodu je dosta i ustaša i partizana, narodu treba posla i kruha, a ne Vaših igara koje ne prestajete igrati. Zato prestanite „pljucati“ po Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Mi nismo ni ustaše ni fašisti. Mi smo hrvatski domoljubi koji vole svoju Hrvatsku, a Vi se morate početi liječiti iako osobno mislimo kako za Vas nema lijeka, ali nikada se ne zna jer nada umire posljednja. Možda Vam se dragi Bog smiluje i pokaže pravi put kako vaša mržnja prema Hrvatskoj i hrvatskom narodu ne bi metastazirala u karcinom.

Udruga „ ne govoru mržnje-istinom protiv laži“

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari