Connect with us

Reagiranja

Otvoreno pismo Ministru obrane u 14. Vladi Republike Hrvatske

Objavljeno

-

Poštovani ministre obrane Republike Hrvatske u 14. Vladi Republike Hrvatske ODBIJAM Vašu ostavku!

Gospodine generale i poštovani moj zapovjedniče, ODBIJAM svaku Vašu pomisao na OSTAVKU u Vladi Republike Hrvatske i TOČKA!

Nesreće se događaju i u ratu i u miru i to je činjenično stanje! To znate i sami i osobno jer kad bi se tako ponašali, nema države na svijetu koja ne bi mijenjala ministre obrane kao na „proizvodnoj traci“.

Gdje je Vaša odgovornost u svemu i svakoj nesreći koja se dogodi i koja će se dogoditi u Hrvatskoj vojsci? GDJE??

Nema je!

Nesreće se događaju i događati će se dok je svijeta i vijeka, a to što ste Vi kao ministar obrane Republike Hrvatske i osjećate moralnu odgovornost, ne prihvaćam i gotovo!

Poštovani moj zapovjedniče, sjetite se ratnih vremena kad su se nesreće događale i tada. Sjetite se samo da i premještanje npr. 1 000 vojnika pod punom ratnom opremom na udaljenost od cca 300 km nosi sa sobom i rizik nesreće, pogibije, ….

Sjetite se da i najmanja pogrješka vojnika ili zapovjednika u ratnom, ali i u mirnodopskom razdoblju završavaju s ranjavanjem ili pogibeljnom situacijom, i Vi bi sad, kad Vas Republika Hrvatska treba dali – podnijeli ostavku!?!?

Poštovani moj zapovjedniče, e pa ne ide to baš tako!

Činjenično stanje svake države i svake ustrojene vojske je takvo da zadaća Ministra Obrane  jedne države sadrži i elemente koji su „normalni“ ma o kakvoj se pogibeljnoj situaciji radilo i u mirnodopskom razdoblju, te stoga ODBIJAM bilo kakvu Vašu pomisao u vezi ostavke ili OSTAVKU na mjesto ministra obrane Republike Hrvatske.

U najkraćim crtama, ODBIJAM VAŠU OSTAVKU!

Jeste li Vi osobno upravljali zrakoplovom? Niste!

Jeste li Vi osobno učinili nešto što je rezultiralo nesrećom? Niste!

Osjećate li  moralnu odgovornost za izgubljene živote? Siguran sam da je odgovor: DA!

Ali Vi niste odgovorni za nesreću i nesreće koje su se dogodile i koje će se događati i u budućnosti!

Poštovani moj zapovjedniče i generalu nad generalima, razumijem Vašu moralnu odgovornost i spremnost žrtvovati se za druge, ali……… Republika Hrvatska Vas treba i u ovom trenutku i više nego ikada prije!

Vi ste ta osoba koji ste vratili dostojanstvo Hrvatske vojske i svakog vojnika, dočanika i časnika i nemate pravo ni moralno ni bilo koje drugo koje bi Vam dalo „opravdanje“ za ostakom na dužnosti ministra obrane Republike Hrvatske jer Republika Hrvatska Vas treba i danas i sutra, možda i više nego li Vas je trebala u vrijeme časnog i obrambenog Domovinskog rata!

Poštovani ministre obrane u 14. Vladi Republike Hrvatske ODBIJAM Vašu OSTAVKU!

S poštovanjem,

Vaš Milivoj Lokas- Strateg / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari